Στο 0,095% συρρικνώθηκε η απόδοση των 3μηνων εντόκων γραμματίων

Στο 0,095% συρρικνώθηκε η απόδοση των 3μηνων εντόκων γραμματίων

Yποβλήθηκαν προσφορές συνολικού ύψους 993 εκατ. ευρώ, υπερκαλύπτοντας το ζητούμενο ποσό κατά 1,59 φορές

oddhx708_4_0_9
Εντυπωσιακή βουτιά στο 0,095% έκανε η απόδοση των τρίμηνων εντόκων γραμματίων στη σημερινή δημοπρασία, μέσω της οποίας ο Οργανισμός Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους (ΟΔΔΗΧ) άντλησε 812,5 εκατομμύρια ευρώ. Η εξέλιξη αυτή ενισχύει τις εκτιμήσεις ότι σύντομα οι βραχυπρόθεσμοι τίτλοι του Ελληνικού Δημοσίου θα φθάσουν στο σημείο να έχουν για πρώτη φορά αρνητικές αποδόσεις.

Στη σημερινή δημοπρασία εντόκων γραμματίων διάρκειας 13 εβδομάδων υποβλήθηκαν προσφορές συνολικού ύψους 993 εκατ. ευρώ, υπερκαλύπτοντας το ζητούμενο ποσό κατά 1,59 φορές. Στην προηγούμενη αντίστοιχη δημοπρασία, που πραγματοποιήθηκε στις 10 Ιουλίου, η απόδοση είχε διαμορφωθεί στο 0,23% με υπερκάλυψη 1,65 φορές.

Οριακά πάνω από το 2%, στο 2,007%, κινείται σήμερα η απόδοση του 10ετούς ομολόγου του Ελληνικού Δημοσίου, ενώ εκείνη του 5ετούς διαμορφώνεται στο 1,105%.

Σημειώνεται ότι, σύμφωνα με τον κανονισμό λειτουργίας των βασικών διαπραγματευτών αγοράς, για τα 3μηνα έντοκα γραμμάτια μπορούν να υποβληθούν επιπλέον μη ανταγωνιστικές προσφορές ύψους 30% επί του δημοπρατούμενου ποσού έως αύριο, Πέμπτη 8 Αυγούστου στις 12 το μεσημέρι. Κατά τις δημοπρασίες δεν καταβάλλεται προμήθεια.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης