Δασκαλόπουλος:Tα χαμένα χρόνια του Μνημονίου και οι αναφορές σε Καστοριάδη-Λένιν

Δασκαλόπουλος:Tα χαμένα χρόνια του Μνημονίου και οι αναφορές σε Καστοριάδη-Λένιν

Πολιτική συναίνεση για την παραγωγική ανασυγκρότηση ζήτησε ο πρόεδρος τους Συνδέσμου Ελλήνων Βιομηχάνων

Δασκαλόπουλος:Tα χαμένα χρόνια του Μνημονίου και οι αναφορές σε Καστοριάδη-Λένιν
Με αναφορές στον Κ. Καστοριάδη και τον Β. Λένιν πραγματοποίησε την ομιλία του ο πρόεδρος του ΣΕΒ, Δημήτρης Δασκαλόπουλος, στην εκδήλωση με θέμα: "Παραγωγική Ανασυγκρότηση - Η πρόκληση της επόμενης μέρας που διοργανώνει το tvxs με αφορμή τα πέντε χρόνια λειτουργίας του, στην οποία συμμετείχε και ο αρχηγός της αντιπολίτευσης, Αλέξης Τσίπρας.

Ο πρόεδρος του ΣΕΒ στο μήνυμά του για την παραγωγική ανασυγκρότηση στην Ελλάδα τόνισε ότι το βασικότερο όλων είναι να υπάρξει μια υγιής σχέση ανάμεσα στην δημόσια πρακτική και την ιδιωτική πρωτοβουλία.

Κλείσιμο
Ο κ. Δασκαλόπουλος ξεκίνησε την ομιλία του αναφερόμενος στην οικονομική κρίση και τα μνημόνια υποστηρίζοντας ότι στην Ελλάδα “αρνούμαστε να συζητήσουμε επί της ουσίας και παριστάνουμε τους λογιστές ή τους εισαγγελείς των μνημονίων αντί να συζητήσουμε για το ποια μορφή ανάπτυξης επιδιώκουμε στην Ελλάδα”, προσθέτοντας ότι κάνουμε συνεχώς κύκλους.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στα θετικά σημάδια της ελληνικής οικονομίας τονίζοντας ότι είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικό το γεγονός ότι ότι ο πρωθυπουργός κατανόησε και έθεσε τα προβλήματα της ελληνικής βιομηχανίας ψηλά στην κυβερνητική ατζέντα, ανταποκρινόμενος στο σήμα κινδύνου που αυτή εξέπεμψε. Μάλιστα, σημείωσε ότι αναμένει αντίστοιχη στάση και από την αντιπολίτευση η οποία όπως πρόσθεσε έχει δείξει θετικές θέσεις.

Ωστόσο, επεσήμανε ότι είναι αναγκαία η δημιουργία ενός νέου παραγωγικού προτύπου, ικανό να καθιερώσει την Ελλάδα στις παγκόσμιες αγορές, το οποίο όμως δεν μπορεί να προέλθει από έναν κεντρικό σχεδιασμό αλλά από τους τομείς της αγροτικής παραγωγής και της ενέργειας, της μεταποίησης, του τουρισμού και του λιανικού εμπορίου. Αυτοί είναι οι βασικοί τομείς που θα βοηθήσουν στην διαμόρφωση ενός περιβάλλοντος που να ευνοεί την επιχειρηματική πρωτοβουλία και την επένδυση, οι οποίες  μεταφράζονται στη συνέχεια σε θέσεις εργασίας και πλούτο για την κοινωνία.

Σύμφωνα με τον κ. Δασκαλόπουλο η ιδιωτική πρωτοβουλία, την οποία ο Κ. Καστοριάδης χαρακτήριζε “δημιουργική δραστηριότητα των ανθρώπων” είναι το κλειδί και η κινητήρια δύναμη για να επιστρέψει η ανάπτυξη στην Ελλάδα μέσω μιας σύγχρονης επιχειρηματικής τάξης η οποία αναγνωρίζοντας το “στρατηγικό πεδίο” όπως αποκαλούσε ο Β. Λένιν τις συγκυρίες και τις αντικειμενικές συνθήκες θα μπορούσε να γίνει η εμπροσθοφυλακή του νέου παραγωγικού και αναπτυξιακού μοντέλου της Ελλάδας.

Διαβάστε περισσότερα στο newmoney.gr 


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης