Τα iPhone... σήκωσαν τον Nasdaq

ad559100c36d4e8dbe575663640a3082_XL

Η προοπτική ενός νέου γύρου εμπορικών διαπραγματεύσεων με την Κίνα κατόπιν αιτήματος των ΗΠΑ δημιούργησε προσδοκίες

Έστω και καθυστερημένα (χθες έκλεισε με απώλειες στο ντεμπούτο των νέων iPhone), η Apple βρήκε το δρόμο προς την άνοδο και με +2,4% έδωσε ώθηση στον Nasdaq και τη Wall Street.

Ο Dow Jones ενισχύθηκε 0,57% ή 148 μονάδες στις 26.145, ο S&P κατέγραψε κέρδη 0,53% στις 2.904 μονάδες και ο Nasdaq κινήθηκε υψηλότερα 0,75% στις 8.013 μονάδες.

Στον βιομηχανικό δείκτη, τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσαν οι μετοχές των Apple (+2,4%) και Intel (+1,6%) ενώ τη μεγαλύτερη πτώση κατέγραψαν οι τίτλοι των McDonalds (-1,5%) και Home Depot (-1,4%).

Παράλληλα, η προοπτική ενός νέου γύρου εμπορικών διαπραγματεύσεων με την Κίνα κατόπιν αιτήματος των ΗΠΑ δημιούργησε προσδοκίες για αποφυγή μιας πιθανής μετωπικής σύγκρουσης των δύο μεγαλύτερων οικονομίων του κόσμου.

Στο μεταξύ, σταμάτησαν προσωρινά οι συνομιλίες ΗΠΑ-Καναδά (σε κορυφαίο επίπεδο) για την αναθεωρημένη εμπορική συμφωνία NAFTA προκειμένου να δοθεί περισσότερος χρόνος στους αξιωματούχους των δύο χωρών να διεξάγουν τεχνικές συζητήσεις, όπως δήλωσε η υπουργός Εξωτερικών του Κανάδα, Κρίστυα Φρίλαντ. Υπενθυμίζεται ότι το Μεξικό έχει ήδη αποδεχτεί τους αναθεωρημένους όρους της NAFTA.

Παράλληλα, θετικός ήταν ο αντίχτυπος από την μικρότερη της αναμενόμενης αύξησης του πληθωρισμού στις ΗΠΑ.

Ειδικότερα, ο δείκτης τιμών καταναλωτή αυξήθηκε 0,2% τον Αύγουστο έναντι ανόδου 0,3% που προέβλεπαν οι αναλυτές.

Παράλληλα, σε ετήσια βάση, ο δείκτης τιμών ενισχύθηκε 2,7%, σημειώνοντας επιβράδυνση σε σχέση με την άνοδο 2,9% του Ιουλίου.

Στο μέτωπο της απασχόλησης, οι αιτήσεις επιδομάτων ανεργίας υποχώρησαν σε χαμηλό σχεδόν 49 ετών ήτοι στις 204.000 αιτήσεις από 205.000 την προηγούμενη εβδομάδα. Οι αναλυτές προέβλεπαν αύξηση στις 210.000 αιτήσεις.

Παράλληλα, ώθηση στη Wall Street έδωσε και η ανοδική κίνηση της μετοχής της Apple μετά την παρουσίαση τριών νέων iPhones την Τετάρτη. Συγκεκριμένα ο τίτλος του τεχνολογικού κολοσσού ενισχύθηκε 2,4% στα 226,40 δολ.

Στην αγορά εμπορευμάτων, η τιμή του πετρελαίου WTI κινήθηκε χαμηλότερα 2,5% στα 68,59 δολάρια ανά βαρέλι και η τιμή του χρυσού υποχώρησε 0,2% στα 1.208 δολ./oz.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο σημείωσε πτώση 0,6% έναντι του ευρώ στο 1,1691 δολ. από 1,1627 την προηγούμενη μέρα.

Στην αγορά ομολόγων, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς υποχώρησε μία μονάδα βάσης στο 2,96%.

Πηγή: Newmoney.gr

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

deh

Χθες, πάντως κατά την παρουσίαση των οικονομικών αποτελεσμάτων ο επικεφαλής της ΔΕΗ κ. Μανώλης Παναγιωτάκης, έκρουσε για άλλη μια φορά του κουδούνι του κινδύνου, επισημαίνοντας την αύξηση των οφειλών των τελικών πελατών, όσων μετακινήθηκαν σε άλλο πάροχο ή έχουν διακόψει την ηλεκτροδότηση ακινήτου, αφήνοντας πίσω τους χρέη

Grivalia

Επιπλέον κεφάλαια ύψους 150 εκατ. ευρώ θα έχει στη διάθεσή της για νέες επενδύσεις η Grivalia Properties AEEAΠ, έχοντας εξασφαλίσει δύο ανοικτές πιστωτικές γραμμές από τους ομίλους Πειραιώς και Eurobank, προκειμένου να χρηματοδοτήσει το επενδυτικό πλάνο της επόμενης διετίας.

fitch

Η αναβάθμιση ακολουθεί την ανακοίνωση ότι η Τράπεζα Κύπρου είναι σε διαδικασία τιτλοποίησης δανείων 2,8 δισ. ευρώ μεταξύ των οποίων και ΜΕΔ 2,7 δισ. ευρώ που αντιστοιχούν στο ένα τρίτο της συνολικής έκθεσης της τράπεζα σε ΜΕΔ

petropoulosp

Το 2019 θα μελετηθεί η αναβολή του μέτρου εξαιτίας της ανεργίας που παραμένει σε υψηλά επίπεδα με αποτέλεσμα να παγιδεύεται αυτή η ευάλωτη κατηγορία σε οικονομική ένδεια, χωρίς δουλειά και χωρίς σύνταξη

1