HELMEPA: Δημοσιογράφοι «καπετανεύουν» δεξαμενόπλοιο στον προσομοιωτή

HELMEPA: Δημοσιογράφοι «καπετανεύουν» δεξαμενόπλοιο στον προσομοιωτή

Η επίσκεψη έκλεισε με την επίδοση αναμνηστικού Πιστοποιητικού σε κάθε δημοσιογράφο ενώ τυχερός της κλήρωσης κέρδισε ναυτικά κιάλια για μελλοντικά του ασφαλή ταξίδια

Helmepa-Captains-1280x901
Εκπρόσωποι Ναυτιλιακών ΜΜΕ είχαν την ευκαιρία να ζήσουν την εμπειρία εικονικής πλοήγησης super tanker στα στενά του Βοσπόρου, χειριζόμενοι σαν καπετάνιοι τον Προσομοιωτή (Simulator) Γέφυρας, που τους παρουσίασε η HELMEPA στα γραφεία της, χθες Τετάρτη, 26 Φεβρουαρίου 2020.

Είδαν στην πράξη σενάρια ρεαλιστικής εμπειρίας πλοήγησης και χειρισμών πλοίου σε ήρεμες και επικίνδυνες καταστάσεις, τα οποία ο προσομοιωτής της HELMEPA προσφέρει στις Εταιρείες-Μέλη για την εξάσκηση των αξιωματικών τους.

Οι δημοσιογράφοι, παίζοντας το ρόλο του Καπετάνιου μέσα στη ρεαλιστική ατμόσφαιρα του προσομοιωτή, προσπαθώντας να περάσουν το πλοίο τους από τα Στενά του Βοσπόρου, διαπίστωσαν πόσο σημαντικά συμβάλλει η πειστική αναπαράσταση άσχημων συνθηκών στην προετοιμασία των αξιωματικών για να αντιμετωπίσουν την πραγματικότητα σωστά και ψύχραιμα. Σενάρια άσχημου καιρού, πυκνής κυκλοφορίας πλοίων με λίγο φωτισμό με σύγχρονη αντιμετώπιση μηχανικών προβλημάτων βοηθούν στην εξοικείωση και κατανόηση του πόσο επιδρούν φυσικές δυνάμεις στην πλοήγηση και το χειρισμό του πλοίου.

Ηλεκτρονικά ναυτιλιακά βοηθήματα τελευταίας τεχνολογίας όπως GPS, AIS, Echo-Sounder, Speed Log, VDR, RADAR, GMDSS, VHF, Ship Control και Conning Display, ECDIS και τα απαιτούμενα συστήματα επικοινωνίας και ενδοεπικοινωνίας, αποτελούν τον πιστοποιημένο από το DNV GL υψηλής ποιότητας προσομοιωτή γέφυρας της HELMEPA για διαφόρους τύπους και εκτοπίσματος «πλοίων».

Ο προσομοιωτής γέφυρας της HELMEPA αποτελεί δωρεά του Εταιρικού Μέλους DNV GL σε αναγνώριση του έργου της στην εθελοντική επιμόρφωση των ναυτιλλόμενων για την Πρόληψη της Ρύπανσης και τη βελτίωση της Ασφάλειας στη Θάλασσα. Στα τρία χρόνια που λειτουργεί έχουν γίνει 148 σεμινάρια με 558 συμμετοχές αξιωματικών ΕΝ και ΠΝ, 84 αξιολογήσεις (Assessments) Υποπλοιάρχων πριν την προαγωγή τους καθώς και 8 “tailor- made” σεμινάρια όπως τα ζήτησε Εταιρεία Μέλος.

Η επίσκεψη έκλεισε με την επίδοση αναμνηστικού Πιστοποιητικού σε κάθε δημοσιογράφο ενώ τυχερός της κλήρωσης κέρδισε ναυτικά κιάλια για μελλοντικά του ασφαλή ταξίδια.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης