Συνεχίστηκε για τρίτη εβδομάδα το ανοδικό σερί του πετρελαίου

oil18

Με οριακή πτώση 0,3% έκλεισε η τιμή του «μαύρου χρυσού» στη συνεδρίαση της Παρασκευής

Παρά τη σημερινή οριακή πτώση κατά 0,3%, το πετρέλαιο ολοκλήρωσε την τρίτη συνεχόμενη ανοδική εβδομάδα.

Ειδικότερα, τα συμβόλαιο μελλοντικής εκπλήρωσης (futures) Ιουνίου 2018 για το αργό πετρέλαιο -στη Νέα Υόρκη- έκλεισαν στα 71,3 δολάρια ανά βαρέλι, με τα εβδομαδιαία κέρδη της τάξεως του 0,8%.

Σε ό,τι αφορά στα αντίστοιχα futures του πετρελαίου Brent, στο Λονδίνο, διαμορφώθηκαν στα 79 δολάρια ανά βαρέλι, με παρόμοια εβδομαδιαία άνοδο.

Το πετρέλαιο έχει ενισχυθεί κατά 20% από τις αρχές του 2018.

Οι ενδεχόμενες νέες κυρώσεις των ΗΠΑ σε βάρος του Ιράν, το οποίο παράγει το 4% του πετρελαίου παγκοσμίως, έχουν δημιουργήσει προβληματισμό στους επενδυτές ότι η αγορά θα μπορούσε να εμφανίσει σημαντικό έλλειμμα κατά τα τέλη του τρέχοντος έτους.

Στα παραπάνω στοιχεία έρχεται να προστεθεί και η περίπτωση της Βενεζουέλας, η παραγωγή της οποία υποχώρησε στα 1,5 εκατ. βαρέλια ημερησίως τον προηγούμενο μήνα, γεγονός που αποτελεί το χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων δεκαετιών.

Παράλληλα, οι γεωπολιτικοί κίνδυνου επιδρούν θετικά στις τιμές, οι οποίες δέχθηκαν περαιτέρω ώθηση νωρίτερα από την απροσδόκητη πτώση στα αποθέματα αργού των ΗΠΑ.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της αμερικανικής κυβέρνησης, τα αποθέματα αμερικανικού αργού υποχώρησαν κατά 1,4 εκατ. βαρέλια για την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 11 Μαΐου 2018, την ίδια στιγμή που τα αποθέματα βενζίνης υποχώρησαν κατά 3,79 εκατ. βαρέλια.

Για περισσότερες οικονομικές ειδήσεις στο www.newmoney.gr

Best of Network

ΣΧΟΛΙΑ (1)

Παναγιώτης

Γιωργάκη Παπανδρέου, φιλέλληνας τελικά ο Σόρος που σου έδωσε εντολή και μας έβαλε στο μνημόνιο. Ήταν να γίνει επένδυση απο την Tesla στην Ελλάδα και ο Σόρος την πήγε στην Τουρκία πληρώνοντας. Να σε χαίρεται η Φώφη.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

Wall-Street-is-

Μόλις 1% απέχει ο Stoxx 600 από το να διαγράψει τις απώλειες του χειμώνα, εν μέσω αισιοδοξίας για χαλαρότερη νομισματική πολιτική και μια επικείμενη εμπορική συμφωνία ΗΠΑ-Κίνας - Η παράταση σε Μέι για συμφωνία Brexit δίνει μια ανάσα στις αγορές

dimaras_perivallontos

Ο υφυπουργός Περιβάλλοντος κάλεσε τους πολίτες, οι οποίοι δεν ανταποκρίθηκαν ακόμη στο κάλεσμα για δήλωση της ακίνητης περιουσίας τους, να το κάνουν με ηλεκτρονικό τρόπο στην πλατφόρμα του Κτηματολογίου, ή, αν αυτό δεν είναι εφικτό, στα κατά τόπους Γραφεία Κτηματογράφησης

tsak-xou_main01

Κύκλοι του υπουργείου Οικονομικών ανέφεραν ότι συνεχίζονται οι διαβουλεύσεις, με ορόσημο το EuroWorking Group της 25ης Μαρτίου, το οποίο και θα προετοιμάσει το κρίσιμο Eurogroup της 5ης Απριλίου - Σε ποια θέματα «κολλάει» η τελική συμφωνία

10