Τουρισμός: Από ποιες χώρες θα δεχθεί η Ελλάδα τους περισσότερους επισκέπτες το καλοκαίρι

Τουρισμός: Από ποιες χώρες θα δεχθεί η Ελλάδα τους περισσότερους επισκέπτες το καλοκαίρι

Έκπληξη από το Ισραήλ με διπλάσιασμό των επισκεπτών σε σχέση με το 2022

tourismos
Το Ισραήλ αναδεικνύεται η πιο δυναμική αγορά για την Ελλάδα με τη μεγαλύτερη αύξηση των διαθέσιμων αεροπορικών θέσεων προς τους ελληνικούς προορισμούς φέτος το καλοκαίρι, σε μια σεζόν όπου τα εισοδήματα των Ευρωπαίων πιέζονται λόγω των πληθωριστικών πιέσεων και της γενικότερης ανόδου των τιμών από τα αεροπορικά εισιτήρια μέχρι τη διαμονή. Στο top 5 των αγορών με τον μεγαλύτερο αριθμό διαθέσιμων αεροπορικών θέσεων το καλοκαίρι του 2023 για την Ελλάδα, η πρωτιά ανήκει στους Βρετανούς με πάνω από 5,2 εκατ. διαθέσιμες θέσεις και ακολουθούν οι Γερμανοί, οι Ιταλοί, οι Γάλλοι και για πρώτη φορά οι Ισραηλινοί.

Συνολικά για τη χώρα μας, η οποία δέχεται τον μεγαλύτερο όγκο των ξένων επισκεπτών της από αέρος, με ένα σχεδόν 67% των αφίξεων των ξένων τουριστών να πραγματοποιείται την περίοδο του Ιουλίου – Αυγούστου – Σεπτεμβρίου, το πρόσημο, με σχεδόν 25 εκατ. διαθέσιμες θέσεις, παραμένει θετικό φέτος ως προς τον προγραμματισμό των αεροπορικών στο σύνολο της θερινής περιόδου που ξεκίνησε τον Μάρτιο έως και τον Οκτώβριο.

Το νούμερο όπως προκύπτει από την επεξεργασία των στοιχείων του Ινστιτούτου του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΙΝSΕΤΕ) είναι υψηλότερο κατά 4,4% (με στοιχεία έως 6 Ιουνίου δεδομένου ότι τα νούμερα μεταβάλλονται ανά εβδομάδα) σε σύγκριση με τις επίσης υψηλές επιδόσεις του 2022, που ήταν ιστορικά και η πιο δυνατή χρονιά, πάνω ακόμη και από το 2019 όσον αφορά την προσφορά από πλευράς των αεροπορικών για τους ελληνικούς προορισμούς. Μάλιστα, όπως αναφέρουν κορυφαίοι τουριστικοί παράγοντες, το νούμερο των 24,95 εκατ. διαθέσιμων θέσεων αποτελεί και έναν πρόδρομο, θετικό δείκτη για την πορεία του φετινού καλοκαιριού, χωρίς αυτό βέβαια να σημαίνει ότι θα καλυφθούν στο σύνολό τους, αφού αφορούν την προσφορά και όχι τις τελικές πληρότητες των αεροπλάνων.

Διαβάστε αναλυτικά στο newmoney.gr

Ειδήσεις σήμερα:

Ποιος ανατίναξε το φράγμα στην Ουκρανία; - Ανησυχία για το πυρηνικό εργοστάσιο στη Ζαπορίζια

Συμφωνία για ντιμπέιτ με την συμμετοχή των πέντε πολιτικών αρχηγών

Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους ο Αρχιμανδρίτης που έστειλε πορνογραφικό υλικό στον 12χρονο

----------------

Εκλογές 2023

Οδηγός εκλογών 2023: Πώς ψηφίζω - Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για την ΝΕΑ εκλογική αναμέτρηση
 
Εκλογές 2023: Όλες οι ειδήσεις για την ΝΕΑ εκλογική αναμέτρηση, τον προεκλογικό αγώνα των κομμάτων, τις δημοσκοπήσεις, τα αποτελέσματα των εκλογών, τα exit polls.
 
Αποτελέσματα εκλογών 2023: Δείτε LIVE μέσω διαδραστικού χάρτη όλα τα αποτελέσματα της επικράτειας
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης