Σεισμός στην Κρήτη: Πάνω από 25 δονήσεις μέσα σε 18 ώρες

Σεισμός στην Κρήτη: Πάνω από 25 δονήσεις μέσα σε 18 ώρες

Ο πρώτος σεισμός μεγέθους 5,1 Ρίχτερ σημειώθηκε χθες τα ξημερώματα στη θαλάσσια περιοχή ανάμεσα σε Κρήτη και Κάρπαθο - Τι λέει στο protothema.gr ο Γεράσιμος Χουλιάρας 

seismos_creta_main
Περισσότερες από 25 σεισμικές δονήσεις έχουν καταγραφεί τις τελευταίες 18 ώρες από τους διπλούς σεισμούς των 5,2 και 5,1 Ρίχτερ που χτύπησαν στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Κρήτης και Καρπάθου. Ο πρώτος σεισμός των 5,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ καταγράφηκε λίγο μετά τις 3 τα ξημερώματα της Δευτέρας ενώ περίπου τέσσερις ώρες αργότερα είχαμε τον δεύτερο ισχυρό σεισμό των 5,2 Ρίχτερ. Αυτός ο σεισμός έγινε αισθητός στην Ιεράπετρα, τη Σητεία, στο Μακρύ Γιαλό, στο Μόχλο, στην Κριτσά, στη Χερσόνησο και σε άλλες περιοχές.
seismiko2

Ακολούθησαν δεκάδες μετασεισμοί με τον μεγαλύτερο να έχει μέγεθος 4,4 Ρίχτερ. “Έχουμε μια έντονη σεισμική δραστηριότητα μέσα σε λίγες ώρες, αλλά είναι ικανοποιητικό γιατί υπάρχει εκτόνωση της ενέργειας. Ωστόσο θα πρέπει να περιμένουμε λίγες ώρες ακόμη για την εξέλιξη του φαινομένου” λέει στο protothema.gr ο Διευθυντής Ερευνών του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου σεισμολόγος Γεράσιμος Χουλιάρας.
seismiko1

Το επίκεντρο της σεισμικής δραστηριότητας καταγράφεται σε την περιοχή που ονομάζεται από τους σεισμολόγους “ελληνική τάφρος” και βρίσκεται πάνω από την Κρήτη, ενώ το επονομαζόμενο και ελληνικό τόξο βρίσκεται κάτω από την Κρήτη.
seismiko3

Ειδήσεις σήμερα: 

Στην περιοχή της παράνομης NAVTEX πλέει το Oruc Reis - Δείτε χάρτη

Βίντεο-σοκ: Επιτραπέζια θερμάστρα εκρήγνυται και σκοτώνει 19χρονο κορίτσι

Διεκόπη η δοκιμή του εμβολίου της Johnson & Johnson λόγω «ανεξήγητης ασθένειας»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης