Ελληνοκυπριακή άσκηση έρευνας - διάσωσης με τη συμμετοχή της φρεγάτας «Κανάρης»
Δείτε εντυπωσιακές φωτογραφίες και βίντεο
Κοινή άσκηση ερευνας και διάσωσης, με τη συμμετοχή μέσων και προσωπικού της Ελλάδας και της Κυπριακής Δημοκρατίας, πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα, 27 Ιουλίου, εντός της θαλάσσιας περιοχής ευθύνης Έρευνας – Διάσωσης της Κυπριακής Δημοκρατίας.
Ειδικότερα, στην άσκηση συμμετείχε η Φρεγάτα (Φ/Γ) ΚΑΝΑΡΗΣ και από την Κυπριακή Δημοκρατία ένα Ελικόπτερο της 460 Μοίρας Έρευνας – Διάσωσης, εξειδικευμένοι νοσηλευτές της Υπηρεσίας Ασθενοφόρων του Οργανισμού Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας, καθώς και το Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης (ΚΣΕΔ) Λάρνακας.
Σκοπός της άσκησης, η οποία σχεδιάσθηκε και συντονίσθηκε από το ΓΕΕΦ σε συνεργασία με το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας, ήταν η εξάσκηση και εκπαίδευση των συμμετεχόντων σε διαδικασίες Search and Rescue – SAR, καθώς και η προαγωγή και εμβάθυνση του επιπέδου συνεργασίας τους.
Η ιστορική πόλη των Δελφών βρέθηκε ξανά στο επίκεντρο ενός διαλόγου που ξεπερνά τα όρια μιας διοργάνωσης και αγγίζει τις μεγάλες προκλήσεις της εποχής μας, συγκεντρώνοντας κορυφαίες προσωπικότητες από τον επιχειρηματικό, πολιτικό και ακαδημαϊκό χώρο.
Η επιτυχία με την πρώτη προσπάθεια έχει γίνει το ιερό δισκοπότηρο της υποβοηθούμενης αναπαραγωγής, καθώς προστατεύει το ζευγάρι από την οικονομική ασφυξία.
Η 5η έκδοση του Γύρου φέρνει στην Ελλάδα κορυφαίες επαγγελματικές ομάδες, διεθνή τηλεοπτική προβολή και ένα αγωνιστικό επίπεδο που επιβεβαιώνει τη συνεχή αναβάθμιση της διοργάνωσης.