«Squid Game» - Τζανγκ Χο-γέον: Το φαινόμενο της Νότιας Κορέας - Από τον Lοuis Vuitton στην κορυφή του κόσμου

«Squid Game» - Τζανγκ Χο-γέον: Το φαινόμενο της Νότιας Κορέας - Από τον Lοuis Vuitton στην κορυφή του κόσμου

Λεπτεπίλεπτη σαν εύθραυστη κούκλα, εξωτική σαν ζωγραφιά, μυστηριώδης τόσο ώστε να μην παίρνεις τα μάτια σου από πάνω της - Η πρωταγωνίστρια της σειράς που σαρώνει στο Netflix και την έκανε παγκοσμίως διάσημη σε λίγες μέρες, είναι η νέα πρέσβειρα του εμβληματικού οίκου, με τον οποίο, όμως, γνωρίζονται από παλιά

Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
jang_ho_yeon_squid_game_xr
Το «Παιχνίδι του Καλαμαριού» είναι το νέο δυστοπικό δράμα του Netflix που καθηλώνει τον πλανήτη κάνοντας βουτιά στα άδυτα ενός κτηνωδώς πολιτισμένου κόσμου μέσα από τον αγώνα μερικών απόκληρων να πλουτίσουν και να επιβιώσουν βλάπτοντας τους συμπαίκτες τους και ρισκάροντας και ίδιοι να πεθάνουν ανά πάσα στιγμή. Η δημοτικότητα της σειράς, που ούτε τη διάθεση σου φτιάχνει, ούτε υλικό για όνειρα σου χαρίζει, είναι αναπάντεχη ακόμα και για τον ίδιο τον διευθυντή Περιεχομένου της πλατφόρμας Τεντ Σαράντο. «Δεν περιμέναμε τέτοια επιτυχία σε παγκόσμιο επίπεδο», ομολόγησε προβλέποντας ότι το «Squid Game» θα καταγραφεί στην ιστορία της πλατφόρμας ως η σειρά με τη μεγαλύτερη θεαματικότητα σε όλο τον κόσμο. Οπως και ήδη έγινε. Ανάμεσα στους Ασιάτες πρωταγωνιστές, η πρωτοεμφανιζόμενη Νοτιοκορεάτισσα Τζανγκ Χο-γέον σπάει τα δικά της κοντέρ στην κούρσα της πρωτοφανούς δημοφιλίας.
squid_game_model__2_

Μέσα σε τρεις μόνο εβδομάδες από την πρεμιέρα της σειράς είδε τους ακόλουθούς της στο Instagram να αυξάνονται από 400.000 σε 16 εκατομμύρια και το όνομά της να μπαίνει πρώτο στη λίστα των Νοτιοκορεατών ηθοποιών με τους περισσότερους followers. Ως επιστέγασμα της απροσδόκητης δόξας για μια πρωτάρα στην υποκριτική αλλά ήδη διάσημο μοντέλο, ο Louis Vuitton την έχρισε πριν από μερικές μέρες παγκόσμια πρέσβειρα των πολυτελών προϊόντων του. «Eρωτεύτηκα αμέσως το τεράστιο ταλέντο και τη φανταστική προσωπικότητα της Χο-γέον και ανυπομονώ να ξεκινήσει αυτό το νέο κεφάλαιο του ταξιδιού», δήλωσε ο καλλιτεχνικός διευθυντής του οίκου Νικολά Γκεσκιέρ, επισημαίνοντας πως αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που θα συνεργαστεί με την εξωτική κούκλα.

Από την πασαρέλα στην αρένα

Στην περιβόητη σειρά η Τζανγκ είναι ο τραγικός παίκτης με το νούμερο 067. Μια νεαρή Βορειοκορεάτισσα που έχασε τον πατέρα, τον παππού και τη γιαγιά της λίγο πριν η ίδια αναγκαστεί να αποδράσει στη Νότια Κορέα με τον μικρό της αδερφό, τον οποίο όμως αφήνει σε ορφανοτροφείο. Σκοπός της, να επιστρέψει σύντομα για να τον πάρει μαζί της και να ξανασυναντηθούν με τη μητέρα τους. Πότε; Μόλις η επιδέξια πορτοφολού καταφέρει να σταθεί στα πόδια της οικονομικά. Πώς; Κερδίζοντας το ασύλληπτο χρηματικό έπαθλο του πιο απάνθρωπου παιχνιδιού στον κόσμο. Το Παιχνίδι του Καλαμαριού, μια παραδοσιακή ασιατική αθλοπαιδιά στην πιο διεστραμμένη εκδοχή, όπως τη συνέλαβαν κάποιοι αρρωστημένοι εγκέφαλοι της ελίτ της Νότιας Κορέας. Η χαμηλή φωνή, οι αθόρυβες κινήσεις, το παγωμένο βλέμμα που κλείνει όση απόγνωση μπορεί ο άνθρωπος να νιώσει, δεν σε αφήνουν να την αφήσεις απ’ τα μάτια σου.

squid_game_model__3_
Η συνεργασία με τον οίκο Lοuis Vuitton ξεκίνησε το 2016, όταν η Χο-γέον έβαψε τα μαλλιά της στο κατακόκκινο της φωτιάς
Κλείσιμο

Η 27χρονη με το εύθραυστο αλλά και έτοιμο για όλα παρουσιαστικό, μπορεί να έκανε το θριαμβευτικό ντεμπούτο της ως ηθοποιός στις 17 Σεπτεμβρίου στο Netflix, όμως στα διεθνή σαλόνια μόδας δεν χρειάζεται συστάσεις. Γεννημένη στη Σεούλ το 1994 και μοντέλο από τα 16, θεωρείται σήμερα το πρώτο super model της Ασίας. Στο ξεκίνημα, χωρίς καν έναν μάνατζερ στο πλάι της, κατάφερε να πάρει μέρος στην Εβδομάδα Μόδας της Σεούλ. Το 2013 βγήκε επιλαχούσα νικήτρια στην τέταρτη σεζόν του κορεατικού «Next Top Model» και, βλέποντας τις πόρτες να ανοίγουν κάπως πιο γενναιόδωρα, το 2016 ακολούθησε τον μοναχικό δρόμο εκτός πατρίδας. Μερικούς μήνες μετά, θα έκανε το ντεμπούτο της ως διεθνές μοντέλο στην πασαρέλα του Louis Vuitton με τα μαλλιά της βαμμένα στο κόκκινο της φωτιάς, χρώμα με το οποίο ταυτίστηκε τα πρώτα χρόνια.

Μέχρι σήμερα Chanel, Hermès, Miu Miu, Dolce & Gabbana, Jean Paul Gaultier, Jacquemus, Burberry, Marc Jacobs, Fendi, Max Mara, Missoni, Bottega Veneta, Emilio Pucci, Roberto Cavalli, Diesel Black Gold, Versus (Versace), Schiaparelli, Dsquared2, Sephora είναι μερικοί μόνο από τους οίκους και τα brands για τα οποία έχει ανέβει στην πασαρέλα και φωτογραφηθεί για τις καμπάνιες τους. Παράλληλα, έχει κάνει εξώφυλλα, μεταξύ πάρα πολλών άλλων, στη βρετανική, κορεατική και ιαπωνική «Vogue», στο «Elle», στο «W» και στο «Dazed». Φυσικά, δεν ήταν όλα ρόδινα σε αυτή τη ζαλιστική πορεία: «Οταν πήγα στο εξωτερικό κυνηγώντας μια καλύτερη καριέρα στο μόντελινγκ, περνούσα πολύ χρόνο μόνη μου. Εκείνη την εποχή, αυτό που ένιωθα κυρίως ήταν μοναξιά. Αυτό το συναίσθημα, ότι είσαι μόνος ενώ προσπαθείς να επιβιώσεις σε ένα μέρος, δεν διαφέρει και πολύ σε σχέση με ό,τι βιώνει η ηρωίδα που ενσαρκώνω στο ”Squid Game”», έχει αναφέρει, προσθέτοντας πως για να ξεγελάσει τη μοναξιά της, στον ελεύθερο χρόνο της στα αεροδρόμια και στα δωμάτια ξενοδοχείων καταβρόχθιζε τόνους από κινηματογραφικές ταινίες. Ουδέν κακό αμιγές καλού.

squid_game_model__4_
Η 27χρονη καλλονή ειδικεύεται, εκτός από τις πιο περιζήτητες πασαρέλες υψηλής ραπτικής, και στο άψογο street style

Στις αρχές του 2020, αφού ολοκλήρωσε τα μαθήματα υποκριτικής και είχε μόλις ενταχθεί στο πρακτορείο Saram Entertainment, θέλοντας να δοκιμάσει την τύχη της ως ηθοποιός, ακολούθησε τις προτροπές του ατζέντη της και έστειλε το βίντεό της στο κάστινγκ για το «Παιχνίδι του Καλαμαριού» ενώ συμμετείχε στην Εβδομάδα Μόδας στη Νέα Υόρκη. Ενα τηλεφώνημα από τον σκηνοθέτη, που της ζήτησε να συναντηθούν αμέσως από κοντά, ήταν αρκετό για να μπει στο αεροπλάνο. Κανένας δεν σοκαρίστηκε περισσότερο από την ίδια όταν πληροφορήθηκε ότι είχε πάρει τον συμπρωταγωνιστικό ρόλο του παίκτη 067, που ήταν και ο πρώτος στη ζωή της.

squid_game_model__5_
Ο σύντροφός της είναι ο 36χρονος ηθοποιός και μουσικός Λι Ντονγκ-χβι

Οσο για την προσωπική της ζωή, έχει σχέση με τον 36χρονο Νοτιοκορεάτη ηθοποιό Λι Ντονγκ-χβι από το 2016. Και παρότι οι δημόσιες εμφανίσεις τους συγκεντρώνουν αποθεωτικά σχόλια για το τέλειο -στυλιστικά τουλάχιστον- ζευγάρι, οι δυο τους δεν κοινοποιούν ποτέ φωτογραφικά ντοκουμέντα του έρωτά τους. «Είναι καλός σύντροφος, καλός φίλος, καλός άνθρωπος. Μου φτιάχνει τη διάθεση κι επίσης ανησυχεί για μένα. Είναι σαν ένας πατέρας», τον έχει επαινέσει η ίδια χωρίς να κρύβει την ευτυχία της. Παρεμπιπτόντως, εκεί όπου επικρατεί η απόλυτη μυστικότητα είναι σε όσα αφορούν στους δικούς της, στους οποίους ουδέποτε αναφέρεται με λεπτομέρειες.

Δημοσιεύματα που αναφέρονται σε αξιόπιστες πηγές κάνουν λόγο για δυο μικρότερα αδέρφια, ένα αγόρι και ένα κορίτσι, των οποίων ούτε τα ονόματα είναι γνωστά, αλλά και για την οικονομική υποστήριξη που φέρεται να παρέχει η νεοφώτιστη σταρ της υποκριτικής στην οικογένειά της. Κατάσταση που ίσως και να θυμίζει κάτι από τον ρόλο που υποδύθηκε στο Netflix, αλλά, ελπίζουμε, πασπαλισμένη με χρυσόσκονη και χωρίς δράμα .


squid_game_model__1_

 Φωτογραφίες: GETTY IMAGES / IDEAL IMAGE, AFP / VISUALHELLAS.GR




Ειδήσεις σήμερα:

Τραγωδία στα γυρίσματα του «Rust»: Πώς μπορεί να σκότωσε το «ψεύτικο όπλο» που είχε στα χέρια του ο Άλεκ Μπάλντουιν

Ρόμπερτ Ντε Νίρο: «Ούτε δεκάρα» δεν δικαιούται από την περιουσία του ηθοποιού η πρώην σύζυγός του

Μητσοτάκης: Ενώπιον της ΕΕ η Τουρκία για το μεταναστευτικό μετά τις ευθείες απειλές της Άγκυρας
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK