Αύξηση των κινεζικών επιτοκίων μετά την απόφαση της Fed

Αύξηση των κινεζικών επιτοκίων μετά την απόφαση της Fed

Κατά 0,05% αύξησε τα επιτόκια η Κινεζική Κεντρική Τράπεζα

Τα επιτόκια στην Κίνα, αυξήθηκαν κατά 0,05% σήμερα, μετά την αύξηση των επιτοκίων της Κεντρικής Τράπεζας των ΗΠΑ (Fed).

Το επιτόκιο για τα επταήμερα repos αυξήθηκε από 2,5% σε 2,55%, σύμφωνα με την ανακοίνωση της Κινεζικής Κεντρικής Τράπεζας (PBOC).

«Η αύξηση των επιτοκίων αποτελεί μία φυσιολογική αντίδραση της αγοράς, στην αύξηση των επιτοκίων της Fed» ανακοίνωσε χαρακτηριστικά η PBOC.

Η κίνηση της PBOC ήταν ευρέως αναμενόμενη και ήταν η πρώτη σημαντική απόφαση της κεντρικής τράπεζας υπό τη νέα διοίκηση του Yi Gang.

«Νομίζω ότι είναι απλά μια συμβολική αύξηση των επιτοκίων και πάλι για να αποφύγουμε την υπερβολική άυξηση των spread μεταξύ Κίνας και ΗΠΑ», ανέφερε ο Ken Cheung,  στρατηγικός αναλυτής συναλλάγματος της Mizuho Bank στο Χονγκ Κονγκ.

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

revit-desfa

Σύμφωνα με τις μελέτες του ΔΕΣΦΑ, μετά την αναβάθμιση η ετήσια δυναμικότητα του σταθμού θα αυξηθεί στα 7 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα το χρόνο από τα οποία - σύμφωνα με τις σχετικές εκτιμήσεις - τα 5 δισ. μπορούν να προωθηθούν για εξαγωγές, στις χώρες των Βαλκανίων

afthereta-new-il

Τον μηχανισμό του δειγματοληπτικού ελέγχου των αυθαιρέτων για χιλιάδες νομιμοποιημένα κτίσματα σε όλη τη χώρα ενεργοποιεί από τις αρχές του χρόνου η κυβέρνηση