Τσέφεριν: «Όχι άλλο τέτοιο Euro, άδικο μερικές ομάδες να κάνουν 10.000 χλμ. και άλλες 1.000»

Τσέφεριν: «Όχι άλλο τέτοιο Euro, άδικο μερικές ομάδες να κάνουν 10.000 χλμ. και άλλες 1.000»

Ο πρόεδρος της UEFA, Αλεκσάντερ Τσέφεριν, ξεκαθάρισε ότι δεν θα επιτρέψει στο μέλλον τη διεξαγωγή Euro σε διαφορετικές χώρες, λόγω των αδικιών που γεννώνται ως προς τις αποστάσεις που πρέπει να καλύψουν οι εθνικές ομάδες

ceferin
Το format της τρέχουσας διοργάνωσης του Euro, το οποίο διεξήχθη σε 11 διαφορετικές χώρες (το αρχικό πλάνο ήταν για 12), συνελήφθη επί προεδρίας Μισέλ Πλατινί στην UEFA και το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν θα το δούμε ξανά σύντομα.

Τουλάχιστον όσο στο ανώτατο αξίωμα της UEFA βρίσκεται ο Αλεκσάντερ Τσέφεριν. Ο 53χρονος Σλοβένος πρόεδρος της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας σε συνέντευξή του στο BBC ξεκαθάρισε ότι δεν θα επιτρέψει παρόμοιο format και στάθηκε στις αδικίες που γεννά αυτό όσον αφορά στις αποστάσεις που πρέπει να καλύψουν λόγω ταξιδιών οι εθνικές ομάδες.

«Δεν θα στηρίξω τέτοιο πλάνο στο μέλλον. Δεν είναι τόσο σωστό μερικές ομάδες να κάνουν 10.000 χιλιόμετρα και άλλες 1.000», υποστήριξε ο Αλεκσάντερ Τσέφεριν.

Για παράδειγμα οι δύο φιναλίστ του μεγάλου τελικού, Ιταλία και Αγγλία, είχαν τα παιχνίδια των ομίλων τους... εντός έδρας (τα Τρία Λιοντάρια έπαιξαν στο Λονδίνο 6 από τα 7 ματς μαζί με τον τελικό), ενώ άλλες χώρες όπως η Ελβετία έκαναν το δρομολόγιο Μπακού - Ρώμη - Μπακού - Βουκουρέστι - Αγία Πετρούπολη.

Πηγή:www.gazzetta.gr

Ειδήσεις σήμερα

Οι εμφανίσεις της Σάρον Στόουν στο πλευρό 25χρονου ράπερ πυροδοτούν φήμες για ειδύλλιο (Φωτογραφίες)

Τραγωδία στη Νίκαια: Πώς χάθηκε μέσα σε λίγες στιγμές η 7χρονη Παναγιώτα

Διπλό φονικό στη Μακρινίτσα: Στους γονείς της δολοφονημένης μητέρας η επιμέλεια του παιδιού
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ