Αύριο τα σπουδαία από τη Eurostat για το πρωτογενές πλεόνασμα του 2013

Αύριο τα σπουδαία από τη Eurostat για το πρωτογενές πλεόνασμα του 2013

Για να ξεκινήσει και επίσημα ο διάλογος για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους - Την Πέμπτη η απόφαση για την εκταμίευση του πρώτου μέρους της δόσης των 8,3 δισ. ευρώ

Περίεργα παιχνίδια  με τον ξυλοδαρμό του 25χρονου
Αύριο τα σπουδαία από τη Eurostat για το πρωτογενές πλεόνασμα του 2013
Μια ημέρα έμεινε πλέον για την επίσημη ανακοίνωση από τη Eurostat του ύψους του ελληνικού πρωτογενούς πλεονάσματος για το 2013, ανακοίνωση που εκτιμάται ότι θα αποτελέσει την πρώτη από μια σειρά θετικών ειδήσεων  για την ελληνική οικονομία.

Οι τελευταίες εκτιμήσεις αναφέρουν ότι η Ευρωπαϊκή Στατιστική Υπηρεσία μπορεί να ανακοινώσει πλεόνασμα έως και 3,4 δισ. ευρώ με βάση τις ενδείξεις και τα δημοσιονομικά στοιχεία που τις κοινοποίησε η ΕΛΣΤΑΤ στις 14 Απριλίου.

Μια ημέρα μετά αναμένεται να ακολουθήσει η συνεδρίαση του EuroWorking Group στην οποία θα ανάψει το πράσινο φως για την εκταμίευσης του πρώτου μέρους της δόσης των 8,3 δισ. ευρώ, ύψους 6,3 δισ. ευρώ.

Κλείσιμο
Αλλά αυτό που βασικά αναμένει η ελληνική κυβέρνηση από την ανακοίνωση της Eurostat είναι ότι πλέον θα ανοίξει και επίσημα ο διάλογος για την ελάφρυνση του δημοσίου χρέους με το επικρατέστερο σχέδιο να αφορά την επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής των δανείων από την Ευρωζώνη στα 50 έτη από 30 που είναι σήμερα.

Έτσι στη συνεδρίαση του Eurogroup (στις 5 Μαΐου) ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, θα μπορέσει να θέσει το θέμα της ελάφρυνσης του χρέους στους ευρωπαίους εταίρους οι οποίοι έχουν δεσμευθεί να εξετάσουν ένα τέτοιο αίτημα αν έχει επιτευχθεί πρωτογενές πλεόνασμα πιστοποιημένο από τη Eurostat. Σημειώνεται ότι εκτός από τα στοιχεία της ευρωπαϊκής στατιστικής υπηρεσίας ο κ. Στουρνάρας θα έχει ως επιπλέον βέλος στη φαρέτρα του την κατάθεση του νέου μεσοπρόθεσμου, για το οποίο έχει ανακοινώσει ότι θα κατατεθεί στη Βουλή πριν από την ημερομηνία ορόσημο της 5ης Μαΐου.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης