Δημόπουλος: Δημιουργούνται ερωτήματα για την ασφαλή έναρξη των σχολείων στις 7 Σεπτεμβρίου

Δημόπουλος: Δημιουργούνται ερωτήματα για την ασφαλή έναρξη των σχολείων στις 7 Σεπτεμβρίου

Σύμφωνα με τις εισηγήσεις της Επιτροπής Λοιμωξιολόγων, οι οποίες έχουν γίνει δεκτές από την κυβέρνηση, οι  εκπαιδευτικοί και οι μαθητές από το νηπιαγωγείο μέχρι το λύκειο θα φορούν μάσκα

dim123
«Έχουμε ένα αυξημένο ιικο φορτίο, ιδιαιτέρα στα μεγάλα αστικά κέντρα. Είναι θετικό το γεγονός ότι τα νούμερα είναι μεν τριψήφια αλλά δεν έχουμε εκθετική αύξηση σε αυτή τη φάση», δήλωσε ο πρύτανης του ΕΚΠΑ και καθηγητής Ιατρικής, Θάνος Δημόπουλος.

Mιλώντας, στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΙ, για το θέμα της ασφάλειας όσον αφορά στο άνοιγμα των σχολείων στις 7 Σεπτεμβρίου, ανέφερε:  «Έχουμε σημαντικό επιπολασμό που δημιουργεί ερωτήματα».

Παρέπεμψε για τις οποίες αποφάσεις στις ανακοινώσεις της υπουργού Παιδείας, Νίκης Κεραμέως, η  όποια θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου τη  Δεύτερα, στις 16:00.

«Σίγουρα λαμβάνονται υπόψιν όλα τα δεδομένα ακόμα και αυτά που θα προκύψουν το Σαββατοκύριακο» τόνισε, μιλώντας στο δεκτίο του ΣΚΑΙ.

«Θα ήθελε κανείς από την ολοκλήρωση της επιστροφής των εκδρομέων μέχρι το τέλος Αυγούστου να υπάρχουν μια ή δύο εβδομάδες που θα λειτουργήσουν ως buffer, δηλαδή να μην έχουμε μεγάλη κινητικότητα επομένως ασυμπτωματικά άτομα να πάψου να μεταδίδουν» εξήγησε ο πρύτανης. 

Σύμφωνα με τις εισηγήσεις της Επιτροπής Λοιμωξιολόγων, οι οποίες έχουν γίνει δεκτές από την κυβέρνηση οι  εκπαιδευτικοί και οι μαθητές από το νηπιαγωγείο μέχρι το λύκειο θα φορούν μάσκα

Κλείσιμο
Παράλληλα θα γίνονται διαφορετικά διαλείμματα ανά τάξη, θα γίνεται καθαρισμός των σχολείων κατά τη λειτουργία τους και μετά το πέρας των μαθημάτων και  θα υπάρχουν, με ευθύνη των δήμων, αντισηπτικά σε όλα τα σχολεία.

Ειδήσεις σήμερα

Κρούσματα κορωνοϊού: Στα 264 το τελευταίο 24ωρο

Φωτιά στη Μάνη: Ο πυκνός καπνός από δορυφόρο της NASA

Μύκονος: Αποκαλυπτικά στοιχεία στη δικογραφία για το προκλητικό πάρτι κορωνοϊού στη Φτελιά
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης