Διευρύνεται η εθνική συμμαχία για το Ελληνικό: Μετοχές της Lamda αγόρασε η ΟΡΥΜΗΛ

elliniko_main

Η εταιρία συμφερόντων Οδυσσέα Κυριακόπουλου προχώρησε στην αγορά 546.167 ιδίων μετοχών της Lamda Development 

Ακόμη μια σημαντική προσθήκη στην ομάδα που δημιουργεί η Lamda Development ενόψει της έναρξης των εργασιών στο Ελληνικό, ανακοινώθηκε σήμερα.

Ειδικότερα, μετά τη συμμετοχή της Aegean Airlines και της σύμπραξης Ομίλου Olympia - VNK Capital, ανακοινώθηκε η αγορά 546.167 ιδίων μετοχών της Lamda Development (0,685%) από την Ορυμήλ, συμφερόντων Οδυσσέα Κυριακόπουλου, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της προς το Χρηματιστήριο Αθηνών η Lamda Development. Η ανακοίνωση αυτή ενισχύει περαιτέρω την στρατηγική που ανακοίνωσε πρόσφατα ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας Lamda Development, Οδυσσέας Αθανασίου, για τη δημιουργία μιας συμμαχίας των καλύτερων για την υλοποίηση του έργου του Ελληνικού, του μεγαλύτερου έργου αστικής ανάπλασης στην Ευρώπη και ένα από τα μεγαλύτερα διεθνώς.

Ειδικότερα η ανακοίνωση αναφέρει τα εξής:

Η εταιρεία με την επωνυμία «LAMDA Development - Ανώνυμη Εταιρεία Συμμετοχών και Αξιοποίησης Ακινήτων» ανακοινώνει, σύμφωνα με τις διατάξεις του Κανονισμού του Χρηματιστηρίου Αθηνών και του Κανονισμού (EE) 596/2014, έκαστος όπως ισχύει, ότι την 18.10.2019 το διοικητικό συμβούλιο της εταιρίας έλαβε απόφαση να πωληθεί το σύνολο του υπολοίπου των ιδίων μετοχών, που η εταιρία έχει στην κατοχή της, στην εταιρεία με την επωνυμία «ΟΡΥΜΗΛ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΜΕΤΑΛΛΕΥΤΙΚΗ ΛΑΤΟΜΙΚΗ ΚΑΙ ΝΑΥΤΙΛΙΑΚΗ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΙΑ» (η «Ορυμήλ»).

Ειδικότερα, το Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρίας, κατόπιν διεξαγωγής από την εταιρία παροχής επενδυτικών υπηρεσιών με την επωνυμία «AXIA Ventures Group Ltd» (η «ΑΧΙΑ») διαδικασίας συγκέντρωσης ενδιαφέροντος και προσφορών με σκοπό τη βέλτιστη ιδιωτική τοποθέτηση 546.167 ιδίων μετοχών (που αντιστοιχούν περίπου σε 0,685% του συνόλου μετοχών και δικαιωμάτων ψήφου της εταιρίας, οι «Ίδιες Μετοχές»), αποφάσισε την πώλησή τους στην Ορυμήλ, πλειοδότρια εταιρεία για το σύνολο των Ιδίων Μετοχών, κατά την ολοκλήρωση της ως άνω διαδικασίας, στις 16.10.2019.

Ως προς το τίμημα της συναλλαγής, αποφασίστηκε η πώληση των ως άνω Ιδίων Μετοχών να γίνει στην τιμή των 7,27 ευρώ ανά διατεθείσα μετοχή, σύμφωνα με το αποτέλεσμα της ως άνω διαδικασίας.

Τέλος, επισημαίνεται ότι, λαμβάνοντας υπόψη τη δηλωθείσα μετοχική σχέση του κ. Οδυσσέα Κυριακόπουλου, ανεξάρτητου μη εκτελεστικού μέλους του διοικητικού συμβουλίου της Εταιρείας, με την Ορυμήλ, η ως άνω συναλλαγή θα μπορούσε να θεωρηθεί ότι συνέχεται με το πεδίο εφαρμογής των άρθρων 99 επ. του νόμου 4548/ 2018, και για τον λόγο αυτόν κρίθηκε επωφελές να τεθεί υπόψη της ανεξάρτητης ελεγκτικής εταιρείας «Deloitte Ανώνυμη Εταιρεία Ορκωτών Ελεγκτών Λογιστών».
Κατόπιν τούτου, η εν λόγω ελεγκτική εταιρεία, διά του ορκωτού ελεγκτή - λογιστή, Δημητρίου Κουτσού - Κουτσόπουλου, συνέταξε την από 18.10.2019 «Έκθεση αξιολόγησης, σύμφωνα με τις διατάξεις του N. 4548/ 2018 ('Αρθρ. 101), του κατά πόσον η πώληση πακέτου ιδίων μετοχών (ποσοστό 0,685%) της Lamda Development A.E. (Lamda) προς την ΟΡΥΜΗΛ Α.Ε. (ΟΡΥΜΗΛ), είναι δίκαιη και εύλογη για τη Lamda και τους μετόχους της, που δεν αποτελούν συνδεδεμένο μέρος».
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

Ρoή Ειδήσεων

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

ΣΧΟΛΙΑ (11)

Μιά ομορφιά θα είναι με τους έξι ουρανοξύστες...

Μιά ομορφιά θα είναι με τους έξι ουρανοξύστες... Ουρανοξύστες σε μια χώρα με έντονη σεισμική δραστηριότητα. Μια χώρα αρχαιολογική, με λιτότητα, αρμονία και μέτρο (βλ. τελετή έναρξης και λήξης Ολυμπιακών αγώνων), με ουρανοξύστες πάνω στην θάλασσα.

joHN

Απο που και ως που ειναι συμφεροντων του Κυριακόπουλου η Imerys δεν μπορώ να καταλάβω,στο πρώτο θέμα γράφετε μπούρδες συνεχεια "Με την ολοκλήρωση της συμφωνίας, η οποία αναμένεται να φτάσει τα 525 εκατ. ευρώ, η οικογένεια Κυριακόπουλου παίρνει σε μετρητά 311 εκατομμύρια ευρώ και μετοχές της γαλλικής εταιρείας αξίας 214 εκατομμυρίων ευρώ, που σημαίνει πως θα έχει ποσοστό 4,5% στην γαλλική εταιρεία, ενώ ο Οδυσσέας Κυριακόπουλος θα κατέχει θέση μέλους του διοικητικού συμβουλίου της Imerys."

Λουλουδάκι

Αν ψάξεις για τον εν λόγο επιχειρηματία στο διαδίκτυο θα καταλάβεις περί τίνος πρόκειται.

GODJILAKIS

Πηγα σε μια μεντιουμ τσιγγανα που διαβαζε τον φραπε και μου ειπε οτι οσοι βαζουν τα χρηματα τους στο μαγαλυτερο μητροπολιτικο παρτι σορρυ παρκο στον κοσμο κατα τον πρωην καταλληλοτερο πρωθυπουργο Κ. ΣΙΜΙΤ θα τα χασουν ολα γιατι εχει την καταρα της οικογενειας Ωναση που εβαζε τα αφορολογητα χρηματα της στο Μουνακο....

Antilogos

Aαυτοί που κατηγορούν το έργο και ιδιαίτερα οι Συριζαιοι θα είναι οι πρώτοι που θα την αράζουν εκεί όπως έγινε και με το έργο του Ιδρύματος Νιάρχου. Θυμάστε τι παπάρες έλεγαν για το χώρο του πρώην χώρου του Ιπποδρόμου.

Θανάσης

Ενω οι προηγούμενοι ειχαν συμφωνήσει με 20% συμμετοχη....Τωρα με 50% κρατική συμμετοχή στο εργο αλλα με εκμετάλλευση για τοσα Χρόνια απο τη lamda development....για αυτο ξεκόλλησε το εργο

@

Ασε τις π@παριες. Υλοποιείται η σύμβαση που υπέγραψε ο τΣυριζα. Ουτε κομμα δεν αλλαξε.

insider

Ο ανθρωπος που πηρε την Βαρυτινης , δυο γενιες εταιρεια και την πεταξε στα βραχια.

Mobbydick

Σπιλώνεις το όνομα ένος ανθρώπου με Α κεφαλαίο και μιάς οικογένειας με βαρύ όνομα στις τοπικές κοινωνίες που δραστηριοποιήθηκε.

Νίκος_42

Μπραβο!!! Βρεθηκαν τα 3 εκατομμυρια απο τα 8 δις της επενδυσης. Μεγαλη επιτυχια...Ας μην κοροιδευομαστε, περα απο το καζινο η υπολοιπη εκταση θα μεινει ως εχει για τα επομενα 15 χρονια.

@

Ειπε ο μια ζωη ασχετος καρα-ελληναρας.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης