Ηράκλειο: Απάτη με κωδικούς καρτών κινητής τηλεφωνίας
Παριστάνοντας το στέλεχος εταιρείας κινητής τηλεφωνίας ζήτησε από τον καταστηματάρχη τους κωδικούς των καρτών - Ο απατεώνας απέσπασε 12.000 ευρώ
Μάνος Τσαγκαράκης
Ως στέλεχος εταιρείας κινητής τηλεφωνίας συστήθηκε στον υπεύθυνο ενός σούπερ μάρκετ γνωστής αλυσίδας στην περιοχή του Κοκκίνη Χάνι στο Ηράκλειο ένας άγνωστος ο οποίος του τηλεφώνησετο μεσημέρι της Τρίτης και ισχυρίστηκε ότι πρέπει να καταργήσει τις κάρτες κινητής τηλεφωνίας που είχε προς πώληση, δήθεν γιατί είχαν πρόβλημα λειτουργίας.
Ο άγνωστος συνομιλητής ζήτησε από τον υπεύθυνο της επιχείρησης να του δώσει έναν-έναν τους κωδικούς των καρτών, δήθεν για να τις ακυρώσει και εκείνος δεν υποψιάστηκε ότι είχε να κάνει με απατεώνα. Έτσι, του έδωσε τους κωδικούς των καρτών, η αξία των οποίων υπολογίζεται σε 12.000 ευρώ!
Όταν το θύμα αντιλήφθηκε πως τον είχαν εξαπατήσει, υπέβαλε καταγγελία στο αστυνομικό τμήμα Χερσονήσου, οι άνδρες του οποίου προσπαθούν να εντοπίσουν τον δράστη από την άρση του απορρήτου επικοινωνιών, ωστόσο θεωρούν βέβαιο πως τηλεφώνησε στον υπεύθυνο του σούπερ μάρκετ από κινητό «φάντασμα».
Υπάρχουν στιγμές που η πόλη, παρά τον θόρυβο, την κίνηση και το ασταμάτητο τρέξιμο, μοιάζει να επιβραδύνει για λίγο σαν να σου λέει «έλα, πάρε μια ανάσα». Αυτή την αίσθηση προσφέρει και η νέα πρωτοβουλία της Uber, μια μικρή επιστροφή χρόνου μέσα στο χάος της πόλης.
Με απόλυτη επιτυχία και με μετρήσιμα αποτελέσματα, που αποδεικνύουν ότι η συνεργασία ιδιωτικού - δημόσιου τομέα μπορεί να κάνει τη μεγάλη διαφορά, ολοκληρώθηκαν τα έργα βιώσιμης διαχείρισης νερού στο Δήμο Τανάγρας, κατά τη δεύτερη φάση του προγράμματος Zero Drop Mornos.