Αυτό θα πει ζέστη: Σε πόλη του Ομάν τα θερμόμετρα δεν κατέβηκαν από τους 42,6 βαθμούς Κελσίου για μια ημέρα

koruiat-new-omnan

Στην ίδια πόλη τον Μάιο του 2017 είχε καταγραφεί θερμοκρασία 50,8 βαθμοί Κελσίου

Ένα... καυτό ρεκόρ κατέχει εδώ και λίγες ημέρες η πόλη Κουριάτ στο Ομάν καθώς για ένα ολόκληρο 24ωρο τα θερμόμετρα δεν έδειξαν λιγότερους από 42 βαθμούς Κελσίου.

Το προηγούμενο ρεκόρ ανήκε σε πόλη της ίδιας χώρας, την Χασάμπ, στην οποία η θερμοκρασία για μια ολόκληρη ημέρα δεν είχε κατέβει από τους 41,9 βαθμούς Κελσίου.

Το επίμαχο 24ωρο ήταν το αποκορύφωμα μιας σειράς πολύ ζεστών ημερών στην πόλη Κουριάτ που βρίσκεται ανατολικά της πρωτεύουσας του Ομάν, Μουσκάτ, καθώς για 51 ολόκληρες ώρες η θερμοκρασία ήταν πάνω από του 41,9 βαθμούς Κελσίου.

Η παραλιακή πόλη Κουριάτ με τους 50.000 κατοίκους έχει... παρελθόν στη ζέστη καθώς κατέχει το ρεκόρ του Ομάν για την υψηλότερη θερμοκρασία καθώς στις 30 Μαΐου 2017 τα θερμόμετρα έδειξαν 50,8 βαθμούς Κελσίου.

ΣΧΟΛΙΑ (2)

Στρακαστρουκας.

Σιγά την είδηση! Οι θερμοκρασίες στο Ομάν τέτοια εποχή είναι πάντα πάνω από 40 βαθμούς, το 2012 τον Ιούλιο είχε 48 βαθμούς στο Μουσκατ!

Σιγά το πράμα

Αυτό είναι χάδι μπροστά σε αυτό που θα έρθει, μετά το πλήρες λιώσιμο των πάγων απο τους πόλους του πλανήτη, που ήδη έχουν χάσει μεγάλα αποθέματα πάγων και πρόσφατα αποκολλήθηκε ένα κομμάτι, σε μέγεθος πόλης απο την ανταρκτική. Στο Ομαν θα λένε αμάν αμάν και τότε θα φύγουν τρέχοντας για όποια χώρα μπορεί να είναι ποιο δροσερή απο την δική τους.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

stanlei-kamilopardali

Ο Στάνλεϊ, η τύχη του οποίου απασχόλησε τους χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, κατάφερε να επιζήσει από την πύρινη λαίλαπα στο Malibu Wine Safari μαζί με άλλα μεγάλα, εξωτικά ζώα, τα οποία δεν μπορούσαν να απομακρυνθούν από τις εγκαταστάσεις λόγω του πολύ μεγάλου κινδύνου

Εξωπλανητης_Barnards_b__καλλιτεχνικη_απεικονιση__πηγη_ESO-M__Kornmesser

Eίναι τουλάχιστον τρεις φορές μεγαλύτερος από τη Γη και κινείται γύρω από το κοντινό άστρο του Μπάρναρντ, σε απόσταση περίπου έξι ετών φωτός - Εκτιμάται ότι η μέση θερμοκρασία στην επιφάνειά του είναι μείον 150 έως 170 βαθμοί 

galactic

Ο γαλαξίας, που ονομάσθηκε Antlia 2 (ή Ant 2), είχε διαφύγει έως τώρα τον εντοπισμό του αφενός λόγω της πολύ αραιής πυκνότητας των άστρων του και αφετέρου επειδή ήταν τέλεια κρυμμένος πίσω από το «πέπλο» του δικού μας γαλαξία

4199063

Το Κέντρο Κλιματικών Ερευνών της Εθνικής Υπηρεσίας Ωκεανών και Ατμόσφαιρας των ΗΠΑ δημοσίευσε τα μηνιαία στατιστικά στοιχεία για τις καιρικές και περιβαλλοντικές συνθήκες σε διάφορες περιοχές του πλανήτη - Σε χαμηλά επίπεδα ρεκόρ οι ποταμοί