Γ. Στουρνάρας: Περνάμε δύσκολα, αλλά δεν βλέπω καταστροφή

Γ. Στουρνάρας: Περνάμε δύσκολα, αλλά δεν βλέπω καταστροφή

Ξεξαθαρίζει ότι «οι εγγυημένες καταθέσεις δεν κουρεύονται»

Γ. Στουρνάρας: Περνάμε δύσκολα, αλλά δεν βλέπω καταστροφή
«Σε κίνδυνο» θα έθετε την πορεία της χώρας η πρόωρη προσφυγή στις κάλπες, σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα, ο οποίος χαρακτήρισε «υπεύθυνες πολιτικές δυνάμεις» την ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ, την ΔΗΜΑΡ και τους ανεξάρτητους βουλευτές.

Ειδικότερα, ο υπουργός μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής και απαντώντας στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που ανέφεραν ότι το μνημόνιο οδηγεί στην καταστροφή, είπε: «Δεν βλέπω καταστροφή. Περνάμε δύσκολα στην προσπάθεια να σταθούμε στα πόδια μας αλλά υπάρχει ελπίδα και υπάρχουν υπεύθυνες πολιτικές δυνάμεις όπως είναι ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ και ανεξάρτητοι βουλευτές».

Ζήτησε από την αξιωματική αντιπολίτευση να ξεκαθαρίσει την θέση της και πρόσθεσε: «Δύο φίλοι μου δημοσίευσαν άρθρο στους «NYT» ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι αντιμνημονιακό, φιλοαμερικανικό κόμμα και μόνο μια συνιστώσα αντέδρασε. Οι δύο φίλοι μου δεν ξέρουν τι λένε όμως και εσείς δεν ξέρετε τι θέλετε».

Τόνισε ακόμη ότι «οι πρόσφατες πολιτικές εξελίξεις έδειξαν ότι η ανάπτυξη εξαρτάται από την πολιτική σταθερότητα. Η προσφυγή σε εκλογές θα έθετε σε κίνδυνο κάθε προσπάθεια να βγει η χώρα από την ύφεση» ενώ ξεκαθάρισε ότι «είναι ειλημμένη απόφαση να βαδίσουμε έως το  τέλος της διαδρομής. Η χώρα θα ανταποκριθεί στους δημοσιονομικούς της στόχους».

Κλείσιμο
«Οι εγγυημένες καταθέσεις δεν κουρεύονται»

Την ίδια ώρα, επιχειρώντας να βάλει τέλος στις καταγγελίες της αντιπολίτευσης περι επικείμενου «hair cut» στις τραπεζικές καταθέσεις, ο υπουργός Οικονομικών ξεκαθάρισε ότι, «ιι εγγυημένες καταθέσεις δεν κουρεύονται».

Ειδικότερα, ο κ. Στουρνάρας σημείωσε ότι στο επόμενο Eurogroup θα ληφθούν αποφάσεις για τις εγγυήσεις των τραπεζικών καταθέσεων πρόσθεσε όμως ότι «το σίγουρο είναι ότι οι εγγυημένες καταθέσεις δεν κουρεύονται».

Νωρίτερα, τόσο ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος όσο και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Λαφαζάνης εκτίμησαν ότι έρχεται νέο μνημόνιο που θα περιλαμβάνει κούρεμα καταθέσεων.

Πέραν αυτού, ένταση επικράτησε όταν ο κ. Καμμένος ζήτησε επίμονα από τον κ. Στουρνάρα να του απαντήσει εάν πρόσφατα πληρώθηκαν προς hedge fund ελληνικά ομόλογα που έληξαν. Ο υπουργός προτίμησε να μην απαντήσει με αποτέλεσμα να πυροδοτήσει αντιδράσεις από την πτέρυγα των ΑΝΕΛ και του ΣΥΡΙΖΑ.

Τι είπε για την ΕΡΤ

Τέλος, για τις εξελίξεις με τους εργαζομένους της ΕΡΤ, ο κ. Γιάννης Στουρνάρας είπε ότι την περασμένη Παρασκευή καταβλήθηκαν δύο μισθοί, «ως πρώτη δόση της συνολικής αποζημίωσης» και πρόσθεσε: «Όταν θα έχουμε πρόσβαση στα συνολικά στοιχεία θα γίνει κανονικά η καταβολή. Ο  αρμόδιος υφυπουργός έχει αναλάβει την υλοποίηση της συμφωνίας των δύο αρχηγών με την δική μου βοήθεια».

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης