Μέλος επιτροπής υπουργείου Υγείας (ΘΕΜΑ 104,6): «Δεν έχουν αυξηθεί οι νοσηλείες παιδιών»
«Αν αυξηθούν οι εισαγωγές στις ΜΕΘ, θα πάμε σε αυστηρότετρα μέτρα» τόνισε η Μαρία Τσολιά
Οι αντοχές τουΕθνικού Συστήματος Υγείας είναι αυτές που θα κρίνουν τελικά αν θα εφαρμοστούν αυστηρότερα μέτρα, σύμφωνα με όσα είπε μιλώντας στον ΘΕΜΑ 104,6 η καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας στο ΕΚΠΑ και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας, Μαρία Τσολιά.
Η κ. Τσολιά, σημείωσε ότι αν παρατηρηθεί αύξηση στις νοσηλείες στις ΜΕΘ, αυτό θα είναι ένας κρίσιμος παράγοντας για ένα αυστηρότερο πλαίσιο.«Αν γεμίζουν οι ΜΕΘ δεν έχουμε περιθώριο θα πρέπει να ληφθούν πιο αυστηρά μέτρα», τόνισε χαρακτηριστικά.
Μιλώντας για τις μεταλλάξεις η κ. Τσολιά ξεκαθάρισε ότι «δεν προτιμούν τα παιδιά», όμως επειδή υπάρχει μεγαλύτερη μετάδοση είναι λογικό, όπως είπε, να ανεβαίνουν τα κρούσματα και σε νεότερες ηλικιακές ομάδες. «Παραμένει χαμηλή η μεταδοτικότητα στα παιδιά και δεν έχουμε αύξηση νοσηλείων σε μικρές ηλικίες», πρόσθεσε.
Στο ενδεχόμενο να φτάσουν ακόμη και 2.000 τα κρούσματα έως το τέλος της εβδομάδας, η καθηγήτρια Παιδιατρικής, φάνηκε επιφυλακτική λέγοντας ότι δεν κάνει προβλέψεις αλλά εκτιμά ότι είναι δύσκολο, ωστόσο όχι αδύνατο. Πρέπει όπως υπογράμμισε, να βρούμε έναν συνδυασμό τρόπων ώστε να είναι ανοιχτή η κοινωνία, να κινείται η οικονομία διότι έχουμε ακόμη δρόμο μέχρι να επιτευχθεί η ανοσία μέσω των εμβολιασμών. «Ελπίζουμε να αποδώσουν τα μέτρα», συμπλήρωσε.
Με αγάπη για την καθαριότητα και τους εργαζομένους στην καθαριότητα, η Sanitas προσφέρει τις απαιτούμενες πρακτικές λύσεις και δείχνει τον τρόπο που μικρές πράξεις φροντίδας γίνονται στάσεις ζωής και αλλάζουν την καθημερινότητα όλων μας.
Η νέα γενιά προϊόντων self-tan της LA VIE EN ROSE δίνει στην επιδερμίδα βαθιά ενυδάτωση, λεία υφή και σταδιακό, φυσικό bronze αποτέλεσμα – Ποια είναι η σωστή προετοιμασία για ομοιόμορφη όψη.