H καθηγήτρια επιδημιολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Αθηνά Λινού μίλησε στο protothema.gr για τις εικόνες συνωστισμούπου παρουσιάζονται σε παραλίες, πάρκα και πλατείες το Σαββατοκύριακο.
«Υπάρχει μεγάλος συνωστισμός και μάλιστα εμφανής και, όπως γνωρίζουμε, κάθε συνωστισμός αυξάνει τον κίνδυνο μετάδοσης του ιού. Τώρα όλος αυτός ο κόσμος είναι στην ύπαιθρο και ο κίνδυνος είναι μικρότερος με τον όρο ότι θα μπορούσαν να τηρηθούν οι μεταξύ τους αποστάσεις και να φοράνε όλοι μάσκες. Επομένως είναι επιτακτικό η αστυνομία με ηχητικά μηνύματα να επισημαίνει το βασικό: "τηρήστε αποστάσεις και φορέστε μάσκες". Ουσιαστικά τα μέτρα έχουν εξαντληθεί δηλαδή τα μέτρα που μπορούν να μπουν στον πληθυσμό με τη μορφή των απαγορεύσεων είναι σε ακραία μορφή πλέον και πρέπει να τα τηρήσουμε» λέει στο protothema.grη κ. Αθηνά Λινού και προσθέτει: «Επίσης, πρέπει να προσέχουμε και στα λεωφορεία όπου υπάρχουν και αλλοδαποί όπου δεν έχουν τη δυνατότητα να λάβουν όλα τα μέτρα προστασίας. Να μην ξεχνάμε το συνωστισμό στους χώρους εργασίας και στα μέσα μαζικής μεταφοράς».
Χαμός στις παραλίες σε Καβούρι, Αστέρα, Γλυφάδα
Χρειάστηκαν δυο μέρες που να θυμίζουν αμυδρά καλοκαίρι για να ξεφύγουν κάποιοι και να δούμε εικόνες απίστευτου συγχρωτισμού στα νότια προάστια παρά το lockdown.
Στις φωτογραφίες που τραβήχτηκαν το μεσημέρι της Κυριακής στο Μεγάλο Καβούρι, αλλά και στον Αστέρα Βουλιαγμένης και την Γλυφάδα εκατοντάδες άνθρωποι έχουν κατακλύσει τις παραλίες. Εικόνα κοσμοσυρροής επικρατεί και σε δημοφιλείς για περπάτημα περιοχές του κέντρου της Αθήνας, όπως στου Φιλοπάππου.
Τα μέτρα ασφαλείας πήγαν περίπατο, ελάχιστοι φόρεσαν μάσκες και τα πηγαδάκια πέντε και δέκα ατόμων κυριάρχησαν.
Κλείσιμο
Παρά την διέλευση περιπολικών -ειδικά στο Μεγάλο Καβούρι- που έκαναν συστάσεις για να μην συγχρωτίζονται οι πολίτες, μετρημένοι στα δάχτυλα ήταν αυτοί που συμμορφώθηκαν στις υποδείξεις.
Η συντριπτική πλειοψηφία των υπολοίπων εξακολούθησε να συμπεριφέρεται σαν να μην υπάρχει πανδημία.
Δείτε βίντεο από τον Αστέρα Βουλιαγμένης:
Δείτε φωτογραφίες από το Καβούρι:
Δείτε φωτογραφίες από τη Γλυφάδα:
Κοσμοσυρροή όμως, παρατηρείται και στο κέντρο της Αθήνας, αλλά και σε κεντρικά σημεία άλλων περιοχών, αφού οι πολίτες απόλαυσαν τη λιακάδα, πριν αλλάξει -όπως προβλέπεται- ο καιρός. Δείτε χαρακτηριστικές φωτογραφίες:
Η Mapei Hellas, εταιρεία δομικών και χημικών προϊόντων, μέλος του γνωστού Ιταλικού Ομίλου Mapei, που φέτος κλείνει 25 χρόνια στην Ελλάδα, έχει εισέλθει δυναμικά σε μια νέα φάση βιώσιμης ανάπτυξης, με τη σειρά προϊόντων «Zero Line» να αποτελεί την αιχμή του δόρατος και να την οδηγεί σε ένα ακόμη καλύτερο μέλλον.
Στο Συνέδριο που πραγματοποιήθηκε στη Φλωρεντία ο Σύνδεσμος Κοινωνικής Ευθύνης για Παιδιά και Νέους ανέδειξε την πρότασή του για την καθιέρωση Εκπαιδευτικού Προγράμματος Κοινωνικής Αφύπνισης για την Αναπηρία και Ανάπτυξης Συμπεριληπτικής Νοοτροπίας.
Ένα ερωτικό τρίγωνο, ένα συγγραφέας που αντιγράφει τον ήρωά του, μια ξεπεσμένη κωμικός, μια σταρ σε αναζήτηση καριέρας και ένας εμβληματικός καουμπόης έρχονται στο Vodafone TV