Με σημαντικές απώλειες σε επίπεδο εβδομάδας ο «μαύρος χρυσός»

oil_fri

Στο μείον 5% το Brent, στο μείον 4% το WTI - Οριακά κέρδη στην τιμή του βαρελιού στην τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας

Σε θετική πορεία αν και με συγκρατημένη άνοδο ολοκλήρωσε την τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας ο μαύρος χρυσός.

Ειδικότερα, το Brent ενισχύθηκε μόλις κατά 0,14% για να διαμορφωθεί στα 80,37 δολάρια. Κέρδη 0,39% για το αμερικανικό αργό, το οποίο έφθασε στα 71,25% δολάρια.

Σε επίπεδο εβδομάδας η πορεία τόσο του Brent όσο και του αμερικανικού αργού ήταν εξαιρετικά αρνητική, καθώς σημείωσαν πτώση -5% και -4% αντίστοιχα.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της κινεζικής κυβέρνησης, οι εισαγωγές πετρελαίου της χώρας για τον Σεπτέμβριο του 2018 σκαρφάλωσαν στα υψηλότερα επίπεδα από τον Μάιο του τρέχοντος έτους, γεγονός που υποδεικνύει ότι η ζήτηση στη μεγαλύτερη ασιατική οικονομία παραμένει αυξημένη.

Παράλληλα, τα αποθέματα αργού πετρελαίου στις ΗΠΑ για την περασμένη εβδομάδα αυξήθηκαν κατά 6 εκατ. βαρέλια, με την άνοδο να είναι μεγαλύτερη σε σχέση με τις εκτιμήσεις των αναλυτών, αλλά μικρότερη σε σύγκριση με τα προκαταρκτικά στοιχεία του Αμερικανικού Ινστιτούτου Πετρελαίου.

Σημειώνεται ότι χθες (11/10) ο ΟΠΕΚ προχώρησε σε τρίτη συνεχόμενη μείωση των εκτιμήσεών του για τη ζήτηση προς το πετρέλαιο το 2019, επικαλούμενος τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η ευρύτερη οικονομία από τις εμπορικές διαφορές και τις αναδυόμενες αγορές.

Πηγή: www.newmoney.gr

ΣΧΟΛΙΑ (1)

George

Ίσως η πρόσφατη άνοδος να ήταν το κύκνειο άσμα του πετρελαίου. Ακόμη κι αν δεν ολοκλήρωσε την ανοδική κίνηση, εννοείται πως δεν πρόκειται να πλησιάσει ποτέ ξανά τα ιστορικά του υψηλά και το σίγουρο είναι ότι η κατηφόρα που θα αρχίσει δεν θα έχει τέλος. Οι πετρελαϊκές εταιρίες το γνωρίζουν και τα στελέχη τους τρέμουν αλλά δεν το συζητάνε παραέξω.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

2_gr

Είσαι νέος έως 29 ετών, πτυχιούχος, που γνωρίζεις τουλάχιστον μία ξένη γλώσσα και έχεις μικρή ή καθόλου προϋπηρεσία; Κορυφαία στελέχη μεγάλων επιχειρήσεων, όπως η Τράπεζα Πειραιώς, η AVIS και η Microsoft σε προκαλούν να πάρεις τη θέση τους!

mitarakis

Όπως υπογράμμισε ο υφυπουργός Εργασίας, ενώ η προηγούμενη κυβέρνηση είχε εξαγγείλει πως η καταβολή των αυξημένων συντάξεων χηρείας αποτελούσε βασικό της στόχο, τελικά δεν είχε υπολογίσει τα απαιτούμενα κονδύλια