Προκοπίου για ευρωπαϊκή πολιτική: «Όσο περισσότερα λάθη κάνουν τόσο το καλύτερο για τη ναυτιλία»

Προκοπίου για ευρωπαϊκή πολιτική: «Όσο περισσότερα λάθη κάνουν τόσο το καλύτερο για τη ναυτιλία»

«Η ενεργειακή κρίση δεν είναι αποτέλεσμα της εισβολής στην Ουκρανία. Προϋπήρχε απλώς τώρα ήρθε στην επιφάνεια»

prokopiou
Ο Γιώργος Προκοπίου είναι ο Έλληνας πλοιοκτήτης που παραμένει συνεχώς στο προσκήνιο τόσο το ελληνικό με την υπόθεση των ναυπηγείων Σκαραμαγκά όσο και διεθνώς με τα πλοία μεταφοράς υγροποιημένου φυσικού αερίου και τα δεξαμενόπλοια, συμβάλλοντας στην αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης που πλήττει την Ευρώπη στην προσπάθειά της να απεξαρτηθεί από τη Ρωσία.

Η Γερμανία που αντιμετωπίζει τα σοβαρότερα ενεργειακά προβλήματα από την ημέρα που η Ρωσία έσφιξε τις στρόφιγγες παροχής φυσικού αερίου άρχισε τις εμπορικές συμφωνίες με τον Γιώργο Προκοπίου προκειμένου να εισάγει υγροποιημένο φυσικό αέριο. Η αρχή έγινε με τη ναύλωση των δύο πλωτών τερματικών σταθμών επαναεριοποίησης (FSRU)φυσικού αερίου και ακολούθησε η ναύλωση 13 LNG carriers, μεταφορικής ικανότητας 200.000 κυβικών μέτρων το καθένα.

Για τις αποφάσεις των Ευρωπαίων πολιτικών και τις κυρώσεις σε βάρος της Ρωσίας, ο Γιώργος Προκοπίου είναι ξεκάθαρος:

«Όσο περισσότερα λάθη κάνουν τόσο το καλύτερο είναι για τη ναυτιλία. Και αναφέρομαι στις γεωπολιτικές εξελίξεις οι οποίες μαζί με την οικονομία βρίσκονται στην ίδια σελίδα. Πήραμε μέτρα, επιβάλαμε κυρώσεις και πληγώνουμε με τον εαυτό μας περισσότερο από τον εχθρό. Δεν πιστεύω ότι υπάρχουν κάποιοι που αμφιβάλλουν για αυτό εκτός από τους πολιτικούς που νομίζουν ότι επιθυμητό είναι το ίδιο με το εφικτό αλλά το εφικτό είναι μακριά από το επιθυμητό».


Ο Γιώργος Προκοπίου αναφέρθηκε επίσης στην ενεργειακή κρίση: «Και πάλι το θέμα με το υγροποιημένο φυσικό αέριο το προκάλεσαν οι πολιτικοί. Πολλοί φοβήθηκαν ακόμα και να επενδύσουν και να φτιάξουν υποδομές. Η ενεργειακή κρίση δεν είναι αποτέλεσμα της εισβολής στην Ουκρανία. Προϋπήρχε απλώς τώρα ήρθε στην επιφάνεια. Πίστευαν οι πολιτικοί ότι θα λυνόντουσαν με έναν μαγικό τρόπο. Και έκρυβαν το πρόβλημα κάτω από το χαλί με αφορμή και την υγειονομική κρίση όταν δεν πετούσαν αεροπλάνα, δεν κινούνταν τα οχήματα κλπ. Στην Κίνα οι διεθνείς πτήσεις την εβδομάδα είναι 800 ενώ σε κανονική περίοδο έφθαναν τις 18.000. Καταλαβαίνετε όταν επιστρέψουμε στην κανονικότητα τι θα συμβεί. Μας λένε να εγκαταλείψουμε το σχέδιο Α χωρίς να υπάρχει το εναλλακτικό σχέδιο Β. Κάνουν μπαλώματα».

Διαβάστε περισσότερα στο newmoney


Ειδήσεις σήμερα

Νέος Αρχιεπίσκοπος Κύπρου ο Μητροπολίτης Πάφου Γεώργιος

Στον ανακριτή οι έξι ανήλικοι που συνελήφθησαν για τον βιασμό του 15χρονου στο Ίλιον

Μισό εκατομμύριο κρούσματα Covid-19 την ημέρα σε μία μόνο πόλη της Κίνας, λέει αξιωματούχος
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης