Ξανά «μάχιμη» η φρεγάτα Κανάρης, οκτώ μήνες μετά την προσάραξη στην Ψυττάλεια

Ξανά «μάχιμη» η φρεγάτα Κανάρης, οκτώ μήνες μετά την προσάραξη στην Ψυττάλεια

Αποκαταστάθηκαν οι σοβαρές βλάβες που είχαν προκληθεί στο πολεμικό πλοίο έπειτα από σοβαρό ατύχημα στις 2 Νοεμβρίου του 2017

kanaris3
Αναλαμβάνει ξανά υπηρεσία η φρεγάτα του Πολεμικού Ναυτικού «Κανάρης» που είχε υποστεί σοβαρές βλάβες, μετά την προσάραξή της σε βραχονησίδα κοντά στην Ψυττάλεια στις 2 Νοεμβρίου του 2017.

Οι εργασίες ανακατασκευής της φρεγάτας ολοκληρώθηκαν έπειτα από οκτώ μήνες προσπαθειών των συνεργείων που κατέβαλαν τα τεχνικά συνεργεία του Πολεμικού Ναυτικού στο ναύσταθμο Σαλαμίνας αλλά και οι μηχανικοί στα ναυπηγεία Σκαραμαγκά. «Ο "Κανάρης" έχει αποκατασταθεί πλήρως από ελληνικά χέρια» τόνισε στο protothema αξιωματικός του Πολεμικού Ναυτικού.  

Λεπτομέρειες για το κόστος των εργασιών και της αλλαγής των συστημάτων που είχαν καταστραφεί μετά την πρόσκρουση στη βραχονησίδα Αταλάντη, ενώ η φρεγάτα επέστρεφε στο ναύσταθμο Σαλαμίνας από άσκηση στην οποία είχε λάβει μέρος, δεν έχουν γίνει γνωστές.

Οπως πληροφορείται το protothema, το κέλυφος του θόλου της φρεγάτας -εκεί βρίσκεται το sonar που θεωρείται ένα από τα πιο σημαντικά συστήματα του πολεμικού πλοίου- αντικαταστάθηκε από αντίστοιχο της παροπλισμένης φρεγάτας «Μπουμπουλίνα». Άλλα μέρη που χρειάζονταν αλλαγή αξιοποιήθηκαν από τον διαθέσιμο φόρτο ανταλλακτικών ή με τη μέθοδο του «κανιβαλισμού» από άλλες, παροπλισμένες φρεγάτας ιδίου τύπου με την φρεγάτα «Κανάρης».

Ήδη από την προηγούμενη Παρασκευή 29 Ιουνίου η φρεγάτα «Κανάρης» έχει ενεργοποιηθεί εκ νέου και είναι έτοιμη να αναλάβει αποστολές.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης