Συνεχίστηκε για τρίτη εβδομάδα το ανοδικό σερί του πετρελαίου

Συνεχίστηκε για τρίτη εβδομάδα το ανοδικό σερί του πετρελαίου

Με οριακή πτώση 0,3% έκλεισε η τιμή του «μαύρου χρυσού» στη συνεδρίαση της Παρασκευής

oil18
Παρά τη σημερινή οριακή πτώση κατά 0,3%, το πετρέλαιο ολοκλήρωσε την τρίτη συνεχόμενη ανοδική εβδομάδα.

Ειδικότερα, τα συμβόλαιο μελλοντικής εκπλήρωσης (futures) Ιουνίου 2018 για το αργό πετρέλαιο -στη Νέα Υόρκη- έκλεισαν στα 71,3 δολάρια ανά βαρέλι, με τα εβδομαδιαία κέρδη της τάξεως του 0,8%.

Σε ό,τι αφορά στα αντίστοιχα futures του πετρελαίου Brent, στο Λονδίνο, διαμορφώθηκαν στα 79 δολάρια ανά βαρέλι, με παρόμοια εβδομαδιαία άνοδο.

Το πετρέλαιο έχει ενισχυθεί κατά 20% από τις αρχές του 2018.

Οι ενδεχόμενες νέες κυρώσεις των ΗΠΑ σε βάρος του Ιράν, το οποίο παράγει το 4% του πετρελαίου παγκοσμίως, έχουν δημιουργήσει προβληματισμό στους επενδυτές ότι η αγορά θα μπορούσε να εμφανίσει σημαντικό έλλειμμα κατά τα τέλη του τρέχοντος έτους.

Κλείσιμο
Στα παραπάνω στοιχεία έρχεται να προστεθεί και η περίπτωση της Βενεζουέλας, η παραγωγή της οποία υποχώρησε στα 1,5 εκατ. βαρέλια ημερησίως τον προηγούμενο μήνα, γεγονός που αποτελεί το χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων δεκαετιών.

Παράλληλα, οι γεωπολιτικοί κίνδυνου επιδρούν θετικά στις τιμές, οι οποίες δέχθηκαν περαιτέρω ώθηση νωρίτερα από την απροσδόκητη πτώση στα αποθέματα αργού των ΗΠΑ.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της αμερικανικής κυβέρνησης, τα αποθέματα αμερικανικού αργού υποχώρησαν κατά 1,4 εκατ. βαρέλια για την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 11 Μαΐου 2018, την ίδια στιγμή που τα αποθέματα βενζίνης υποχώρησαν κατά 3,79 εκατ. βαρέλια.

Για περισσότερες οικονομικές ειδήσεις στο www.newmoney.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης