Στην Αθήνα την Τετάρτη ο Μοσκοβισί

«Πρέπει να κλείσουμε την αξιολόγηση επί τη βάση των σωστών στοιχείων»

Στην Αθήνα την Τετάρτη ο Μοσκοβισί
Στην Αθήνα έρχεται εκτάκτως την Τετάρτη ο Πιέρ Μοσκοβισί, όπως ανακοίνωσε ο ίδιος σε συνέντευξη Τύπου. Όπως είπε θα συναντήσει τον
Αλέξη Τσίπρα αλλά και τον Ευκλείδη Τσακαλώτο. «Δουλεύουμε εντατικά για να κλείσουμε τη δεύτερη αξιολόγηση
» είπε χαρακτηριστικά αλλά υπογράμμισε ότι «πρέπει να το κάνουμε αυτό επί τη βάση των σωστών στοιχείων».

Η επίσκεψή του στην Αθήνα θεωρείται βαρύνουσας σημασίας, αφού αποτελεί για την κυβέρνηση το βασικό θετικό πόλο υπέρ της Ελλάδας στη διαπραγμάτευση με τους θεσμούς, σε μία περίοδο που αξιολόγηση  βρίσκεται σε οριακό σημείο.
Κλείσιμο

Εκτός από τις συναντήσεις που θα πραγματοποιήσει με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα  και τον υπουργό Οικονομκών Ευκλείδη Τσακαλώτο, ο Επίτροπος θα παρασημοφορηθεί την από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο, ο οποίος θα μεταβεί την Τετάρτη στο Προεδρικό Μέγαρο. 

Επίσης, την Τετάρτη, παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας, ο κ. Μοσκοβισι θα ανακηρυχθεί επίτιμος διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Αθηνών.  Η πρόταση για την αναγόρευση του Γάλλου επιτρόπου  σε επίτιμο διδάκτορα έχει γίνει από το Τμήμα Οικονομικών Επιστημών του ΕΚΠΑ και σύμφωνα με το πρόγραμμα θα γίνει προσφώνηση από τον Πρύτανη του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, καθηγητή Μελέτιο-Αθανάσιο Κ. Δημόπουλο. Παρουσίαση του έργου και της προσωπικότητας του τιμωμένου θα γίνει από τον Αναπληρωτή Πρύτανη Οικονομικών Υποθέσεων του Πανεπιστημίου Αθηνών, Καθηγητή του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών Νικόλαο Θ. Μυλωνά. Ο κ. Μοσκοβισί θα αναγορευθεί επίτιμος διδάκτωρ στο ΕΚΠΑ μετά τον Γάλλο πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ, στις 23 Οκτωβρίου 2015.

Στις δηλώσεις του σήμερα ο ευρωπαίος επίτροπος υπογράμμισε, επίσης, την ανάγκη να συνεχιστεί η προσπάθεια της Ελλάδας για την οικοδόμηση ενός «success story». Ο κ. Μοσκοβισί τόνισε ότι μετά από χρόνια κρίσης, αυτήν τη στιγμή στην Ελλάδα οικοδομείται κάτι το οποίο θα αποκαλούσαμε «success story» και επιστροφή σε ρυθμούς ανάπτυξης. «Είναι ζωτικής σημασίας να συνεχιστεί αυτή η προσπάθεια, ώστε να μη δημιουργήσουμε εκ του μηδενός μία νέα κρίση εν μέσω διαδικασίας αποκατάστασης της οικονομίας στην Ελλάδα», ανέφερε χαρακτηριστικά. Στη συνέχεια, ο Γάλλος επίτροπος επεσήμανε ότι οι μελλοντικές αποφάσεις για την Ελλάδα δεν θα πρέπει να βασίζονται σε απαισιόδοξα σενάρια, αλλά στα στοιχεία που παρουσιάζει σήμερα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, σύμφωνα με τα οποία οι επιδόσεις της ελληνικής οικονομίας είναι καλύτερες από το αναμενόμενο.

Ο κ. Μοσκοβισί σημείωσε ότι η Ελλάδα έχει κάνει προσπάθειες και μεταρρυθμίσεις, με τα αποτελέσματα να είναι ήδη ορατά και τις προσπάθειες να αποδίδουν καρπούς και πρόσθεσε πως και οι εταίροι της Ελλάδας θα πρέπει να πράξουν αναλόγως. Τέλος, εξέφρασε την ελπίδα για μία «ταχεία ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης», ενόψει του Eurogroup της 20ής Φεβρουαρίου.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης