Η κρίση χρέους στην ΕΕ βούλιαξε και την Wall

Η κρίση χρέους στην ΕΕ βούλιαξε και την Wall

Επέτειναν τις πιέσεις στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης οι πληροφορίες περί σημαντικών εμποδίων στην επίτευξη λύσης στο Eurogroup για την Ελλάδα

Η κρίση χρέους στην ΕΕ βούλιαξε και την Wall
Κυκλώνας χρέους πλήττει πλέον το σύνολο των αναπτυγμένων αγορών όλου του κόσμου και, μετά την μεγάλη πτώση των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων, ήρθε η σειρά της Wall Street να “γευτεί” τις συνέπειες της αδυναμίας των Ευρωπαίων ηγετών να δώσουν λύση στο πρόβλημα που έχει, πια, φύγει από την Ελλάδα και επεκτείνεται ακόμη και σε χώρες όπως η Ιταλία.

Το τηλεγράφημα του Dow Jones Newswire, κατά το οποίο τα ισχυρά εμπόδια που διαπιστώνονται στη συνεδρίαση του Eurogroup για την επίτευξη συμφωνίας, ενέτεινε τις πιέσεις στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, όπου ο Dow Jones τερμάτισε την πρώτη συνεδρίαση της εβδομάδας με πτώση 151 μονάδων (1,2%) καταφέρνοντας να κρατήσει οριακά τα επίπεδα των 12.500 μονάδων.

Νωρίτερα στην Ευρώπη οι αγορές είχαν κυριολεκτικά βουλιάξει με την πτώση να ξεπερνά το 3% σε αγορές όπως του Παρισιού και της Μαδρίτης καθώς και το 4% σε εκείνη του Μιλάνου.

Επιπλέον, σε ύψος ρεκόρ είχαν βρεθεί τα spreads των ομολόγων όλων των χωρών του ευρωπαϊκού Νότου καθώς και της Ιρλανδίας, ενώ το κόστος δανεισμού για την 3η μεγαλύτερη οικονομία της  Ευρωζώνης, την ιταλική, προσέγγισε ακόμη και το 6%, φαντάζοντας ως πρωτοφανής απειλή για μία χώρα με χρέος της τάξης των 2 τρισεκατομμυρίων ευρώ.

Ανάλογα, μεγάλη ήταν η πτώση και του ευρώ, καθώς το κοινό ευρωπαϊκό νόμισμα βρέθηκε και κάτω από τα 1,40 δολάρια στη διάρκεια της ημέρας.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης