Όλα θολά για το χρέος, η …Κίνα μας έλειπε!

Όλα θολά για το χρέος, η …Κίνα μας έλειπε!

Πιέσεις στα ομόλογα, με πάνω από 1.400 μονάδες το spread στην Ελλάδα και πάνω από 1.000 σε Ιρλανδία και Πορτογαλία

Όλα θολά για το χρέος, η …Κίνα μας έλειπε!
Το θολό τοπίο δεν βρίσκεται μόνο απέναντι  στην κρίση χρέους στην Ελλάδα – για την οποία συνεδριάζουν κάθε δυο ημέρες σε Ρώμη – Παρίσι- Βερολίνο. Σήμερα, απέτυχε για τρίτη φορά μέσα σε έναν χρόνο μια δημοπρασία ομολόγων της Κίνας καθώς οι εγχώριες τράπεζες  ήθελαν μεγαλύτερες αποδόσεις για προστασία έναντι του πληθωρισμού.

Είναι προφανές ότι αν σκάσει η κρίση χρέους στην Κίνα ή η μετοχική αγορά της τότε το δικό μας πρόβλημα χρέους θα μοιάζει…. Παράδεισος.   

Στην Ευρώπη, πάντως, το σχέδιο είναι υπό επεξεργασία, με τις τελευταίες πληροφορίες να θέλουν τους ιδιώτες να συμμετάσχουν με 15 δισ. ευρώ, οι αποκρατικοποιήσεις με 30 δισ. και τα υπόλοιπα να είναι το δάνειο από Ε.Ε και ΔΝΤ.

Όλα θολά γι΄ αυτό και οι αγορές αντιδρούν αρνητικά τόσο ως προς στο spread (1400 μονάδες το ελληνικό, πάνω από 1.000 το ιρλανδικό και το πορτογαλικό), ενώ ο Γενικός Δείκτης έχασε 1,04% φθάνοντας τις 1251,10 μονάδες. Σε εβδομαδιαία βάση, η πτώση του ΧΑ έχασε 4,39%.  

Στα 4,68 ευρώ η Εθνική σημείωσε πτώση 3,31%. Πάνω από 3% η πτώση και σε Eurobank, Marfin Popular, Εurobank, Πειραιώς και MIG.
Κλείσιμο

Κέρδη σημείωσε λόγω εταιρικής εξέλιξης μόνο η Ελλάκτωρ με 2,64%, η μετοχή της ΟΠΑΠ με 3,75 και η ΔΕΗ με 1,18% - λόγω και των ανακοινώσεων για τις πωλήσεις λιγνιτικών μονάδων.

Στα 66,6 εκατ. ευρώ οι συνολικές συναλλαγές στην Οδό Αθηνών, ενώ στην Ευρώπη και πάλι έχουν απώλειες τα χρηματιστήρια του Μιλάνου και της Μαδρίτης.                             
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης