Ψευδοκράτος: Παράνομη η συμφωνία της Λευκωσίας με το Κάιρο για το φυσικό αέριο

Ψευδοκράτος: Παράνομη η συμφωνία της Λευκωσίας με το Κάιρο για το φυσικό αέριο

Η ελληνοκυπριακή πλευρά συμπεριφέρεται «ωσάν να είναι ο μοναδικός ιδιοκτήτης του φυσικού πλούτου της περιοχής», αναφέρεται στην ανακοίνωση

cyprus_agogos
Το ψευδοκράτος ισχυρίζεται πως είναι παράνομη η υπογραφή της συμφωνίας της Κυπριακής Δημοκρατίας με την Αίγυπτο για δημιουργία υποθαλάσσιου αγωγού μεταφοράς φυσικού αερίου.

Σε ανακοίνωση του το λεγόμενο «υπ. εξωτερικών» του ψευδοκράτους, αναφέρει ότι η ελληνοκυπριακή πλευρά συμπεριφέρεται «ωσάν να είναι ο μοναδικός ιδιοκτήτης του φυσικού πλούτου της περιοχής».

«Μετά και το χθεσινό (υπογραφή συμφωνίας με Αίγυπτο) η ελληνοκυπριακή ηγεσία με παράνομο τρόπο αποφάσισε για το μέλλον που αφορά στον πλούτο της περιοχής και αυτό θεωρείται ως προσπάθεια για ακύρωση των δικαιωμάτων» των Τουρκοκυπρίων.

Αναφέρει ακόμα ότι η ελληνοκυπριακή πλευρά δεν έχει δικαίωμα να εκμεταλλεύεται τον φυσικό πλούτο που ανήκει και στους Τουρκοκυπρίους και ενώ όλοι αποδέχονται ότι και οι Τουρκοκύπριοι έχουν δικαιώματα στον φυσικό πλούτο του νησιού εντούτοις προβαίνει (η Κυπριακή Δημοκρατία) σε «μονομερείς, παράνομες ενέργειες» που δηλητηριάζουν και τις σχέσεις μεταξύ των δύο κοινοτήτων.

Η ελληνοκυπριακή πλευρά χωρίς να συνομιλήσει με τους εκπροσώπους της τουρκοκυπριακής πλευράς επί του θέματος προβαίνει σε μονομερή ενέργειες, σύμφωνα με την ανακοίνωση στην οποία αναφέρεται ακόμα ότι η στάση της ελληνοκυπριακής πλευράς αντανακλάται και στις συνομιλίες επίλυσης του Κυπριακού και για το λόγο αυτό ακόμα δεν έγινε εφικτή η επίλυση του.

Στην ανακοίνωση υποστηρίζεται ακόμα ότι η τουρκοκυπριακή πλευρά πολλές φορές απεύθυνε έκκληση στην ελληνοκυπριακή πλευρά για κοινές ενέργειες στο θέμα της διαχείρισης του φυσικού πλούτου του νησιού, «η οποία όχι μόνο δεν απάντησε αλλά επιβεβαιώνει με τη στάση της ότι δεν επιθυμεί να μοιραστεί με τους Τουρκοκύπριους τον φυσικό πλούτο».

Αναφέρεται ακόμα ότι το ψευδοκράτος συνεχίζει τη συνεργασία και τις επαφές με την Τουρκία για τη διαφύλαξη των δικαιωμάτων των Τουρκοκυπρίων και θα προβεί στις απαραίτητες ενέργειας ενώ καλεί «όλους τους σχετικούς παράγοντες που ανέχονται και ενθαρρύνουν αυτά τα μονομερή βήματα της ελληνοκυπριακής πλευράς να αναθεωρήσουν το συντομότερο δυνατό αυτές τις λανθασμένες συμπεριφορές και στάση».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης