Fitch: Το Brexit δεν αναμένεται ότι θα γίνει ομαλά

Fitch: Το Brexit δεν αναμένεται ότι θα γίνει ομαλά

Ο οίκος αξιολόγησης Fitch εκτιμά ότι η Βρετανία δεν θα έχει ομαλή έξοδο από την ΕΕ  - Τυχόν Brexit χωρίς συμφωνία θα μπορούσε να οδηγήσει σε περαιτέρω υποβάθμιση του αξιόχρεου 

fitch
Brexit χωρίς συμφωνία διαβλέπει η Fitch, που υποστηρίζει ότι η Βρετανία δεν θα έχει ομαλή μετάβαση στην έξοδό της από την ΕΕ. Ένα τέτοιο ενδεχόμενο θα μπορούσε να οδηγήσει σε περαιτέρω υποβάθμιση του αξιόχρεού της.

Ο οίκος αξιολόγησης υποστηρίζει ότι «η ενίσχυση των πολιτικών διαιρέσεων μέσα στο Ηνωμένο Βασίλειο ... έχει αυξήσει την πιθανότητα ενός αποδιοργανωτικού Brexit χωρίς συμφωνία».

Αναστάτωση στα τελωνεία, το εμπόριο και την οικονομική δραστηριότητα

Ένα τέτοιο Brexit θα προκαλούσε αναστάτωση στα τελωνεία, το εμπόριο και την οικονομική δραστηριότητα. Ως εκ τούτου, η Fitch εγκατέλειψε την υπόθεση στην οποία βάσιζε τις αξιολογήσεις της.


Προηγούμενως ο Fitch θεωρούσε πως η Βρετανία θα αποχωρήσει από την ΕΕ τον ερχόμενο Μάρτιο με μια μεταβατική συμφωνία και με το περίγραμμα μιας μελλοντικής εμπορικής συμφωνίας με την ΕΕ.

Δύσκολες ισορροπίες για την Τερέζα Μέι

Όμως η πρωθυπουργός Τερέζα Μέι δυσκολεύεται πολύ να βρει μια συμφωνία που μπορεί να εξασφαλίσει την υποστήριξη των Βρυξελλών, αλλά και των βουλευτών της στο Συντηρητικό Κόμμα.

Κλείσιμο
O Fitch αξιολογεί αυτή τη στιγμή το χρέος της βρετανικής κυβέρνησης με ΑΑ με αρνητική προοπτική, πράγμα που σημαίνει πως είναι δυνατή μια περαιτέρω μείωση της αξιολόγησης.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης