Χρηματιστήριο Αθηνών: Κλείσιμο με «βουτιά» 1,24%

Stock

Βαρύ «μήνυμα» με πτώση έως και 7,7% στις τράπεζες - Ο Γενικός Δείκτης έκλεισε στις 681,03 μονάδες

Με ισχυρή πτώση στις τράπεζες, αλλά χαμηλό τζίρο έκλεισε το χρηματιστήριο καθώς οι ξένοι επενδυτές συνέχισαν τις ρευστοποιήσεις, μετά το ανοδικό διάλειμμα των τελευταίων ημερών.

Όλα αυτά συμβαίνουν την ημέρα που ο Ευκλείδης Τσακαλώτος παρουσίασε το ολιστικό πρόγραμμα στο Λονδίνο σε ξένους θεσμικούς επενδυτές. Όπως σημειώναμε και χθες οι ξένοι επενδυτές μόλις γράφουν λίγα κέρδη αποχωρούν και δεν περιμένουν να εγκλωβιστούν στην ελληνική αγορά.

Ο Γενικός Δείκτης έκλεισε στις 681,03 μονάδες καταγράφοντας πτώση 1,24%.

Τα μηνύματα, όμως, τα οποία έστειλαν οι ξένοι επενδυτές από το Λονδίνο ήταν για μια ακόμα φορά αρνητικά, σ ότι αφορά τις ελληνικές τράπεζες.

Σύμφωνα με τα όσα μεταδίδονται από την Αγλλική πρωτεύουσα, οι ξένοι ενδιαφέρονται για την πορεία των τραπεζικών ανοιγμάτων (κόκκινα δάνεια ), ενώ κάποιοι έχουν ενστάσεις για την κεφαλαιακή δομή τους, λόγω του αναβαλλόμενου φόρου. Δυο ελληνικές τραπεζικές μετοχές έχουν βρεθεί σε τιμές πολύ χαμηλές, εαν υπολογιστεί και το reverse split που έχει πραγματοποιηθεί. Το γεγονός ότι δεν υπάρχει ισχυρό αγοραστικό ενδιαφέρον σ αυτές τις τιμές είναι εξαιρετικά αρνητικό “σημάδι” για την συνέχεια.

Με βουτιά 6,05% έκλεισε η Τράπεζα Πειραιώς στα 1,958 ευρώ. Βουτιά 4,49% για την μετοχή της Εθνικής Τράπεζας στα 1,703 ευρώ. Βουτιά 7,73% για την Alpha bank στα 1,205 ευρώ. Με πτώση 4,23% η μετοχή της Eurobank στα 0,6345 ευρώ. Βουτιά 4,88% για την μετοχή της ΔΕΗ στα 1,443 ευρώ. Πτώση 3,41% για την ΕΧΑΕ στα 4,25 ευρώ. Κέρδη 1,01% για τον ΟΛΠ στα 16 ευρώ. Η συνολική αξία των συναλλαγών ανήλθε στα 34,5 εκατ. ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ (1)

ΕΞΟΧΙΚΑ ΣΤΗ ΣΥΡΟ !! ΠΟΙΟΙ ΤΑ ΕΧΟΥΝ ?? ΔΙΔΥΜΑ ΕΙΝΑΙ !!

ΤΙ ΕΙΧΕΣ ΓΙΑΝΝΗ ?? ΕΞΟΧΙΚΟ ΣΤΗ ΣΥΡΑ !!!!!!!!!!!!! ΠΟΥ ΤΟ ΒΡΗΚΕΣ ?? ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟ ΓΕΙΤΟΝΑ, ΦΙΛΟ ΚΑΙ "ΣΥΝΕΡΓΑΤΗ" ????

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

bank_bank

«Ο μεγάλος αδελφός» είχε τεθεί σε χειμερία νάρκη, με αποτέλεσμα να μην μπορούν οι ελεγκτές να βρίσκουν αυτόματα τα αμφιλεγόμενα στοιχεία καθώς δεν υπήρχαν τραπεζικά στοιχεία όπως προαναφέρθηκε μετά το 2015

hdhfgew

Μία διεθνής συμφωνία με έναν ξενοδοχειακό κολοσσό που περιλαμβάνει, σε πρώτη φάση, ένα νέο πολυτελές ξενοδοχείο από το καλοκαίρι του 2019 στη Μύκονο και μία ακόμη συνεργασία, αυτή τη φορά εντός των τοιχών, με το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδος.