«Όλη η φροντίδα είναι να μην έρθουμε αντιμέτωποι με ένα τρίτο κύμα», δήλωσε στον ΘΕΜΑ 104,6 και την εκπομπή του Γιάννη Αντύπα ο ομότιμος καθηγητής εσωτερικής παθολογίας και μολυσματικών ασθενειών της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης και μέλος της ειδικής επιτροπής εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας, Αχιλλέας Γκίκας, εκτιμώντας ότι «δεν θα φτάσουμε ξανά τα 3.000 κρούσματα. Δεν νομίζω ότι θα φτάσουμε σε τέτοια ύψη πάλι γιατί αν ξαναφτάσουμε θα έχουμε πολύ μεγαλύτερες επιπτώσεις. Το σύστημα δεν σηκώνει ξανά τόσο μεγάλη πίεση γιατί είναι ήδη τραυματισμένο».
Μιλώντας για το σταδιακό άνοιγμα των δραστηριοτήτων, ο κ. Γκίκας τόνισε ότι «προσπαθούμε να μη γίνουν κινήσεις που θα επιβαρύνουν απότομα το φορτίο.Δεν θα επιτρέψουμε να αυξηθούν τόσο πολύ τα κρούσματα».
Μιλώντας για τα σχολεία και για το άνοιγμα των Γυμνασίων και των Λυκείων, ο κ. Γκίκας δήλωσε ότι «τα Γυμνάσια επειδή φέρουν μεγάλο επιδημιολογικό φορτίο και μεταδοτικότητα, σύμφωνα με αυτά που βλέπουμε, θα χρειαστεί και αυτήν την εβδομάδα και ίσως και την επόμενη να μένουν κλειστά», ενώ για το άνοιγμα της αγοράς επισήμανε ότι «το λιανεμπόριο θα αργήσει 1-2 εβδομάδες ακόμα να απελευθερωθεί». Ο κ. Γκίκας, αναφερόμενος στους εμβολιασμούς, δήλωσε ότι «μέχρι το τέλος του μήνα θα ομαλοποιηθεί η εισροή εμβολίων και σιγά - σιγά θα έχουμε κάλυψη του πληθυσμού. Με φοβίζει η καθυστέρηση της παραλαβής».
Ο καθηγητής εσωτερικής παθολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης λοιμωξιολόγος Αχιλλέας Γκίκας
Ειδήσεις σήμερα:
Η διεθνής διάκριση iF Design Award 2024 για το ελαστικό ECSTA PS71 EV, επιβεβαιώνει τη δέσμευση της εταιρείας για λύσεις υψηλών προδιαγραφών και κορυφαίας συμπεριφοράς στον δρόμο.
Banana breads, σκανδιναβικά σέμλα με σαντιγί, cinnamon rolls, κρουασάν gianduja, brownies με αλμυρή καραμέλα και πολλές ακόμη high-quality επιλογές από τα premium bakeries της πόλης
Με λύσεις που περιλαμβάνουν GPS Plotter, βυθόμετρα, όργανα, αυτόματο πιλότο, ηχοσυστήματα, VHF, κάμερες, ραντάρ και πολλά ακόμα, μπορεί να ανταποκριθεί στις ανάγκες κάθε σκάφους.