Παγώνη (ΘΕΜΑ 104,6): Άνοιγμα με διπλές μάσκες και self test, για να αλλάξει η ψυχολογία του κόσμου

Παγώνη (ΘΕΜΑ 104,6): Άνοιγμα με διπλές μάσκες και self test, για να αλλάξει η ψυχολογία του κόσμου

«Είμαι υπέρ του ανοίγματος γιατί δεν έχουμε lockdown» τόνισε η Ματίνα Παγώνη

maskes_athina_main1
“Είμαι υπέρ του ανοίγματος γιατί δεν έχουμε lockdown, μόνο το πρώτο lockdown ήταν που κλειστήκαμε μέσα” δήλωσε μιλώντας στον ΘΕΜΑ 104,6 η πρόεδρος Νοσοκομειακών Γιατρών Ματίνα Παγώνη αναφορικά με τα νέα μέτρα. Όπως εξήγησε “θα αλλάξει και η ψυχολογία του κόσμου και επιπλέον τα δείγματα που είχαμε από τα μικρά καταστήματα που είχαν ανοίξει δεν έδειξαν κάποιο πρόβλημα”.

Χρειάζεται μεγάλος έλεγχος και ατομική ευθύνη τόνισε η κ. Παγώνη. Για τα σούπερ μάρκετ, σύμφωνα με την ίδια, θα πρέπει να επιβληθούν διπλές μάσκες και να γίνονται self test στους υπαλλήλους. “Οταν προχωρήσουμε με τα εμβόλια τις αραιώνουμε και βάζουμε μια”, συμπλήρωσε.

Αναφορικά με τα σχολεία, τάχθηκε υπέρ του ανοίγματος γυμνασίων και λυκείων υπό την προϋπόθεση ότι θα έχουμε τα self test στα φαρμακεία, θα τα έχουν κάνει εκπαιδευτικοί και μαθητές πριν ξεκινήσουν και ανά βδομάδα θα γίνεται πλήρης έλεγχος. “Ωστόσο από τη στιγμή που δεν έχουν έρθει στα φαρμακεία δεν μπορούν να ανοίξουν”, ανέφερε.

Κλείσιμο
Περιμέναμε τα υψηλά νούμερα χθες γιατί είναι τα αποτελέσματα πριν από 15 ημέρες, από τις Απόκριες, πρόσθεσε η κ. Παγώνη για το ρεκορ εισαγωγών που σημειώθηκε χθες. “Το υπουργείο θα πρέπει να τρέξει τα κρεβάτια μαζί με τις προσλήψεις. Αλλιώς εκ των έσω; Είμαστε πολύ λίγοι για αυτά που κάνουμε” σημείωσε.

“Δεν μπορώ να διανοηθώ ότι υπάρχει γιατρός ή νοσηλευτής που δεν έχει κάνει εμβόλιο. Πας να κάνεις ένα λειτούργημα, δεν χρειάζεται ένας πρωθυπουργός να σου πει τι να κάνεις. Το κάνεις μόνος σου”, κατέληξε.

Ειδήσεις σήμερα: 

Σε λειτουργία από σήμερα τα δύο νέα mega εμβολιαστικά κέντρα σε Ελληνικό και Περιστέρι

Απόλυτη ασφυξία στα νοσοκομεία - Ρεκόρ στις εισαγωγές - Ελπίδες από self test και εμβολιασμούς

Πώς θα προκύψουν οι 200.000 νέες θέσεις εργασίας
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης