Συνεχίστηκε για τρίτη εβδομάδα το ανοδικό σερί του πετρελαίου

oil18

Με οριακή πτώση 0,3% έκλεισε η τιμή του «μαύρου χρυσού» στη συνεδρίαση της Παρασκευής

Παρά τη σημερινή οριακή πτώση κατά 0,3%, το πετρέλαιο ολοκλήρωσε την τρίτη συνεχόμενη ανοδική εβδομάδα.

Ειδικότερα, τα συμβόλαιο μελλοντικής εκπλήρωσης (futures) Ιουνίου 2018 για το αργό πετρέλαιο -στη Νέα Υόρκη- έκλεισαν στα 71,3 δολάρια ανά βαρέλι, με τα εβδομαδιαία κέρδη της τάξεως του 0,8%.

Σε ό,τι αφορά στα αντίστοιχα futures του πετρελαίου Brent, στο Λονδίνο, διαμορφώθηκαν στα 79 δολάρια ανά βαρέλι, με παρόμοια εβδομαδιαία άνοδο.

Το πετρέλαιο έχει ενισχυθεί κατά 20% από τις αρχές του 2018.

Οι ενδεχόμενες νέες κυρώσεις των ΗΠΑ σε βάρος του Ιράν, το οποίο παράγει το 4% του πετρελαίου παγκοσμίως, έχουν δημιουργήσει προβληματισμό στους επενδυτές ότι η αγορά θα μπορούσε να εμφανίσει σημαντικό έλλειμμα κατά τα τέλη του τρέχοντος έτους.

Στα παραπάνω στοιχεία έρχεται να προστεθεί και η περίπτωση της Βενεζουέλας, η παραγωγή της οποία υποχώρησε στα 1,5 εκατ. βαρέλια ημερησίως τον προηγούμενο μήνα, γεγονός που αποτελεί το χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων δεκαετιών.

Παράλληλα, οι γεωπολιτικοί κίνδυνου επιδρούν θετικά στις τιμές, οι οποίες δέχθηκαν περαιτέρω ώθηση νωρίτερα από την απροσδόκητη πτώση στα αποθέματα αργού των ΗΠΑ.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της αμερικανικής κυβέρνησης, τα αποθέματα αμερικανικού αργού υποχώρησαν κατά 1,4 εκατ. βαρέλια για την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 11 Μαΐου 2018, την ίδια στιγμή που τα αποθέματα βενζίνης υποχώρησαν κατά 3,79 εκατ. βαρέλια.

Για περισσότερες οικονομικές ειδήσεις στο www.newmoney.gr

ΣΧΟΛΙΑ (1)

Παναγιώτης

Γιωργάκη Παπανδρέου, φιλέλληνας τελικά ο Σόρος που σου έδωσε εντολή και μας έβαλε στο μνημόνιο. Ήταν να γίνει επένδυση απο την Tesla στην Ελλάδα και ο Σόρος την πήγε στην Τουρκία πληρώνοντας. Να σε χαίρεται η Φώφη.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

moodys

Όπως εξηγεί ο οίκος, «ο κυριότερος λόγος της θετικής προοπτικής είναι ότι η έκθεση της Κύπρου σε γεγονότα που σχετίζονται με τον τραπεζικό τομέα συνεχίζει να μειώνεται»

9275_1529999802_syntaxeis

Τα ποσά των αναδρομικών από την Εισφορά Αλληλεγγύης Συνταξιούχων για τις συντάξεις του Δημοσίου φτάνουν τις 11.470 ευρώ ενώ μαζί με τις άλλες παράνομες μειώσεις το σύνολο των αναδρομικών φτάνουν μέχρι και τις 16.210 ευρώ

13