Συνεχίστηκε για τρίτη εβδομάδα το ανοδικό σερί του πετρελαίου

oil18

Με οριακή πτώση 0,3% έκλεισε η τιμή του «μαύρου χρυσού» στη συνεδρίαση της Παρασκευής

Παρά τη σημερινή οριακή πτώση κατά 0,3%, το πετρέλαιο ολοκλήρωσε την τρίτη συνεχόμενη ανοδική εβδομάδα.

Ειδικότερα, τα συμβόλαιο μελλοντικής εκπλήρωσης (futures) Ιουνίου 2018 για το αργό πετρέλαιο -στη Νέα Υόρκη- έκλεισαν στα 71,3 δολάρια ανά βαρέλι, με τα εβδομαδιαία κέρδη της τάξεως του 0,8%.

Σε ό,τι αφορά στα αντίστοιχα futures του πετρελαίου Brent, στο Λονδίνο, διαμορφώθηκαν στα 79 δολάρια ανά βαρέλι, με παρόμοια εβδομαδιαία άνοδο.

Το πετρέλαιο έχει ενισχυθεί κατά 20% από τις αρχές του 2018.

Οι ενδεχόμενες νέες κυρώσεις των ΗΠΑ σε βάρος του Ιράν, το οποίο παράγει το 4% του πετρελαίου παγκοσμίως, έχουν δημιουργήσει προβληματισμό στους επενδυτές ότι η αγορά θα μπορούσε να εμφανίσει σημαντικό έλλειμμα κατά τα τέλη του τρέχοντος έτους.

Στα παραπάνω στοιχεία έρχεται να προστεθεί και η περίπτωση της Βενεζουέλας, η παραγωγή της οποία υποχώρησε στα 1,5 εκατ. βαρέλια ημερησίως τον προηγούμενο μήνα, γεγονός που αποτελεί το χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων δεκαετιών.

Παράλληλα, οι γεωπολιτικοί κίνδυνου επιδρούν θετικά στις τιμές, οι οποίες δέχθηκαν περαιτέρω ώθηση νωρίτερα από την απροσδόκητη πτώση στα αποθέματα αργού των ΗΠΑ.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της αμερικανικής κυβέρνησης, τα αποθέματα αμερικανικού αργού υποχώρησαν κατά 1,4 εκατ. βαρέλια για την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 11 Μαΐου 2018, την ίδια στιγμή που τα αποθέματα βενζίνης υποχώρησαν κατά 3,79 εκατ. βαρέλια.

Για περισσότερες οικονομικές ειδήσεις στο www.newmoney.gr

ΣΧΟΛΙΑ (1)

Παναγιώτης

Γιωργάκη Παπανδρέου, φιλέλληνας τελικά ο Σόρος που σου έδωσε εντολή και μας έβαλε στο μνημόνιο. Ήταν να γίνει επένδυση απο την Tesla στην Ελλάδα και ο Σόρος την πήγε στην Τουρκία πληρώνοντας. Να σε χαίρεται η Φώφη.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

greece

Tα επικαιροποιημένα στοιχεία που ανήρτησε χθες η Παγκόσμια Τράπεζα για τις επιδόσεις 214 χωρών το 2017, δείχνουν ότι η Ελλάδα κατρακύλησε στον δείκτη «κυβερνητικής αποτελεσματικότητας» από την 96η θέση στην 101η της λίστας

tourismos

Πάνω από το ήμισυ των στερεών αποβλήτων που προέρχονται από τον τουριστικό τομέα στην Ελλάδα θα μπορούσε, μέσα από βέλτιστες πρακτικές, να οδεύει κάθε χρόνο προς την ανακύκλωση, ενώ παράλληλα μπορούν να γίνουν προσπάθειες για να μειωθούν τα οργανικά απόβλητα.

pipe_gas

Στην ατζέντα της κυβέρνησης ξαναμπαίνει δύο χρόνια μετά την υπογραφή μνημονίου συνεργασίας με τα Σκόπια, ο αγωγός φυσικού αερίου, ο οποίος είχε υπογραφεί μεταξύ του ΔΕΣΦΑ και της κρατικής εταιρείας της γείτονας χώρας ΜΕR. Πρόκειται για τον αγωγό που θα ξεκινάει από την Νέα Μεσημβρία Θεσσαλονίκης και θα καταλήγει στη FYROM, προσφέροντας μία εναλλακτική πηγή προμήθειας φυσικού αερίου για την χώρα, η οποία σήμερα εξαρτάται από το Ρωσικό αέριο.

turkish_central_bank

Μετά τις επαφές του Τούρκου υπ. Οικονομικών Αλμπαϊράκ στο Βερολίνο και μια εβδομάδα πριν την πολυαναμενόμενη επίσκεψη Ερντογάν στη Γερμανία ο γερμανικός Τύπος εστιάζει στην Τουρκία και τις γερμανοτουρκικές σχέσεις

2
wall_ole

Ο Dow Jones έκλεισε με άνοδο 0,32% ή 86 μονάδων στις 26.742, ο S&P κατέγραψε απώλειες μόλις 0,04% στις 2.929 μονάδες και ο Nasdaq κινήθηκε χαμηλότερα 0,51% στις 7.986 μονάδες