Αύριο τα σπουδαία από τη Eurostat για το πρωτογενές πλεόνασμα του 2013

Για να ξεκινήσει και επίσημα ο διάλογος για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους - Την Πέμπτη η απόφαση για την εκταμίευση του πρώτου μέρους της δόσης των 8,3 δισ. ευρώ

Μια ημέρα έμεινε πλέον για την επίσημη ανακοίνωση από τη Eurostat του ύψους του ελληνικού πρωτογενούς πλεονάσματος για το 2013, ανακοίνωση που εκτιμάται ότι θα αποτελέσει την πρώτη από μια σειρά θετικών ειδήσεων  για την ελληνική οικονομία.

Οι τελευταίες εκτιμήσεις αναφέρουν ότι η Ευρωπαϊκή Στατιστική Υπηρεσία μπορεί να ανακοινώσει πλεόνασμα έως και 3,4 δισ. ευρώ με βάση τις ενδείξεις και τα δημοσιονομικά στοιχεία που τις κοινοποίησε η ΕΛΣΤΑΤ στις 14 Απριλίου.

Μια ημέρα μετά αναμένεται να ακολουθήσει η συνεδρίαση του EuroWorking Group στην οποία θα ανάψει το πράσινο φως για την εκταμίευσης του πρώτου μέρους της δόσης των 8,3 δισ. ευρώ, ύψους 6,3 δισ. ευρώ.

Αλλά αυτό που βασικά αναμένει η ελληνική κυβέρνηση από την ανακοίνωση της Eurostat είναι ότι πλέον θα ανοίξει και επίσημα ο διάλογος για την ελάφρυνση του δημοσίου χρέους με το επικρατέστερο σχέδιο να αφορά την επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής των δανείων από την Ευρωζώνη στα 50 έτη από 30 που είναι σήμερα.

Έτσι στη συνεδρίαση του Eurogroup (στις 5 Μαΐου) ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, θα μπορέσει να θέσει το θέμα της ελάφρυνσης του χρέους στους ευρωπαίους εταίρους οι οποίοι έχουν δεσμευθεί να εξετάσουν ένα τέτοιο αίτημα αν έχει επιτευχθεί πρωτογενές πλεόνασμα πιστοποιημένο από τη Eurostat. Σημειώνεται ότι εκτός από τα στοιχεία της ευρωπαϊκής στατιστικής υπηρεσίας ο κ. Στουρνάρας θα έχει ως επιπλέον βέλος στη φαρέτρα του την κατάθεση του νέου μεσοπρόθεσμου, για το οποίο έχει ανακοινώσει ότι θα κατατεθεί στη Βουλή πριν από την ημερομηνία ορόσημο της 5ης Μαΐου.

ΣΧΟΛΙΑ (3)

george

Οκ, τοτε να τους ξαναψηφισει ο κοσμος...Σα δε ντρεπεστε, καταντησαμε ολοι ανεργοι κι εχετε το θρασος να τους αβανταρετε

Πού είσαι Καλογήρου νά φρίξεις !

Eίναι πολλά τά λεφτά πού είπε εκείνος ό άπαιχτος Καλογήρου καί τόν επικαλέστηκε καί τό γνωστό φασιστρόνι..

Λαμογιο

ιντερνετ παντως εχεις, αρα πας καλα.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

trftL

Εστω κι αν η συνολική αξία των εξαγορών και συγχωνεύσεων στην Ελλάδα το 2018 σχεδόν διπλασιάστηκε έναντι του 2017, φθάνοντας τα 3,8 δισ. ευρώ, τα νούμερα, καθ’ όλη τη διάρκεια της κρίσης απέχουν μακράν σε σχέση με τα πρό κρίσης επίπεδα του 2008 όταν το αντίστοιχο νούμερο έφθανε τα 8,7 δισ. ευρώ