Βαρουφάκης σε άλλο μήκος κύματος: Διαμορφώνουμε πλαίσιο για επιτυχή συνάντηση στο Eurogroup

Βαρουφάκης σε άλλο μήκος κύματος: Διαμορφώνουμε πλαίσιο για επιτυχή συνάντηση στο Eurogroup

Η συμφωνία με τους θεσμούς και τους εταίρους μας θα πρέπει πρώτα να βοηθήσει την Ελλάδα να ξεπεράσει τα προβλήματα ρευστότητας που όλοι γνωρίζετε, αλλά πιο σημαντικά, να διαμορφώσει το επενδυτικό κίνητρο και τις πιστωτικές συνθήκες, επισήμανε - Η συνάντηση διήρκεσε 1,5 ώρα

Βαρουφάκης σε άλλο μήκος κύματος: Διαμορφώνουμε πλαίσιο για επιτυχή συνάντηση στο Eurogroup
«Είχαμε έναν μακρύ και παραγωγικό διάλογο, διαμορφώνοντας το πλαίσιο για μια επιτυχή συνάντηση στο Eurogroup, ο στόχος του οποίου είναι να καθοριστεί περαιτέρω το κοινό έδαφος που επιτεύχθηκε στο Brussels Group, τις διαβουλεύσεις μεταξύ της ελληνικής κυβέρνησης και των θεσμών».

Τα παραπάνω ανέφερε την Τρίτη ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης έπειτα από τη συνάντηση που είχε με τον Επίτροπο Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων της ΕΕ, Πιερ Μοσκοβισί.

Σύμφωνα με τον κ. Βαρουφάκη, «είναι σημαντικό πως η πρόοδος αυτή θα αποδώσει καρπούς με πολύ γρήγορες και συνοπτικές κινήσεις προς την κατεύθυνση της γεφύρωσης των εναπομεινάντων διαφορών και θα φέρει την Ελλάδα σε μια κατάσταση που όλοι προσμένουμε».

Ο υπουργός ανέφερε ακόμη ότι η συμφωνία με τους θεσμούς και τους εταίρους «θα πρέπει πρώτα να βοηθήσει την Ελλάδα να ξεπεράσει τα προβλήματα ρευστότητας που όλοι γνωρίζετε πως έχει, αλλά πιο σημαντικά, να διαμορφώσει το επενδυτικό κίνητρο και τις πιστωτικές συνθήκες».

Λίγη ώρα έπειτα από τις δηλώσεις του κ. Βαρουφάκη,  ο Πιέρ Μοσκοβισί επιβεβαίωσε μέσω Twitter ότι η συζήτηση είχε τυπικό χαρακτήρα, βλέποντας όμως πρόοδο των διεργασιών του Brussels Group και αναμένοντας ένα πιθανώς, «χρήσιμο Eurogroup».
Κλείσιμο

«Μόλις συναντήθηκα με τον Γιάνη Βαρουφάκη και μιλήσαμε για την ουσιαστική πρόοδο του Brussels Group και την προετοιμασία ενός χρήσιμου Eurogroup στην 11η Μαΐου», έγραψε το απόγευμα της Τρίτης στον γνωστό ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης ο Επίτροπος Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων.

Το tweet του κ. Μοσκοβισί 

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης