Κύπρος: Ανοίγουν τα Γυμνάσια - Προστίθεται κωδικός μετακίνησης για τα σαββατοκύριακα

Κύπρος: Ανοίγουν τα Γυμνάσια - Προστίθεται κωδικός μετακίνησης για τα σαββατοκύριακα

Χαλαρώνουν τα μέτρα στην Κύπρο - Αναλυτικά όσα αποφασίστηκαν 

cyprus_ar-2
Χαλαρώσεις στα περιοριστικά μέτρα αποφάσισε σήμερα σε συνεδρία του, το Υπουργικό Συμβούλιο της Κύπρου. Αποφασίστηκε η επαναλειτουργία στις 2 Απριλίου με τη φυσική παρουσία των μαθητών των δημοτικών σχολείων της επαρχίας Λεμεσού και των Γυμνασίων σε όλη την Κύπρο με την προσκόμιση αρνητικού rapid test.

Αποφασίστηκε επίσης η αύξηση του μέγιστου επιτρεπόμενου αριθμού ατόμων ανεξαρτήτως ηλικίας στα ιδιωτικά φροντιστήρια και ιδιωτικά εκπαιδευτικά ιδρύματα σε επτά άτομα, συμπεριλαμβανομένου του εκπαιδευτή.

Κατόπιν διαβούλευσης που θα πραγματοποιηθεί μεταξύ εκπροσώπων του Υπουργείου Παιδείας και Υγείας και της Συμβουλευτικής Επιστημονικής Επιτροπής με τους οργανωμένους φορείς θα καταρτιστεί το επόμενο διάστημα πρόγραμμα για τη διενέργεια ελέγχου με ρινικό τεστ ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου στους μαθητές της Δ’, Ε’ και Στ’ των δημοτικών σχολείων.

Το Υπουργικό Συμβούλιο αποφάσισε ακόμη ότι θα επιτρέπεται η διεξαγωγή ατομικών αθλημάτων πρωταθλημάτων σε υπαίθριες αθλητικές εγκαταστάσεις (π.χ. σκοποβολή, στίβος, ποδηλασία, κτλ).

Κλείσιμο
Αποφασίστηκε επίσης η αύξηση του υφιστάμενου αριθμού ατόμων σε κολυμβητήρια και γυμναστήρια.

Επιτρέπεται επίσης η παρουσία και η παραμονή πελατών σε εξωτερικούς χώρους των επιχειρήσεων τυχερών παιγνίων και στοιχημάτων, νοουμένου ότι η εξυπηρέτηση θα γίνεται αποκλειστικά σε τραπεζοκαθίσματα.

Αποφασίστηκε τέλος αύξηση του αριθμού γραπτών μηνυμάτων sms ανά πολίτη σε τρία για σκοπούς διακίνησης μόνο για το Σάββατο και την Κυριακή. Τονίζεται ότι τις υπόλοιπες μέρες, επιτρέπεται η αποστολή δύο γραπτών μηνυμάτων.

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, οι επιδημιολογικοί δείκτες παρουσιάζουν σταθεροποίηση, αλλά παραμένουν σε μη ασφαλή όρια ενώ η κατάσταση στα νοσοκομεία είναι ελεγχόμενη, αλλά εξαιρετικά δύσκολη και αναστρέψιμη.

Ειδήσεις σήμερα: 

Οι τρεις λόγοι που φτάσαμε στο μαύρο ρεκόρ στα κρούσματα - Τι ανησυχεί τώρα τους ειδικούς

Τουρκία: Η κρίση φέρνει ανασχηματισμό - Γιατί ο Ερντογάν θέλει νέα ΥΠΕΞ την Τανσού Τσιλέρ

Σβήνουν σήμερα οι μηχανές των Pitsos και Pipelife
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης