Το ρεκόρ των Βρετανών τουριστών στην Ελλάδα φέτος και ο παράγοντας Βrexit το 2019

british_brexit

Τα μηνύματα έρχονται από τη μεγάλη έκθεση «World Travel Market» του Λονδίνου (5- 7 Νοεμβρίου), όπου το «παρών» έδωσαν όλοι οι εγχώριοι τουριστικοί φορείς, με την υπουργό Τουρισμού Ελενα Κουντουρά να επισημαίνει ότι «επενδύουμε στη βρετανική αγορά για να διατηρήσουμε ισχυρή τη ζήτηση και την επόμενη χρονιά»

Πάνω από 3,3 εκατομμύρια Βρετανούς τουρίστες φαίνεται ότι θα υποδεχθεί συνολικά η χώρα μας το 2018, με τα νούμερα για το 2019, έστω και πρόωρα, να παραπέμπουν, σε διψήφιο ποσοστό αύξησης από τη δεύτερη σημαντικότερη αγορά εισερχόμενου τουρισμού στη χώρα μας. Το μείζον ζήτημα του Brexit πάντως φαίνεται ότι θα είναι μία από τις παραμέτρους που έχουν να συνυπολογίσουν οι τουριστικοί φορείς για την επόμενη χρονιά.

Τα μηνύματα έρχονται από τη μεγάλη έκθεση World Travel Market του Λονδίνου (5- 7 Νοεμβρίου), όπου το «παρών» έδωσαν όλοι οι εγχώριοι τουριστικοί φορείς, με την υπουργό Τουρισμού κ. Ελενα Κουντουρά να επισημαίνει ότι «επενδύουμε στη βρετανική αγορά για να διατηρήσουμε ισχυρή τη ζήτηση και την επόμενη χρονιά. Το 2018 πετύχαμε κατακόρυφη αύξηση της τάξεως του 11% των Βρετανών τουριστών στην Ελλάδα και για πρώτη φορά θα ξεπεράσουν τα 3,3 εκατ.». Σύμφωνα μάλιστα με τις πρώτες εκτιμήσεις για την επόμενη χρονιά, η αύξηση των προκρατήσεων για τη σεζόν του 2019 αντιστοιχεί σε ένα 10%, παρά το γεγονός ότι είναι ακόμη πολύ νωρίς ώστε να υπάρξουν ασφαλή συμπεράσματα για την επόμενη χρονιά. Όπως επισημαίνει το υπουργείο Τουρισμού μάλιστα, η Ελλάδα μετά από τις στοχευμένες συμφωνίες και προωθητικές ενέργειες την τελευταία διετία, κατείχε το 2017 την τρίτη θέση στις προτιμήσεις του βρετανικού ταξιδιωτικού κοινού και το 2018 αναρριχήθηκε, αποτελώντας πλέον τον δεύτερο πιο δημοφιλή προορισμό των Βρετανών παγκοσμίως.

«Οι εκπρόσωποι των ταξιδιωτικών ομίλων και των αεροπορικών εταιρειών στις συναντήσεις τους με την Υπουργό Τουρισμού κ. Έλενα Κουντουρά, επιβεβαίωσαν την υψηλή τουριστική ζήτηση για την Ελλάδα, στην οποία συνέβαλε η επιτυχημένη προώθηση νέων θεματικών τουριστικών προϊόντων και νέων ελληνικών προορισμών και η ενίσχυση της συνδεσιμότητας με νέες απευθείας πτήσεις από περισσότερα βρετανικά αεροδρόμια προς περισσότερα ελληνικά, σε συνέχεια των περσινών διαπραγματεύσεων και συμφωνιών με το Υπουργείο Τουρισμού και τον ΕΟΤ», αναφέρει χαρακτηριστικά το υπουργείο Τουρισμού, προσθέτοντας ότι οι ίδιοι σχεδιάζουν επέκταση των τουριστικών προγραμμάτων τους για το 2019.

Το ενδιαφέρον των ξένων ΜΜΕ για την Ελλάδα ήταν εμφανές, με βάση και τα μηνύματα που έλαβε και η ελληνική Πρεσβεία στο Λονδίνο. Σημειωτέον ότι σύμφωνα με το υπουργείο Τουρισμού, η Ελλάδα είχε ενισχυμένη φέτος παρουσία στην έκθεση με μεγαλύτερο περίπτερο 170 τ.μ. όπου φιλοξενήθηκαν 60 συν-εκθέτες.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων κ. Γιάννης Ρέτσος δήλωσε από την WTM ότι «το 2018 κλείνει θετικά για τον ελληνικό τουρισμό. Η συστηματική δουλειά όλα τα χρόνια της κρίσης έφερε τη χώρα μας στους σημαντικότερους παγκοσμίως τουριστικούς προορισμούς. Οι προκλήσεις για το 2019 είναι πολλές, ωστόσο οι «συνέργειες» είναι η λέξη- κλειδί».

Διαβάστε περισσότερα στο www.newmoney.gr

ΣΧΟΛΙΑ

μια φωτο ... χιλια λογια

συριζαιες απο αγγλια ... ερχονται στον τοπο της επαγγελιας ...

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

ypoyrgeio-768x512

«Καθήκον των μετόχων είναι η εκλογή διοικητικού συμβουλίου κατά τη λήξη της θητείας του, προκειμένου να εξασφαλίζεται η αδιάλειπτη και απρόσκοπτη λειτουργία της εταιρείας» επισημαίνει το υπερταμείο για τις αλλαγές στην ΕΥΔΑΠ

money2

Το πρωτογενές αποτέλεσμα διαμορφώθηκε σε πλεόνασμα ύψους 916 εκατ. ευρώ, έναντι στόχου για πρωτογενές έλλειμμα 1.447 εκατ. ευρώ και πρωτογενούς πλεονάσματος 853 εκατ. ευρώ για την ίδια περίοδο το 2018 - Πού αυξήθηκαν και πού μειώθηκαν τα έσοδα