Ακυρώθηκε η συνάντηση Τρόικας-Βρούτση ως μη αναγκαία

Ακυρώθηκε η συνάντηση Τρόικας-Βρούτση ως μη αναγκαία

Συμφωνα με πληροφορίες η συνάντηση δεν κρίθηκε αναγκαία καθώς τα περισσότερα θέματα έχουν «κλείσει» κατά τις προηγούμενες συναντησεις υπηρεσιακών στελεχών με τα τεχνικά κλιμάκια

Ακυρώθηκε η συνάντηση Τρόικας-Βρούτση ως μη αναγκαία
Δεν θα πραγματοποιηθεί τελικά η προγραμματισμένη, για σήμερα το πρωί, συνάντηση της τρόικας με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εργασίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι ελεγκτές εξέφρασαν την  ικανοποίησή τους από τα στοιχεία που συγκέντρωσαν από τα τεχνικά κλιμάκια και την πορεία εφαρμογής των προαπαιτουμένων  και αποφάσισαν προς το παρόν ότι δεν απαιτείται να συναντηθούν και με την ηγεσία του υπουργείου.

Κλείσιμο
Αν και τα θέματα που θα απασχολούσαν τη διαπράγματευση (έσοδα, ρύθμιση οφειλών, ΟΑΕΔ και εισφορά υπέρ ΟΑΕΕ) δεν ήταν πρώτης προτεραιότητας, εντούτοις είναι θετικό ότι πρόκειται για ζητήματα που έχουν «κλείσει», όπως εκτιμούν στο υπουργείο Εργασίας.
 
Κατά τ΄άλλα, στελέχη του υπουργείου Εργασίας διαβεβαιώνουν ότι η κυβέρνηση δεν εξετάζει το ενδεχόμενο επιβολής έκτακτης εισφοράς επί του τζίρου των επιχειρήσεων ή επί των κερδών προκειμένου να καλυφθεί η «μαύρη τρύπα» των ελλειμμάτων του Οργανισμού Ασφάλισης Ελευθέρων Επαγγελματιών (ΟΑΕΕ). Τα ίδια στελέχη χαρακτηρίζουν ένα τέτοιο μέτρο ως αντιαναπτυξιακό και τονίζουν ότι οι επιχειρήσεις δεν αντέχουν μεγαλύτερη φορολογική επιβάρυνση.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης