Κορωνοϊός - Διευθυντής Πνευμονολογικής Λάρισας (ΘΕΜΑ 104,6): «Έχουμε γίνει Θεσσαλονίκη»

Κορωνοϊός - Διευθυντής Πνευμονολογικής Λάρισας (ΘΕΜΑ 104,6): «Έχουμε γίνει Θεσσαλονίκη»

«Το επιδημιολογικό φορτίο είναι μεγάλο» τόνισε ο Κωνσταντίνος Γουργουλιάνης

koronoios_meth
Για τη σοβαρότητα της κατάστασης στη Θεσσαλία αλλά και τον αυξημένο αριθμό κρουσμάτων κορωνοϊού στη Λάρισα μίλησε στον ρ.σ ΘΕΜΑ 104,6 ο διευθυντής της πνευμονολογικής κλινικής του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας και Καθηγητής Πνευμονολογίας, Κωνσταντίνος Γουργουλιάνης. Όπως είπε, η κατάσταση θυμίζει τη Θεσσαλονίκη ενώ στατιστικά μπορεί το πρόβλημα στη Λάρισα να είναι μεγαλύτερο, αναλογιζόμενοι τον αριθμό των μόνιμων κατοίκων.

«Κάθε οικογένεια στη Λάρισα έχει και από ένα κρούσμα», είπε δείχνοντας τη σοβαρότητα της κατάστασης. Το σύστημα Υγείας της περιοχής, αντέχει όπως υπογράμμισε, ενώ όταν χρειάζονται στρατολογούνται και κρεβάτια αλλά και προσωπικό.

«Τα μέτρα δεν είναι στο 100% της αυστηρότητας», δήλωσε ο κ. Γουργουλιάνης σχολιάζοντας τα μέτρα που είναι σε εφαρμογή. Επιτυχημένο πρότυπο αναχαίτισης και μείωσης της διασποράς, σύμφωνα με την εκτίμηση του είναι το Ισραήλ όπου ήδη από τον Σεπτέμβριο κατάφερε με 15 ημέρες αυστηρό lockdown, να περιορίσει τη διασπορά. Εξήγησε παράλληλα, ότι στη χώρα μας ο περιορισμός μέτρων έγινε σταδιακά, επισημαίνοντας ακόμα και τις ιδιαιτερότητες.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση για το πώς ξέφυγε η κατάσταση, το απέδωσε στην κοινωνική ζωή αλλά και τις μετακινήσεις, κυρίως φοιτητών. Αποκάλυψε, μάλιστα, ότι στους φοιτητές ιατρικής στο Πανεπιστήμιο, γινόταν τεστ όπου 1 στους 3 βρισκόταν θετικός. Ωστόσο, μπορούσε να γίνει γρήγορη ιχνηλάτηση και απομόνωση.

Ειδήσεις σήμερα: 

Απεργία ΑΔΕΔΥ-ΕΚΑ: Πώς θα κινηθούν σήμερα τα ΜΜΕ – Τι θα γίνει με τις συγκεντρώσεις των υγειονομικών

Πιθανόν να βγει και σήμερα από το νοσοκομείο ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος

Η βαρυποινίτισσα που παραθέτει... σεμινάρια Ποινικού Δικαίου
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης