«Φρένο» Στουρνάρα στην ταχύτερη επανα-ιδιωτικοποίηση των τραπεζών

«Φρένο» Στουρνάρα στην ταχύτερη επανα-ιδιωτικοποίηση των τραπεζών

«Βόμβα» του υπ. Οικονομικών στη Βουλή: «Οι όροι των warrants δεν θα αλλάξουν»

«Φρένο» Στουρνάρα στην ταχύτερη επανα-ιδιωτικοποίηση των τραπεζών
 "Οι όροι των Warrants δεν θα αλλάξουν. Αυτό που εξετάζουμε είναι να δώσουμε δυνατότητες στο ΤΧΣ να ενεργεί με βάση το δημόσιο συμφέρον", απάντησε από το βήμα της Βουλής ο υπ. Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας σε ερώτηση του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ αναφορικά με τα δημοσιεύματα του Τύπου αλλά και τις εξελίξεις στον τραπεζικό τομέα.
 
Ο κ. Στουρνάρας υπογράμμισε ότι στόχος της κυβέρνησης μετά την ανακεφαλαιοποίηση του τραπεζικού συστήματος είναι να εξασφαλιστεί η αποδέσμευση των χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων από το ΤΧΣ με γνώμονα πάντα, όπως είπε, το δημόσιο συμφέρον.
 
Κλείσιμο
"Απο που προκύπτει ότι θα υπάρξει ζημιά για το ελληνικό δημόσιο;" σημείωσε ο κ. Στουρνάρας απαντώντας στον κ. Τσίπρα αναφορικά με τα δημοσιεύματα για την ανταλλαγή των warrants.
 
Από τις δηλώσεις του κ. Στουρνάρα προκύπτουν σοβαρά ερωτήματα για την αναβολή έως και ματαίωση του νέου νομοσχεδίου που ετοιμάζεται για την αλλαγή στους όρους των warrants που θα επιταχύνουν την επανιδιωτικοποίηση των τραπεζών. Επίσης είναι προφανές ότι κάνει πίσω όσον αφορά την ιδιωτικοποίηση της Eurobank, η οποία εφόσον γίνει στις χαμηλότερες τιμές από τα διεθνή κεφάλαια και funds σε σχέση με αυτές που έβαλε τα κεφάλαια του το ΤΧΣ θα προκαλέσει προσωρινά τουλάχιστον ζημία στα κεφάλαια του Δημοσίου. Αν βέβαια η μετοχή ανέβει στην πορεία και εξαιτίας της καλής πορείας της τράπεζας μπορεί αυτό να καλυφθεί.
 
Η συζήτηση στη Βουλή σήμερα κινήθηκε σε υψηλούς τόνους με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης να κατηγορεί την κυβέρνηση ότι στο σχέδιο που εφάρμοσε η κυβέρνηση δεν υπήρξε δέσμευση των τραπεζών για αναδιάρθρωση των δανείων κατ' ουσίαν χαρίστηκαν λεφτά του δημοσίου για τη διάσωση τους ενώ την ίδια ώρα έμειναν άθικτες οι διοικήσεις.

Διαβάστε περισσότερα από το www.newmoney.gr
 


 


 


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης