Αργεντινή: Επιτραπέζια θερμάστρα εκρήγνυται και σκοτώνει 19χρονο κορίτσι - Δείτε βίντεο-σοκ

Αργεντινή: Επιτραπέζια θερμάστρα εκρήγνυται και σκοτώνει 19χρονο κορίτσι - Δείτε βίντεο-σοκ

Η 19χρονη Λουτσία μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με εγκαύματα στο 40% του σώματός της και υπέστη καρδιακή ανακοπή  πριν αφήσει την τελευταία της πνοή το Σάββατο σε τοπικό νοσοκομείο- Τουλάχιστον οκτώ έφηβοι τραυματίστηκαν

λουσια_κοστα
Ένα 19χρονο κορίτσι έχασε τη ζωή του μετά από έκρηξη θερμάστρας που ήταν ενσωματωμένη σε τραπέζι σε εστιατόριο στην Αργεντινή.

Το τραγικό περιστατικό συνέβη την Παρασκευή το βράδυ στο «Zar Burger», στην πόλη Σαν Μιγκέλ του Μπουένος Άιρες λίγα λεπτά αφότου ένας υπάλληλος επιχείρησε να γεμίσει με ένα δοχείο που περιείχε αλκοόλ ένα κεραμικό βάζο για να επαναφορτίσει τον επιτραπέζιο θερμαντήρα θερμάστρα που κράτησε τους επισκέπτες ζεστούς.

Το βίντεο παρακολούθησης του μπαρ δείχνει την ομάδα των εφήβων, συμπεριλαμβανομένου του θύματος, Λουτσία Κόστα, να κάθονται γύρω από ένα τραπέζι και συζητούν πριν φτάσουν δύο άλλα κορίτσια που κάθονται στα σκαμπό του τραπεζιού.


Με το που φτάνει ο υπάλληλος του εστιατορίου για να γεμίσει τη θερμάστρα, ακολουθεί έκρηξη και οι φλόγες τυλίγουν το τραπέζι αλλά και τους έφηβους που βρίσκονταν σε αυτό, με αποτέλεσμα οκτώ από τους φίλους της Κόστα, ηλικίας από 16 εως 19 ετών να τραυματιστούν, ενώ η Λουτσία Κόστα υπέστη εγκαύματα στο 40% του σώματός της και υπέστη καρδιακή ανακοπή σε τοπικό νοσοκομείο πριν αφήσει την τελευταία της πνοή το Σάββατο.

Κλείσιμο
λουσια_3

Ο πατέρας του άτυχου κοριτσιού, Πάμπλο Κόστα, είπε στην τηλεόραση του C5N ότι η κόρη του πέρασε δύο ώρες μέσα στο εστιατόριο πριν από την έκρηξη και το τραγικό της υπόθεσης ήταν ότι η Λουτσία απολάμβανε την πρώτη της νύχτα με φίλους μετά από σχεδον 6 μήνες λόγω της πανδημίας του κορωνοϊου.

Μια selfie που ανέβηκε στο λογαριασμό ενός φίλου της Κόστα δείχνει ότι το 19χρονο κορίτσι χαμογελά λίγο πριν την έκρηξη.

λουσια_2


Ο θείος της Κόστα, Μαξιμιλιάνο, είπε στον τηλεοπτικό σταθμό ειδήσεων της Αργεντινής «Todo Noticias» ότι η ανιψιά του προσπάθησε να τρέξει για την έξοδο πριν πέσει στο έδαφος και πως μερικοί από τους φίλους της προσπάθησαν με τα μπουφάν τους να σβήσουν τις φλόγες που έκαιγαν το σώμα της Λουτσία.
Σύμφωνα με τον θείο της το ασθενοφόρο άργησε 30 λεπτά και η ανηψιά του υπέστη εγκαύματα στο 40 %του σώματός της, συμπεριλαμβανομένου του προσώπου, του στήθους και των χεριών της

Δεν είναι σαφές γιατί ο υπάλληλος έριξε αλκοόλ στις φλόγες, ενώ τουλάχιστον τρεις έφηβοι παρέμειναν στο νοσοκομείο λόγω της σοβαρότητας των εγκαυμάτων τους. 


«Το μπαρ δεν συμμορφώνεται με τα πρωτόκολλα κοινωνικής απόστασης, δεν έχει έξοδο κινδύνου και θα έπρεπε να ήταν πιο προσεκτικοί με τη συσκευή καύσης επειδή χρησιμοποιούσε τζελ αλκοόλ στα τραπέζια», δήλωσε ο οικογενειακός δικηγόρος στο C5N την Κυριακή.

bar_argentina


Oι φίλοι και η οικογένεια της άτυχης κοπέλας έχουν προγραμματίσει διαδήλωση για την Τετάρτη για να πιέσουν τις αρχές να καταλογίσουν ευθύνες στους ιδιοκτήτες του μπαρ

justis_for_lucia


Ειδήσεις σήμερα:

ΗΠΑ: Καταγράφηκε η 5η παγκοσμίως περίπτωση αναμόλυνσης κορωνοϊού

Κόστα Ρίκα: Επεισόδια σε διαδήλωση εναντίον των νέων φόρων

Ιταλία: Νέα μέτρα για τον κορωνοϊό
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης