Θεσμοί: Κάντε πλειστηριασμούς και χτυπήστε το «μαύρο χρήμα» για να κλείσει η αξιολόγηση

Θεσμοί: Κάντε πλειστηριασμούς και χτυπήστε το «μαύρο χρήμα» για να κλείσει η αξιολόγηση

Έγκριση της υποδόσης των 5,7 δισ. από το Euroworking group για να μη σταλεί κακό μήνυμα στις αγορές αναμένει σήμερα η Αθήνα

Με συγκρατημένη αισιοδοξία αναμένει η κυβέρνηση πως, έστω και δύσκολα,  το Euroworking group (EWG) που συνεδριάζει από την Πέμπτη στις Βρυξέλλες, θα εγκρίνει και θα εισηγηθεί τελικά σήμερα, την εκταμίευση της υποδόσεως των 5,7 δισ. ευρώ για την χώρα μας, ώστε να ολοκληρωθεί και ουσιαστικά η 3η αξιολόγηση
που -τυπικά τουλάχιστον- έκλεισε πριν τρεις μήνες στο Χίλτον.

Φόβος όλων, σε Αθήνα και Βρυξέλλες, είναι να μη σταλεί λάθος μήνυμα στις αγορές ότι σημειώνονται και πάλι καθυστερήσεις στο ελληνικό πρόγραμμα.


Την ίδια ώρα, όπως ανέφεραν χθες πηγές των θεσμών  πριν αναχωρήσουν από την Αθήνα μετά το τριήμερο των διαβουλεύσεων στο Χίλτον, η κυβέρνηση δεσμεύτηκε απέναντί τους πως θα κάνει τα πάντα για να κλείσει ως τον Μάιο το αργότερο την 4η και τελευταία αξιολόγηση.
 

«Το άγχος για εμάς είναι τώρα μεγαλύτερο, γιατί δεν υπάρχει 5η αξιολόγηση στην οποία θα μπορούσαμε να "σπρώξουμε" τα ζητήματα που παρουσιάζουν τεχνικές δυσκολίες» έλεγε κορυφαίος αξιωματούχος της κυβέρνησης, μετά το πέρας των τριήμερων διαβουλεύσεων με τους απεσταλμένους των θεσμών στην Αθήνα.
 
Παλαιά και νέα προαπαιτούμενα

 
Στην κυβέρνηση δεν θέλουν να διανοηθούν καν πως μπορεί μετά τις τόσες θυσίες η χώρα να φτάσει στην «πηγή»  αλλά να μην πιει νερό. Στην πράξη όμως, ο χρόνος πιέζει και τα προβλήματα είναι ακόμα μπροστά.
 

Για τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς που ήταν προαπαιτούμενο στην 3η αξιολόγηση, στο υπουργείο Οικονομικών εμφανίζονταν έως εχθές συγκρατημένα αισιόδοξοι πως το Euroworking group θα επικυρώσει σήμερα, έστω και «με κρύα καρδιά», ότι έγιναν θετικά  βήματα. Ωστόσο δεν εκπληρώθηκε πλήρως και παραμένει ζητούμενο και για την β΄υποδόση του 1 δισ. ευρώ που θα δοθεί στην χώρα τον Μάιο, όταν δηλαδή θα γίνεται η τελική διαπραγμάτευση για να κλείσει και η 4η αξιολόγηση.
 

Είναι ενδεικτικό ότι  με βάση τα στοιχεία που ανακοίνωσαν οι συμβολαιογράφοι, από τους 261 ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς της Τετάρτης μόνον 76 ολοκληρώθηκαν με επιτυχία. Και για αυτό η Επικεφαλής Τραπεζικού Μηχανισμού Εποπτείας Ντανιέλ Νουί δήλωνε χθες από τους Δελφούς ότι «το νέο σύστημα πρέπει να εφαρμοστεί τάχιστα και να καλύψει όλη την Ελλάδα, όχι μόνο κάποιες περιοχές. 

Σκληροί ως το τέλος δείχνουν οι δανειστές και στο θέμα της καταπολέμησης του «μαύρου» χρήματος στη χώρα μας. Για να μην μείνουν στο συρτάρι οι χιλιάδες εισαγγελικές παραγγελίες που έχουν εκδοθεί, ζήτησαν πιεστικά λεπτομέρειες για το πώς θα οργανωθούν οι έρευνες, πώς θα τροφοδοτούνται με στοιχεία και από ποιους θα διεξαχθούν. Άμεσα όμως, χθες βράδυ, δημοσιεύθηκε η απόφαση που υπέγραψε την 1η Μαρτίου ο υπουργός Οικονομικών, για στελέχωση με 135 άτομα της υπό σύστασης Διεύθυνσης Οικονομικών Ερευνών που α αναλάβει το «ξεσκόνισμα» των φακέλων που ετοίμασαν οι εισαγγελείς. Οι ενδιαφερόμενοι υπάλληλοι καλούνται να υποβάλουν ως τις 26 Μαρτίου αιτήσεις απόσπασης στο αποκαλούμενο νέο «ΣΔΟΕ», που αναλαμβάνει τις εισαγγελικές παραγγελίες.

 

Εξίσου άμεση στις πιέσεις των θεσμών -και ενόψει του Euroworking group- η κυβέρνηση ετοίμασε το Προεδρικό Διάταγμα για την ιδιωτικοποίηση του πρώην αεροδρομίου στο Ελληνικό, ενώ πριν μια εβδομάδα ο κύριος Τσακαλώτος είχε υπογράψει και την απόφαση που ανοίγει  τον δρόμο για τη δημιουργία του Καζίνο στον χώρο αυτόν.

 


Μεταξύ των θεμάτων - αγκαθιών που παραδέχονται στο ΥΠΟΙΚ είναι και οι νέες αντικειμενικές, τα προβλήματα εφαρμογής του εξωδικαστικού μηχανισμού, αλλά και η αναμόρφωση του νόμου Σταθάκη - Κατσέλη για προστασία των δανειοληπτών.

ΣΧΟΛΙΑ (13)

μετανάστης

Καλύτερα να αργήσουν να δώσουν την δόση μπας και σωθεί η χώρα. Μόνο τώρα τελευταία βλέπω (μικρά) βήματα προόδου. Και επιτέλους ας αρχίσουμε να κοιτάμε την πρόοδο (έστω και μικρή) και όχι αν την φέρνει μια κυβέρνηση που συμπαθούμε ή αντιπαθούμε, και ούτε καν αν στο παρελθόν έλεγε άλλα.

dim

Τώρα θυμήθηκαν οι ευρωπαίοι το "μαύρο" χρήμα και την υποχρέωση πάταξης της φοροδιαφυγής...κάλιο αργά παρά ποτέ όμως,σωστά?Σε αυτή τη χώρα τα τελευταία πολλά χρόνια βασιλεύει ο φοροφυγάς ή ο μην αποδίδων φόρους τέλος πάντων και αδικείται εμμονικά πλέον και δυσβάστακτα ο "άσπρος" φορολογούμενος,ο συνταξιούχος και ο ιδιοκτήτης ακινήτου.Δεν λέω,ήταν ένας καλός τρόπος για κάθετη φτωχοποίηση,όμως,όφειλαν και οι έσω και οι έξω να το έχουν συνδυάσει με τη φοροδιαφυγή και τη διαπλοκή.Διότι μετά από 8 χρόνια ραπίσματος βλέπεις ότι για να πάρεις μια υποδόση του 1 δις απλά δεν έχεις από που να πάρεις!Ο πολίτης που προσπαθεί να είναι συνεπής στους φόρους του και δεν μπορεί να φοροδιαφύγει,έχει ψοφήσει.Και αντί να βοηθάν αυτόν οι φωστήρες,βοηθάν και επιβραβεύουν τον φοροφυγά!Δεν υπάρχει!Θα σου ξαναπώ μερικά παραδείγματα που σου γράφω χρόνια τώρα: ο ηλεκτρολόγος μου παίρνει 30ευρουλάκια την επίσκεψη,είναι καλός και full booked.10 επισκέψεις την ημέρα Χ 30 Χ 20 μέρες το παιδί βγάζει 6 χιλιάρικα το μήνα (δεν βάζω προμήθειες από υλικά, εγκαταστάσεις κλπ).Μην κολλάς στο ηλεκτρολόγος,είναι τυχαίο,βάλε όποιο επάγγελμα θες.Κόλλα όμως λίγο στο ότι το κράτος δεν εισπράττει παγιωμένα μια!Ο κολλητός άνοιξε έδρα στη Βουλγαρία και δραστηριοποιείται κανονικότατα εδώ,μου κουνάει και το δάκτυλο όντας πιο έξυπνος από εμένα.Η κυρία κάνει post στα social και τσεπώνει δεν φαντάζεσαι πόσα.Το κράτος έχει πέντε λίστες να ελέγξει και δεν μπορεί (ή δεν θέλει).Η Βριλησσού είναι γεμάτη "studios" και κόβω το χέρι μου δεν έχει ούτε ένα άδεια πολλά χρόνια τώρα.Η κυρία παρέχει αεροπλανικές υπηρεσίες στο internet(σου υπόσχονται και παπάδες,είναι πολύ αστείο) και δεν ξέρει τι είναι απόδειξη.Ο super ταβερνίαρης τσεπώνει 20.000 κατάμαυρα σε ένα απόγευμα και φυσικά ο μλκς ο έλληνας θα πάει με πάθος να τον στηρίξει τώρα που θα ανοίξει η σεζόν ενώ δια μαγείας δεν τον ακουμπάει κανείς.Είναι υποχρέωση,πόσο μάλλον με τη σημερινή εξαθλίωση,και καθήκον του κράτους υπό οποιαδήποτε κυβέρνηση να κάνει ελέγχους,εντατικούς και επαναληπτικούς σε όλες τις υποψήφιες κατηγορίες σε όλη τη χώρα,να επιβάλλει παραδειγματικά πρόστιμα (προς Θεού όχι σε μορφή τιμωρίας αλλά συμμόρφωσης) και την τήρηση τους ενώ θεωρώ ότι στον παραβάτη πρέπει να γίνεται αυτόματα έλεγχος πόθεν έσχες.Είναι υποχρέωση του πολίτη να απαιτήσει δημοκρατικά από το κράτος να κάνει τη δουλεία του.Είναι υποχρέωση των ΜΜΕ να στηρίξουν αυτόν τον αγώνα.Αυτά με κάθετη μείωση της φορολογίας και ένα μειωμένο κατά τουλάχιστον 30% δημόσιο θα μας είχαν "απελευθερώσει"

ΜΕ ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ....

ΔΕΝ ΠΑΝΕ ΝΑ ΜΙΛΑΝΕ ΟΙ ΘΕΣΜΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΤΡΟΙΚΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ, Η ΤΣΙΠΡΟΣΥΜΜΟΡΙΑ ΘΑ ΔΙΟΡΙΖΕΙ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΟΣΚΥΛΑ, ΘΑ ΤΡΩΕΙ ΜΕ ΧΡΥΣΑ ΚΟΥΤΑΛΙΑ ΚΑΙ ΘΑ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΕΙ ΤΗ ΧΩΡΑ ΑΚΟΜΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΡΕΡΟ. ΚΑΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΑΡΑΔΕΣ ΤΟΥ ΚΑΝΑΠΕ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΝΑ ΑΔΙΑΦΟΡΟΥΝ....

stelios

Σύμφωνα με μία γνωστή γερμανική εφημερίδα (s.zeitung αρθρο απο αρχες 2017 η χώρα θεωρείται ως εκείνη με τη μεγαλύτερη αγορά μαύρου χρήματος στην Ευρώπη αφού ο όγκος του ξεπλύματος ετήσια υπερβαίνει τα 100 δις , χωρίς τις χρηματοοικονομικές συναλλαγές, αλλά συμπεριλαμβανομένων των τυχερών παιχνιδιών και της γαστρονομίας. Στην κορυφή της Ευρώπης η Γερμανία, όσον αφορά τις απάτες στην 8η θέση παγκοσμίως ως φορολογικός παράδεισος μεταξύ των πρωταθλητών της φοροδιαφυγής, καθώς επίσης πρώτη σε σχέση με τη διακίνηση μαύρου χρήματος στην ήπειρο μας οι ιδιοι τα λενε ετσι να ξερουμε τι μας γινετε

batman

επιτελους δικαιοσυνη. παρτε τα σπιτια απο τους τζαμπατζηδες που δεν πληρωνουν

@@

Πλειστηριασμοι να γίνουν στους πολιτικαντηδες με τις τεράστιες περιουσίες, και στα κομματοσκυλα τους, που τα διοριζαν στο σάπιο δημόσιο και έτρωγαν και τρώνε ακόμα εκατονταδες δισεκατομμυρια από τα διάτρητα κρατικά ταμεία !!!

@

ΑΝ ΧΡΩΣΤΑΝΕ ΝΑΙ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΚΑΙ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ, ΑΛΛΑ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΑΓΑΠΗΤΕ. ΕΓΩ ΔΕΝ ΧΡΩΣΤΑΩ, ΕΓΩ ΔΕΝ ΕΧΩ ΟΦΕΙΛΕΣ. Ο ΑΛΛΟΣ ΧΡΩΣΤΑΕΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΟΥΤΕ ΔΕΗ ΟΥΤΕ ΤΙΠΟΤΑ ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΡΕΥΜΑ. ΕΙΜΑΣΤΕ ΙΔΙΟΙ? ΟΧΙ. ΑΡΑ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΙ !

Candyman

Όχι δεν είστε ίδιοι. Εσύ είσαι αγράμματος κάφρος, γλοιώδες τρολ και γενικά γεμάτος κόμπλεξ απο τις σφαλιάρες που έτρωγες μια ζωή, και είπες να βγεις κι εσύ να πεις την παπαριά σου προς όλους αυτούς που φθονούσες τόσα χρόνια, ψωριάρη. Από την πείνα θα βρωμάει το στόμα σου ρε λιγούρη.

Πειραιώτης μαουνιέρης.

μπαταχτσή πλέρω τώρα και μόκο. Ηλθεν η ώραν σας...(Κυπριακό).

αστα αυτα λεω

πλερωνε εσυ κ να μη σε νοιαζει τι είναι ο καθενας, δε θα σε ρωτησει. παρασιτικε!

Aν εσυ εχεις νινιο ο γιλατζη σουλταν

ειναι ενας καλοκαγαθος φιληρεινικος δημοκρατης.

Καρχαρίας

έτσι είναι οι κομμουνιστές

Mg

Βέβαια ! Δέστε τους όλους χειροπόδαρα , πάρτε τους τις περιουσίες τους, δώστε ακόμη και τις δασικές υποτιθέμενες εκτάσεις στο ΤΑΥΠΕΔ , ξεπουλήσετε τα πάντα , απωλέσετε την εθνική κυριαρχία σας, στείλτε τους επιχειρηματίες στην ... ανακαινισμένη Μακρόνησο , Παγώστε την ελληνική οικονομία μια για πάντα , βάλτε τους όλους στο Δημόσιο , εξοντώστε τους αντιπάλους σας με σκάνδαλα που εμείς θα σας βοηθήσουμε να προβάλλετε , εξαφανείστε την δικαιοσύνη , εξαγοράσετε συνειδήσεις ,για να πάρετε την ...δόση σας εσείς , τα πάντα εμείς και να διατηρήσετε την καρεκλίτσα σας και τον μισθουλάκο σας! Ένα όνομα πείτε μας μόνο, οι δανειστές ειναι φίλοι μας...γιατί να υποφέρεις εσύ και η οικογένειά σου ;( Μάτσας)

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

komision_arthro

Τι αναφέρει η Έκθεση Συμμόρφωσης για την 4η αξιολόγηση που δημοσιοποίησε η Κομισιόν - Επιβεβαιώνει ότι ολοκληρώθηκαν και τα 88 προαπαιτούμενα - Παράλληλα με τις περικοπές μνημονεύεται και η δυνατότητα ενεργοποίησης ενός «επεκτατικού» δημοσιονομικά πακέτου μέτρων («αντίμετρα») υπό την προϋπόθεση της επίτευξης των στόχων

39
mosko

«Η χώρα έχει λάβει από τότε που ξεκίνησε η δημοσιονομική κρίση, οικονομική βοήθεια ύψους 273,7 δισ. ευρώ - Οι αριθμοί δείχνουν την πραγματικότητα σε όλους εκείνους που μιλούν για πρόγραμμα λιτότητας χωρίς αντάλλαγμα» δήλωσε ο επίτροπος της Ε.Ε. για δημοσιονομικά θέματα

3795302

«Αίσιο τέλος» του ελληνικού προγράμματος αναμένει ο γερμανός υπουργός Όλαφ Σολτς - Τα μέτρα που θα ακολουθήσουν μετά την ολοκλήρωση θα κινηθούν στο πλαίσιο των ήδη ειλημμένων αποφάσεων