Πλακιωτάκης: Θα πάμε σε μεγαλύτερες πληρότητες των πλοίων την κατάλληλη στιγμή
Ο υπουργός Ναυτιλίας εμφανίστηκε πεπεισμένος ότι τα πρωτόκολλα των ακτοπλοϊκών μετακινήσεων θα αλλάξουν το καλοκαίρι - Ετοιμάζεται πρόταση προς την Κομισιόν για αποζημίωση των ακτοπλοϊκών εταιρειών
Βέβαιη θεωρεί την αλλαγή των πρωτοκόλλων για τις ακτοπλοϊκές μετακινήσεις μέσα στο καλοκαίρι ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής ΠολιτικήςΓιάννης Πλακιωτάκης, ο οποίος ανέφερε ότι το πρωτόκολλο θα αναθεωρηθεί την κατάλληλη στιγμή.
Το υπουργείο Ναυτιλίας ετοιμάζει πρόταση προς την Κομισιόνγια αποζημίωση των ακτοπλοϊκών εταιρειών από ευρωπαϊκούς πόρους.
«Ήδη εφαρμόζεται το υγειονομικό πρωτόκολλο το οποίο συντάχθηκε σε συνεργασία και με τους ειδικούς επιστήμονες αλλά και τους θεσμικούς εκπροσώπους της αγοράς των ακτοπλοϊκών εταιρειών», δήλωσε ο κ. Πλακιωτάκης στον Real Fm.
«Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι ξεκινάμε με ένα πρωτόκολλο 50% και για όσα πλοία έχουν καμπίνες 55%. Λέω ξεκινάμε διότι το συγκεκριμένο πρωτόκολλο σταδιακά και την κατάλληλη στιγμή θα αναθεωρηθεί. Όποτε καταλαβαίνετε δεν πρόκειται να πάμε όλη τη θερινή περίοδο με ένα πρωτόκολλο 50%. Βρεθήκαμε σε μία εξαιρετικά δύσκολη στιγμή το προηγούμενο χρονικό διάστημα όταν αναγκαστήκαμε να επιδοτήσουμε ουσιαστικά τις ακτοπλοϊκές συνδέσεις».
«Ετοιμάζουμε μία πρόταση προς την ευρωπαϊκή επιτροπή για αποζημίωση των ακτοπλοϊκών εταιρειών από ευρωπαϊκούς πόρους... Θα πάμε σε μεγαλύτερες πληρότητες σταδιακά, την κατάλληλη στιγμή και με βάση τις εισηγήσεις των ειδικών επιστημόνων διότι από ότι φαίνεται τα επιδημιολογικά δεδομένα μας επιτρέπουν να πάμε σε μία σταδιακή αύξηση του πρωτοκόλλου», σημείωσε ο κ. Πλακιωτάκης
Παράλληλα, αναφερόμενος στο ενδεχόμενο αύξησης στις τιμές των εισιτηρίων, ο κ. Πλακιωτάκης ανέφερε: «Πιστεύω ότι οι ακτοπλοϊκές εταιρείες θα συμπεριφερθούν και με κοινωνική υπευθυνότητα και με σύνεση. Μην ξεχνάμε ότι χθες ήδη ανακοινώθηκαν σημαντικά μέτρα στήριξης και της ακτοπλοΐας με τη μείωση του ΦΠΑ. Επομένως όλες αυτές οι ενέργειες και δράσεις που έχουν αναληφθεί και το προηγούμενο χρονικό διάστημα αλλά και χθες με τις ανακοινώσεις του Πρωθυπουργού βοηθούν έτσι ώστε να υπάρχει μία συγκράτηση των τιμών».
Η διεθνής διάκριση iF Design Award 2024 για το ελαστικό ECSTA PS71 EV, επιβεβαιώνει τη δέσμευση της εταιρείας για λύσεις υψηλών προδιαγραφών και κορυφαίας συμπεριφοράς στον δρόμο.
Banana breads, σκανδιναβικά σέμλα με σαντιγί, cinnamon rolls, κρουασάν gianduja, brownies με αλμυρή καραμέλα και πολλές ακόμη high-quality επιλογές από τα premium bakeries της πόλης
Με λύσεις που περιλαμβάνουν GPS Plotter, βυθόμετρα, όργανα, αυτόματο πιλότο, ηχοσυστήματα, VHF, κάμερες, ραντάρ και πολλά ακόμα, μπορεί να ανταποκριθεί στις ανάγκες κάθε σκάφους.