Επίθεση Χάμπερμας στη Γερμανία για «απαξίωση ολόκληρων εθνών»

Επίθεση Χάμπερμας στη Γερμανία για «απαξίωση ολόκληρων εθνών»

Ο γνωστός φιλόσοφος ανησυχεί για την πολιτική διαχείρισης της κρίσης χρέους, που εφαρμόζει η γερμανική κυβέρνηση

Στην Αθήνα ο Φερέιρα
Επίθεση Χάμπερμας στη Γερμανία για «απαξίωση ολόκληρων εθνών»
Δριμεία κριτική άσκησε ο φιλόσοφος Γιούργκεν Χάμπερμας στη στάση που κράτησε το SPD κατά τις διαπραγματεύσεις για το σχηματισμό κυβέρνησης συνασπισμού στη Γερμανία και σε ό,τι αφορά την αντιμετώπιση της ευρωπαϊκής κρίσης.

Το SPD, όπως είπε, δεν αναφέρεται πλέον σε περισσότερη κοινοτικοποίηση των χρεών και οι σύντροφοι δεν μιλούν πλέον για ευρωομόλογα, παρ' ότι αυτή η λέξη ήταν κάποια στιγμή «κλειδί» στη σοσιαλδημοκρατική ρητορική.

Ο Γερμανός φιλόσοφος έκανε ακόμη λόγο για «πολιτική απαξίωση ολόκληρων εθνών» και για «πτώση ολόκληρων γενεών και περιοχών» και επισήμανε ότι αυτές τις εκφράσεις τις άκουγε κανείς συχνά στο SPD κατά την προεκλογική περίοδο, αλλά στο μεταξύ, όσοι τις χρησιμοποιούσαν, σιώπησαν.

Κλείσιμο
Τόνισε ακόμη ότι η προηγούμενη κυβέρνηση «χρησιμοποίησε σκληρά την ημι-ηγεμονική θέση της Γερμανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση» και πρόσθεσε ότι ο νέος συνασπισμός «δυστυχώς θέλει να συνεχίσει» την έως τώρα διαχείριση της κρίσης χρέους.

Αυτή η πολιτική, όμως, δεν ακουμπά τα αίτια της κρίσης, δήλωσε ο Χάμπερμας, αλλά «εγκυμονεί τον κίνδυνο μιας γερμανικής Ευρώπης».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης