Ανησυχία εκφράζουν οι διοικητικοί δικαστές για το περιβαλλοντικό νομοσχέδιο

Ανησυχία εκφράζουν οι διοικητικοί δικαστές για το περιβαλλοντικό νομοσχέδιο

Υποστηρίζουν ότι το νομοσχέδιο δεν έπρεπε να εισαχθεί εν μέσω πανδημίας

anemogenitries-vouno
Την ανησυχία της εκφράζει η Ένωση Διοικητικών Δικαστών για ορισμένες διατάξεις του νομοσχεδίου που ψηφίστηκε στη Βουλή για τον εκσυγχρονισμό της περιβαλλοντικής νομοθεσίας.

Η ανήσυχα της Ένωσης, όπως αναφέρει σε ανακοίνωση της, επικεντρώνεται ιδίως, στην πρόβλεψη «ταχύρρυθμων διαδικασιών περιβαλλοντικής αδειοδότησης, οι οποίες δεν θα διασφαλίζουν αντικειμενικώς τον πλήρη έλεγχο της τήρησης της περιβαλλοντικής νομοθεσίας, στις διατάξεις που αφορούν την έρευνα για υδρογονάνθρακες, στις διατάξεις για τις οικιστικές πυκνώσεις και στην κατάργηση του καθεστώτος προστατευόμενων περιοχών».

Σε κάθε περίπτωση, αναφέρει η Ένωση, «δεν νοείται τέτοια σημαντικά νομοθετήματα να εισάγονται εν μέσω πανδημίας, όπου αντικειμενικά η δυνατότητα παρέμβασης των ενδιαφερόμενων φορέων, είναι περιορισμένη.

Μεταξύ των ενδιαφερομένων, , είναι και η Ένωση Διοικητικών Δικαστών, η οποία πλέον του ότι οι διοικητικοί δικαστές εκδικάζουμε σχετικές περιβαλλοντικές διαφορές, έχει η πραγματοποίηση πέντε διημερίδες την τελευταία πενταετία, με θεματολογία σχετική με περιβαλλοντικά ζητήματα κάτι που επιβεβαιώνει διαχρονικά την ευαισθησία της Ένωσης για την προστασία του περιβάλλοντος, όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.

Ειδήσεις σήμερα:

Συναγερμός για τα αυτοσχέδια πάρτι - Φόβοι για πισωγύρισμα μετά τις εικόνες από την Αγία Παρασκευή

Για την ερωμένη του έσπασε την καραντίνα ο «Τσιόδρας» της Βρετανίας

Μοσάντ: Όταν μίλησαν τα «γεράκια»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης