Ευρωπαίοι ΥΠΟΙΚ στο CNBC: Η τύχη της Ελλάδας βρίσκεται στα χέρια της

Ευρωπαίοι ΥΠΟΙΚ στο CNBC: Η τύχη της Ελλάδας βρίσκεται στα χέρια της

Χαρακτηρίζουν αβέβαιη την έκβαση των διαπραγματεύσεων μεταξύ της Ελλάδας και των δανειστών

Ευρωπαίοι ΥΠΟΙΚ στο CNBC: Η τύχη της Ελλάδας βρίσκεται στα χέρια της
Αβέβαιη είναι η έκβαση των διαπραγματεύσεων μεταξύ της Ελλάδας και των δανειστών της, σύμφωνα με το CNBC, σύμφωνα με δηλώσεις των Ευρωπαίων υπουργών Οικονομικών κατά την εαρινή συνάντηση του ΔΝΤ στην Ουάσινγκτον.

"Ο φόβος ότι η Ελλάδα ξεμένει από χρήματα κι ότι θα κηρύξει στάση πληρωμών στις επόμενες αποπληρωμές δανείων αυξάνεται συνεχώς. Αυτό θα μπορούσε, με τη σειρά του να οδηγήσει την Ελλάδα εκτός της ζώνης του ευρώ, κάτι που πολλοί στην Ευρώπη ελπίζουν να αποφύγουν" αναφέρει χαρακτηριστικά το δημοσίευμα, τονίζοντας ότι κάτι τέτοιο θα προκαλούσε οικονομικό χάος στην Ελλάδα ενώ θα κατέστρεφε την ενότητα της Ευρωζώνης και πιθανότατα θα έθετε σε κίνδυνο την οικομική της ανάκαμψη.

Κλείσιμο
Πάντως, όπως σημειώνει, οι Ευρωπαίοι ΥΠΟΙΚ απέφυγαν να αναφερθούν στην πιθανότητα του Grexit αλλα παραδέχτηκαν ότι η κατάσταση είναι ασταθής.

"Δεν θέλω καν να συζητήσω το ενδεχόμενο να πάρει άσχημη τροπή η κατάσταση στην Ελλάδα. Νομίζω ότι πρέπει να τονισθούν οι δεσμεύσεις της ελληνικής κυβέρνησης, και ίσως αυτό να δημιουργησει τις βασεις για μια λύση σε αυτή την ασταθή κατάσταση" τονίζει ο Χάρης Γεωργιαδης, υπουργός Οικονομικών της Κύπρου.

"Νομίζω ότι ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας έχει μια πολύ ισχυρή εντολή και την ίδια στιγμή απολαμβάνει ένα πολύ υψηλό επίπεδο εμπιστοσύνης στη χώρα του, και καμιά φορά, ως πολιτικός πρέπει να χρησιμοποιήσει κανείς αυτή την επιρροή που έχει" δήλωσε ο επικεφαλής του Eurogroup , Γερούν Ντάισελμπλουμ, τονίζοντας ότι ο Α. Τσίπρας πρέπει να λάβει πολύ δύσκολες αποφάσεις που ενδεχομένως δεν θα γίνουν δεκτές από τον λαό.

"Καμιά φορά πρέπει να οδηγήσει κανείς το λαό του στο μέλλον, ακόμα κι αν αυτό σημαίνει ότι πρέπει να λάβει σκληρά μέτρα βραχυπρόθεσμα. Αλλά πρέπει να υπάρχει μια μακροπρόθεσμη προοπτική" πρόσθεσε.

Διαβάστε περισσότερα στο newmoney.gr

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης