«Αυτοδύναμη έξοδο» ζήτησαν Τσακαλώτος-Χουλιαράκης από τον Ντράγκι

«Αυτοδύναμη έξοδο» ζήτησαν Τσακαλώτος-Χουλιαράκης από τον Ντράγκι

Με δεδομένο ότι ο διοικητής της ΤτΕ, Γιάννης Στουρνάρας έχει ταχθεί υπέρ της προληπτικής γραμμής, η επισήμανση του υπουργείου για αυτοδύναμη έξοδο, ενώπιον του Ντράγκι, δίνει συνέχεια στη διάσταση απόψεων που υπάρχει

Συνάντηση με τον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Mario Draghi, είχαν σήμερα, στις Βρυξέλλες, ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης, Γιάννης Δραγασάκης, ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Χουλιαράκης. Στη συνάντηση συμμετείχαν και οι  Benoit Coeuré και Francesco Drudi.

Η συζήτηση διεξήχθη σε πολύ καλό κλίμα και επικεντρώθηκε στα βήματα που απομένουν για την ολοκλήρωση του Προγράμματος σε λίγους μήνες, τη διαμόρφωση των συνθηκών μετά τον Αύγουστο του 2018 και το σχέδιο της Ελλάδας για την επόμενη ημέρα.

Η ελληνική κυβέρνηση παρουσίασε τη στρατηγική της για την ολοκλήρωση του Προγράμματος, τη βιώσιμη έξοδο στις αγορές και το σχεδιασμό της μεταμνημονιακής Ελλάδας, που έχει ήδη αρχίσει.  Ο σχεδιασμός αυτός στηρίζει την αναπτυξιακή προοπτική της χώρας, την κοινωνική συνοχή και καταπολεμά αποτελεσματικά τις ανισότητες και τις παθογένειες του παρελθόντος.

Τέλος, οι εκπρόσωποι της ελληνικής κυβέρνησης ανέλυσαν την επιλογή για αυτοδύναμη έξοδο στις αγορές και στην κατεύθυνση αυτή επισήμαναν ότι, σύμφωνα και με την απόφαση του Eurogroup του Ιουνίου 2017, ήδη δημιουργείται ένα ταμείο-ασπίδα προστασίας (cash buffers), που θωρακίζει τη χώρα.

Με δεδομένο ότι ο διοικητής της ΤτΕ, Γιάννης Στουρνάρας έχει ταχθεί υπέρ της προληπτικής γραμμής, η επισήμανση του υπουργείου για αυτοδύναμη έξοδο, ενώπιον του Ντράγκι, δίνει συνέχεια στη διάσταση απόψεων που υπάρχει

ΣΧΟΛΙΑ (3)

Νέο αφήγημα , νέοι αγώνες

Μπα; Η διάσταση απόψεων φταίει για την καθαρή έξοδο; Αρχίσαμε νέο "μπαλαμούτι" ;Ποιος τους εμποδίζει για την αυτοδύναμη έξοδο; Από πού θα βρεθούν τα 18 δις για το μαξιλάρι; Γελά ο κόσμος.

Γιώργος 45

Οι αλήτες που μας κυβερνούν δεν θελουν προληπτική γραμμή πίστωσης για να δείξουν ότι τάχαμου τα καταφέρνουν καλύτερα από τους προηγούμενους που είχαν συμφωνήσει να υπάρξει προληπτική γραμμή πίστωσης. Το κοστος βέβαια της μακακίας θα το πληρώσουμε εμείς τα ζώα με αυξημένο επιτόκιο για τα δάνεια που θα πάρουμε από τις αγορές, σε σχέση με το επιτόκιο που θα πετυχαίναμε με την καβάντζα της πιστωτικής γραμμής. Μια ζωή αλήτες, μια ζωή απατεώνες, μια ζωή προδότες. Υ.Γ. Για να μην υπάρχει παρανόηση : Ναι, το πολιτικό σύστημα από την αντιπολίτευση μέχρι 2014, κυβερνώντες και αντιπολίτευση, με ελάχιστες και σύντομες εξαιρέσεις, είναι για την φυλακή, απλά οι τωρινοί είναι απίστευτα χειρότεροι.

μακιςςς

δε νομίζω ότι τα cash buffers επαρκούν για να εμπνεύσουν εμπιστοσύνη γιατί πολύ απλά αυτά τα μαξιλαράκια μπορούν να καταναλωθούν από τις ελληνικές κυβερνήσεις σε χρόνο ντε τε για ψηφοθηρικούς λόγους για να δοθούν μποναμάδες κλπ. Οπότε ποιος λογικός επενδυτής θα εμπιστευθεί τον Τσακαλώτο για να βάλει τα λεφτουδάκια του σε ελληνικά ομόλογα; Πάνε πάλι να δημιουργήσουν δράματα. Μυαλό δεν βάζουμε.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

floros-768x650

Ο δημόσιος φορέας ΔΑΠΕΕΠ (πρώην ΛΑΓΗΕ) με αφορμή τη σημερινή απόφαση αποφυλάκιση του Αριστείδη Φλώρου επισημαίνει ότι εξακολουθεί να διεκδικεί με κάθε ένδικο μέσο το ποσό των περίπου 115 εκατομμυρίων ευρώ που αντιστοιχεί στο έλλειμμα των συναλλαγών του Ημερήσιου Ενεργειακού Προγραμματισμού

2
adonis-sev__1_

Συζητήσαμε πως μπορεί η κυβέρνηση να βοηθήσει στη βελτίωση του επιχειρηματικού κλίματος και στην άμεση προσέλκυση περισσότερων ξένων επενδύσεων δήλωσε ο υπουργός Ανάπτυξης