Υπουργείο Οικονομικών: Δεν υπάρχει συμφωνία για 130.000 πλειστηριασμούς μέχρι το 2021

Υπουργείο Οικονομικών: Δεν υπάρχει συμφωνία για 130.000 πλειστηριασμούς μέχρι το 2021

«Η «Έκθεση Συμμόρφωσης» των θεσμών για την 3η αξιολόγηση, αποτελεί το υλικό πληροφόρησης των κρατών- μελών της Ευρωζώνης για τη λήψη απόφασης και όχι το κείμενο της συμφωνίας» αναφέρουν παράγοντες του υπουργείου Οικονομικών

Δεν υπάρχει συμφωνία με τους θεσμούς για τη διενέργεια 130.000 πλειστηριασμών κατά τα επόμενα τέσσερα χρόνια, ανέφεραν παράγοντες του υπουργείου Οικονομικών μετά τα σχετικά δημοσιεύματα. Σύμφωνα με τους ίδιους συνεργάτες του Ευκλείδη Τσακαλώτου, η «Έκθεση Συμμόρφωσης» των θεσμών για την 3η αξιολόγηση, την οποία επικαλούνται τα συγκεκριμένα μέσα ενημέρωσης, αποτελεί το υλικό πληροφόρησης των κρατών- μελών της Ευρωζώνης για τη λήψη απόφασης και όχι το κείμενο της συμφωνίας.

Οι ανώνυμοι παράγοντες του υπουργείου Οικονομικών υποστήριζαν ότι στη συνεδρίαση του Eurogroup αποφασίστηκε το κλείσιμο της γ' αξιολόγησης χωρίς να αναφέρεται στο ανακοινωθέν συγκεκριμένος αριθμός πλειστηριασμών. Σημείωναν, επίσης, ότι στα επίσημα κείμενα της Συμφωνίας (SMoU & TMU) που περιλαμβάνουν τις δεσμεύσεις της χώρας για την επόμενη- και τελική- αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος (κείμενα που έχουν αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής) δεν αναφέρεται πουθενά αριθμός πλειστηριασμών.

Ωστόσο, η διαρροή της Έκθεσης Συμμόρφωσης των Θεσμών (Compliance Report) αποκαλύπτει ότι η κυβέρνηση συμφώνησε να προβεί σε 10.000 πλειστηριασμούς ακινήτων το 2018, και σε «40.000 το χρόνο τα επόμενα τρία χρόνια», δηλαδή από το 2019 ως το 2021 (σελ. 17). 

Επίσης, και πάλι με βάση το Compliance Report (σελ 65), η Ελλάδα δεσμεύεται ότι φέτος τον Μάιο θα φέρει από το 2019 τη μείωση του αφορολόγητου (από τα 8.700 ευρώ στα 5.700 ευρω) «αν το ΔΝΤ σε συνεργασία με τους Ευρωπαϊκούς Θεσμούς και την κυβέρνηση» εκτιμήσουν ότι αυτό απαιτείται για να πιαστεί ο στόχος για πρωτογενές πλεόνασμα 3,5% το 2019. 


«Προς απογοήτευση των ΜΜΕ που ανακάλυψαν σήμερα «συμφωνία» της κυβέρνησης για τη διενέργεια 130.000 πλειστηριασμών κατά τα επόμενα τέσσερα χρόνια, οφείλουμε να ενημερώσουμε ότι τέτοια συμφωνία δεν υπάρχει», καταλήγουν οι ίδιοι ανώνυμοι παράγοντες του υπουργείου Οικονομικών, σύμφωνα με τη διαρροή που έγινε από τους συνεργάτες του Ευκλείδη Τσακαλώτου στο κρατικό Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

ΣΧΟΛΙΑ (1)

Θωμάς

συριζαίοι κάντε το όπως οι σαμαροβενιζελομητσοτάκουλες παλιά.Πιάστε όσους υποψιάζεστε ότι μπορούν να αφήσουν απλήρωτη οφειλή 0,0001 ε και στη μπουζού απίκο.Περισσότερα θα εισπράξετε.Σκεφτείτε πόσες κάλτσες στριγκ βρακοζώνια παπούστια δονητές χρυσά η πορσελάνινα δόντια πυκνά η αραιά θα μαζέψετεκλπ κλπ έχετε να μαζέψετε.Πριν αρχίσετε μόνο ΑΡΚΕΤΗ προπόνηση στο αλμα εις ύψος.Θα σας χρειαστεί...

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

000187f3be3c6643aa8cc82c080_XL

«Βαδίζουμε στη σωστή κατεύθυνση, αλλά δεν τρέχουμε» τόνισε ο προέδρος της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών και της Eurobank μιλώντας στη Γενική Συνέλευση του Συνδέσμου Εξαγωγών Βορείου Ελλάδος - Παρουσίασε σειρά προτάσεων που «θα μπορούσαν να πείσουν τις αγορές και να βελτιώσουν την αξιοπιστία της οικονομικής πολιτικής»

00df5b5a26ae5481860c8e543

Αν στο Eurogroup της Πέμπτης δεν υπάρξει κάποια συμφωνία το ΔΝΤ δεν μπορεί να ενεργοποιήσει το πρόγραμμά του γιατί χρειάζεται χρόνος για γραφειοκρατικές διαδικασίες δήλωσε ο Μιχάλης Ψαλιδόπουλος

Elta-Dei

Σήμερα, επίσης , η Διοίκηση των ΕΛΤΑ ξεκίνησε τις διαδικασίες για την εξασφάλιση άλλων 22,5 εκατομμυρίων για την καταβολή μέσα στις επόμενες 10 ημέρες και των υπολοίπων οφειλομένων απο λογαριασμούς στη ΔΕΗ

1