Κρούσματα κορωνοϊού - Μαγιορκίνης: Θα πρέπει να μας προβληματίσει η μεγάλη διασπορά της νόσου στους νέους
Αναφερόμενος στο άνοιγμα των σχολείων, ο επίκουρος καθηγητής Υγιεινής και Επιδημιολογίας Ιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ τόνισε ότι ανάλογα με το πώς θα κινηθεί η πανδημία την επόμενη εβδομάδα, θα φανεί εάν μπορούν να λειτουργήσουν τα σχολεία από τις 7 Σεπτεμβρίου
«Υπάρχει αυξημένη ενδημικότητα τις τελευταίες εβδομάδες», δήλωσε ο Γκίκας Μαγιορκίνης, επίκουρος καθηγητής Υγιεινής και Επιδημιολογίας Ιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ, ενώ τα κρούσματα κορωνοϊού παραμένουν τριψήφια στη χώρα μας.
Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσων του Mega, ανέφερε τα εξής: «Από τη μία είναι αρνητικό ότι έχουμε αρκετά κρούσματα πάνω από τα 200, από την άλλη δεν έχουμε δει να ξεπερνιέται το ''φράγμα’''των 300 που προβλέπουν κάποια μοντέλα».
Ο κ. Μαγιορκίνης τόνισε ότι τα στοιχεία συνηγορούν στο γεγονός πως υπάρχει μεγάλη διασπορά του ιού στους νέους, κάτι που θα πρέπει να μας προβληματίσει. «Μπορούμε να μιλάμε για αρκετά κρούσματα σε αυτό το ηλικιακό γκρουπ», είπε χαρακτηριστικά.
Αναφερόμενος στο άνοιγμα των σχολείων, ο επίκουρος καθηγητής Υγιεινής επισήμανε ότι προς το παρόν δεν υπάρχει κάτι που θα μπορούσε να μεταφέρει το άνοιγμα σε μεταγενέστερο χρόνο.
«Αναλόγως πως θα κινηθεί η πανδημία την επόμενη εβδομάδα θα μπορούσαμε να πούμε ότι είναι εντάξει για τις 7 Σεπτεμβρίου. Με βάση τα δεδομένα αυτήν την στιγμή δε φαίνεται ότι θα πρέπει να μεταφερθεί άμεσα», επεσήμανε συγκεκριμένα.
Η διεθνής διάκριση iF Design Award 2024 για το ελαστικό ECSTA PS71 EV, επιβεβαιώνει τη δέσμευση της εταιρείας για λύσεις υψηλών προδιαγραφών και κορυφαίας συμπεριφοράς στον δρόμο.
Banana breads, σκανδιναβικά σέμλα με σαντιγί, cinnamon rolls, κρουασάν gianduja, brownies με αλμυρή καραμέλα και πολλές ακόμη high-quality επιλογές από τα premium bakeries της πόλης
Με λύσεις που περιλαμβάνουν GPS Plotter, βυθόμετρα, όργανα, αυτόματο πιλότο, ηχοσυστήματα, VHF, κάμερες, ραντάρ και πολλά ακόμα, μπορεί να ανταποκριθεί στις ανάγκες κάθε σκάφους.