Market Pass: Πόσα χρήματα δικαιούται κάθε οικογένεια - Πώς θα κάνετε την αίτηση

Market Pass: Πόσα χρήματα δικαιούται κάθε οικογένεια - Πώς θα κάνετε την αίτηση

Οι δικαιούχοι του Market Pass θα μπορούν να κάνουν τις αιτήσεις τους στη σχετική πλατφόρμα, από τις 20 Φεβρουαρίου - Οι πληρωμές αναμένεται να γίνουν ως και τις 10 Μαρτίου, είτε στην άυλη κάρτα, είτε μέσω τραπεζικής κατάθεσης

market-marketpass
Μικρή παράταση παίρνει κατά πληροφορίες η έναρξη των αιτήσεων για το Market Pass καθώς σύμφωνα με την ενημέρωση από τον αναπληρωτή υπουργό Ανάπτυξης, Νίκο Παπαθανάση, οι δικαιούχοι θα μπορούν να κάνουν τις αιτήσεις τους στη σχετική πλατφόρμα, από τις 20 Φεβρουαρίου. Δεν αλλάζει ωστόσο κάτι στον προγραμματισμό για τις πληρωμές οι οποίες αναμένεται να γίνουν ως και τις 10 Μαρτίου, είτε στην άυλη κάρτα που μπορεί να επιλέξει ο δικαιούχος, είτε μέσω τραπεζικής κατάθεσης.

Εάν πρόκειται για άυλη κάρτα θα κατατεθούν δύο μήνες, ο Φεβρουάριος και ο Μάρτιος αν πρόκειται για λογαριασμό θα δοθούν τρεις μήνες. Και κάθε μήνα θα προστίθεται το ποσό στην άυλη κάρτα, όπως έχει διευκρινίσει ο κ. Παπαθανάσης. Παράλληλα, εάν κάποιος δεν χρησιμοποιήσει τα χρήματα τον Μάρτιο μπορεί να τα χρησιμοποιήσει και τον Απρίλιο και στο τέλος του εξαμήνου θα δοθεί μια παράταση μέχρι τέλος Αυγούστου για να χρησιμοποιηθούν τα χρήματα αυτά. Εκτός από σούπερ-μάρκετ τα λεφτά μπορούν να χρησιμοποιηθούν και στις λαϊκές αγορές, σε όσους έχουν POS.

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cqdfi0j8usll)

Η σχετική πλατφόρμα όπου θα γίνονται οι αιτήσεις για το Market Pass αναμένεται να βρίσκεται στο vouchers.gov.gr όπως και άλλες αντίστοιχες για έκτακτες ενισχύσεις.

Σύμφωνα με τα όσα έχουν ανακοινωθεί η ενίσχυση θα είναι ύψους 10% επί των αγορών νοικοκυριών που πληρούν τα κριτήρια ένταξης, σε:

σουπερμάρκετ
φούρνους
Κλείσιμο
μίνι-μάρκετ
οπωροπωλεία
κρεοπωλεία
ιχθυοπωλεία
γαλακτοπωλεία
καταστήματα λιανικής τροφίμων

Το μηνιαίο όριο αγορών ανά νοικοκυριό ανέρχεται σε 220 ευρώ για το μονομελές νοικοκυριό, αυξανόμενο κατά 100 ευρώ για κάθε επιπλέον μέλος του και έως 1.000 ευρώ αγορές. Τα ανωτέρα ποσά θα πιστώνονται μηνιαίως σε ψηφιακή χρεωστική κάρτα που μπορεί να χρησιμοποιηθεί αποκλειστικά σε καταστήματα λιανικού εμπορίου τροφίμων. Σε περίπτωση που ο δικαιούχος επιλέξει κατάθεση σε τραπεζικό λογαριασμό τα ποσά καταβάλλονται ανά τρίμηνο και το ύψος της ενίσχυσης ανέρχεται στο 80% των ανωτέρω ποσών.



Ειδήσεις σήμερα:

Μητσοτάκης από Βρυξέλλες: Η Ελλάδα θα σταθεί στο πλευρό της Τουρκίας και της Συρίας

Σεισμός στην Τουρκία: Μάχη μέχρις εσχάτων από τους διασώστες - «Μην χάνετε την ελπίδα» τους λένε οι εγκλωβισμένοι

«Το βραχιόλι της φωτιάς», η αληθινή ιστορία πίσω από το σίριαλ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης