Πουλήθηκε σε δημοπρασία το Patek Philippe του τελευταίου αυτοκράτορα της Κίνας – Η τιμή έκπληξη (pics)

Πουλήθηκε σε δημοπρασία το Patek Philippe του τελευταίου αυτοκράτορα της Κίνας – Η τιμή έκπληξη (pics)

O Που Γι είχε δωρίσει το ρολόι του στον Ρώσο μεταφραστή Γκεόργκι Περμιάκοφ κατά τη διάρκεια της φυλάκισής του στη Σοβιετική Ένωση από το 1940 μέχρι το 1945 - Πως έγινε η ταυτοποίηση και επιβεβαίωση της αυθεντικότητας του ρολογιού

Screenshot_75
Το θρυλικό Patek Philippe το οποίο φορούσε ο τελευταίος αυτοκράτορας της κινεζικής Δυναστείας Τσινγκ πουλήθηκε για 40 εκατομμύρια δολάρια Χονγκ Κονγκ ($5,1 εκατ.) σε δημοπρασία.

Η δημοπρασία η οποία είχε διάρκεια μόλις επτά λεπτών, έλαβε χώρα στα νέα κεντρικά γραφεία της εταιρείας δημοπρασιών Phillips στην περιοχή West Kowloon Cultural του Χονγκ Κονγκ, στην οποία παρευρέθηκαν πληθώρα συλλεκτών και αντιπροσώπων επιχειρηματιών της ηπειρωτικής Κίνας.

Ο τελευταίος αυτοκράτορας της δυναστείας των Τσινγκ, Που Γι είχε δωρίσει το ρολόι αυτό στον μεταφραστή του, Γκεόργκι Περμιάκοφ, ο οποίος συνόδευε τον αυτοκράτορα κατά τη διάρκεια της φυλάκισης του δεύτερου στη Σοβιετική Ένωση μεταξύ του 1945 και του 1950. Η κατασκευή του από την Patek Philippe είχε ολοκληρωθεί το 1937, αν και άγνωστες παραμένουν ακόμα οι συνθήκες μέσω των οποίων το ρολόι βρέθηκε αρχικά στα χέρια του Που Γι.


https://www.newmoney.gr/roh/bloomberg/poulithike-se-dimoprasia-to-patek-philippe-tou-telefteou-aftokratora-tis-kinas-ekplixi-me-to-timima-pics/
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης