Καιρός: Καταιγίδες, χαλάζι και χιονοπτώσεις - Σε εξέλιξη η κακοκαιρία, πότε επηρεάζεται η Αττική

Καιρός: Καταιγίδες, χαλάζι και χιονοπτώσεις - Σε εξέλιξη η κακοκαιρία, πότε επηρεάζεται η Αττική

Ο καιρός σήμερα - Νέοι χάρτες, βίντεο - Η κακοκαιρία αναμένεται να επηρεάσει και την Αττική το μεσημέρι με ισχυρές βροχές και καταιγίδες

kakokairia_
Άστατος θα είναι ο καιρός σήμερα, Δευτέρα 4 Ιανουαρίου, στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας αφού σύμφωνα με την πρόγνωση της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας ο καιρός θα χαλάσει αρχικά στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια και βαθμιαία και στις υπόλοιπες περιοχές, ενώ πυκνές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα βόρεια ηπειρωτικά ορεινά. Τα φαινόμενα από το μεσημέρι και από τα βορειοδυτικά σταδιακά θα εξασθενήσουν και από τις βραδινές ώρες στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά (πλην ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης), θα σταματήσουν. Η κακοκαιρία αναμένεται να επηρεάσει και την Αττική το μεσημέρι με ισχυρές βροχές και καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί 5 με 6, τις πρωινές ώρες στο Ιόνιο 7 και βαθμιαία και στο Αιγαίο 7 και πιθανώς πρόσκαιρα 8 μποφόρ. Από το μεσημέρι βαθμιαία από τα δυτικά θα στραφούν σε δυτικούς και θα εξασθενήσουν. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση κυρίως στα δυτικά και τα βόρεια. 

Σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού, από τις πρωινές ώρες σήμερα επηρεάζονται η κεντρική Στερεά, η δυτική και ανατολική Πελοπόννησος, με εξασθένηση των φαινομένων από τις απογευματινές ώρες αλλά και η κεντρική Μακεδονία κατά διαστήματα.

Από τις μεσημβρινές ώρες, η ανατολική Στερεά (συμπεριλαμβανομένης και της Αττικής), η ανατολική Μακεδονία, η Εύβοια, Σποράδες και πρόσκαιρα η Θεσσαλία με εξασθένηση των φαινομένων αργά τη νύχτα της Δευτέρας.

Από τις απογευματινές ώρες, επηρεάζονται η Θράκη και τα νησιά του βορείου Αιγαίου. Από τις βραδινές ώρες τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και οι βόρειες Κυκλάδες.

Δείτε βίντεο με την πρόγνωση του καιρού


Κλείσιμο

Την Τρίτη από την κακοκαιρία θα επηρεαστούν, από τις  πρωινές ώρες τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και μέχρι το μεσημέρι τα Δωδεκάνησα.

Στο Αιγαίο σήμερα θα πνέουν νοτίων διευθύνσεων θυελλώδεις άνεμοι 7 με 8 και πιθανώς στο βόρειο Αιγαίο πρόσκαιρα το βράδυ έως 9 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση από τη νύχτα.

Πυκνές χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν έως  το μεσημέρι της Δευτέρας στα ορεινά της βορειοδυτικής ηπειρωτικής χώρας. Από τις απογευματινές έως και τις νυχτερινές ώρες σήμερα  στα ορεινά της Θράκης.

ΕΚΤΑΚΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΠΙΔΕΙΝΩΣΗΣ ΤΟΥ ΚΑΙΡΟΥ Ισχυρές βροχές και κυρίως στα θαλάσσια-παραθαλάσσια καταιγίδες, που θα...

Posted by Theodoros Kolydas on Sunday, January 3, 2021
kairos_kakokairia_meteo_ianouarios
Τι πρέπει να ξέρεις για τον καιρό

-Ισχυρές βροχές και καταιγίδες τη Δευτέρα

-Σταδιακή βελτίωση του καιρού από την Τρίτη

θερμοκρασία θα κυμαίνεται επίπεδα πάνω από τα κανονικά για την εποχή

-Οι άνεμοι τη Δευτέρα θα είναι θυελλώδεις ενώ από την Τρίτη και μετά δεν θα ξεπερνούν τα 6 με 7 μποφόρ

Σύμφωνα με τα διαθέσιμα προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / Meteo.gr, το ψυχρό μέτωπο θα επηρεάσει τη χώρα μας από τα δυτικά προς τα ανατολικά κατά τη διάρκεια της Δευτέρας, προκαλώντας κατά τόπους ισχυρές καταιγίδες και πρόσκαιρα θυελλώδεις ανέμους στα πελάγη. Πυκνές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα δυτικά και βόρεια ορεινά τμήματα. Τα φαινόμενα όμως θα έχουν σύντομο χαρακτήρα, αφού σταδιακά και από τα δυτικά γρήγορα οι βροχές θα εξασθενήσουν.

Η κίνηση του ψυχρού μετώπου και τα εκτιμώμενα ύψη βροχόπτωσης που αυτό θα προκαλέσει κατά τη διάρκεια της Δευτέρας, παρουσιάζεται στους χάρτες πουν ακολουθούν. Κατά τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες της Δευτέρας, στις περιοχές που εμφανίζουν αυξημένη πιθανότητα εκδήλωσης τοπικά ισχυρών φαινομένων συμπεριλαμβάνονται η Θεσσαλονίκη και η Αττική (κυρίως στα δυτικά τμήματα), όπως φαίνεται στον αντίστοιχο προγνωστικό χάρτη.
kakokairia_2021_kataigides_xalazi_athina


Ειδήσεις σήμερα: 

Ανασχηματισμός: Οριστικοποιούνται οι αλλαγές - Οι αμετακίνητοι, οι «καραμπόλες» και το «νέο αίμα»
 
Σχολεία: Αντίστροφη μέτρηση για την επανεκκίνηση στις 11 Ιανουαρίου - Τα σχέδια και τα... εμπόδια
 
Κορωνοϊός - Ντουμπάι: Ανησυχία μετά τον εντοπισμό του πρώτου κρούσματος
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης