Νέο δάνειο προς την Ελλάδα προαναγγέλλει ο Σόιμπλε

Νέο δάνειο προς την Ελλάδα προαναγγέλλει ο Σόιμπλε

Αν και, όπως υποστηρίζει, θα είναι μικρότερο από αυτό που έχει χορηγηθεί μέχρι σήμερα - Οι αποφάσεις θα ληφθούν στα μέσα του έτους, συμπληρώνει ο Γερμανός υπ. Οικονομικών

Νέο δάνειο προς την Ελλάδα προαναγγέλλει ο Σόιμπλε
Ορθάνοιχτο άφησε το ενδεχόμενο για ένα νέο δάνειο προς την Ελλάδα ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε σε συνέντευξή του προς την οικονομική επιθεώρηση Wirtschaftswoche. «Μετά την ολοκλήρωση του τρέχοντος προγράμματος, το οποίο -όπως σημειώνει- εξελίσσεται με αρκετή επιτυχία, μπορεί να υπάρξει ακόμα περαιτέρω χρηματοδοτική ανάγκη» ανέφερε χαρακτηριστικά. 

Όπως, όμως, διευκρίνισε αυτό το δάνει, για το οποίο «το εάν, το πότε και το πώς, θα το γνωρίζουμε στα μέσα του 2014», θα είναι μικρότερο από αυτό που έχει χορηγηθεί μέχρι σήμερα.

Πρόσθεσε, δε, ότι η βοήθεια θα εξαρτηθεί και από το κατά πόσο η Ελλάδα έχει ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της.

Ο γερμανός υπουργός στη συνέντευξή του διακρίνει θετικά μηνύματα από την Ελλάδα, αναφερόμενος σε δηλώσεις του έλληνα υπουργού Εξωτερικών Ευ. Βενιζέλου, σύμφωνα με τον οποίο δεν θα απαιτηθεί ένα νέο πρόγραμμα βοήθειας, αλλά η Αθήνα θα τα καταφέρει και χωρίς αυτό. 

Η εν λόγω αναφορά στην Ελλάδα του κ. Σόιμπλε έγινε με αφορμή ερώτηση για την χρηματοδότηση της πρόωρης συνταξιοδότησης μιας κατηγορίας εργαζομένων στη Γερμανία.
Κλείσιμο

Σε άλλο σημείο, τέλος, ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε ανέφερε ότι ο ελληνικός λαός είναι αναγκασμένος να αποδεχθεί μεγάλους περιορισμούς, υπενθυμίζοντας όμως παράλληλα ότι πέρυσι η Ελλάδα πέτυχε την καλύτερη τουριστική χρονιά εδώ και χρόνια.

Πηγή: Deutsche Welle
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης