Στα 300 εκατ. ευρώ, με αύξηση 23%, η αξία των ξενοδοχειακών επενδύσεων στην Ελλάδα

Στα 300 εκατ. ευρώ, με αύξηση 23%, η αξία των ξενοδοχειακών επενδύσεων στην Ελλάδα

H Ελλάδα βρίσκεται στην τριάδα των χωρών με τη μεγαλύτερη αύξηση σε σύγκριση με το 2022

domatio_xenodoxeio
Μπορεί τρείς χώρες, η Ισπανία, η Γαλλία και το Ηνωμένο Βασίλειο να συγκεντρώνουν τη μερίδα του λέοντος ως προς την αξία των ξενοδοχειακών επενδύσεων στην Ευρώπη με 10 δισ. ευρώ το 2023, στο τοπ 10 όμως των αγορών περιλαμβάνεται για πρώτη φορά και η Ελλάδα. Μάλιστα, η χώρα μας με περί τα 300 εκατ. ευρώ αξία ξενοδοχειακών επενδύσεων (στη 10η θέση) βρίσκεται στην τριάδα των χωρών με τη μεγαλύτερη αύξηση κατά 23% σε σύγκριση με τα περίπου 200 εκατ. ευρώ της αμέσως προηγούμενης χρονιάς.

Τα στοιχεία προέρχονται από την τελευταία έκθεση της διεθνούς εταιρείας συμβούλων ακινήτων Cushman & Wakefield έως και το δεύτερο εξάμηνο του 2023, σύμφωνα με την οποία συνολικά στην Ευρώπη πωλήθηκαν πέρυσι 787 ξενοδοχεία δυναμικότητας 106.000 δωματίων, με μία αξία επενδύσεων ύψους 16,9 δισ. ευρώ, μειωμένη κατά 4% έναντι των 17,6 δισ. ευρώ του 2022. Προ πανδημίας, το 2019 το αντίστοιχο νούμερο ήταν κατά πολύ υψηλότερο φτάνοντας τα 30,1 δισ. ευρώ, ενώ σημαντική είναι η διαφορά στη διάρκεια του τελευταίου τριμήνου, οπότε ο όγκος των επενδύσεων ανήλθε στα 5,4 δισ. ευρώ, στο +13% έναντι της αντίστοιχης περιόδου του 2022.

Συνολικά, η Ισπανία (4,2 δισ. ευρώ), η Γαλλία (3,1 δισ. ευρώ) και το Ηνωμένο Βασίλειο (2,8 δισ. ευρώ) ήταν οι αγορές με τη μεγαλύτερη κινητικότητα, απορροφώνοντας το 59% επί του συνόλου των επενδύσεων. Ωστόσο μεταξύ των 10 μεγαλύτερων αγορών, Ισπανία, Γαλλία και Ελλάδα ήταν αυτές που είχαν τη μεγαλύτερη αύξηση του όγκου σε ποσοστά αντίστοιχα 44%, 26% και 23% για τη χώρα μας.

Διαβάστε περισσότερα στο newmoney.gr

Ειδήσεις σήμερα:

Τριγμοί στο μέτωπο της πρότασης δυσπιστίας: Οξείες αντιδράσεις μετά την αποκάλυψη Παππά για προσυνεννόηση

Τι σημαίνει το μήνυμα Καραμανλή ότι δεν κρύβεται πίσω από την ασυλία του - Πυρ ομαδόν της αντιπολίτευσης

Στον τάκο του Survivor και η «βασίλισσα» των Μπλε - Δείτε βίντεο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Best of Network

Δείτε Επίσης